Na čia jau asmeniniai skoniai dėl kurių nesiginčijamą Ma atsiminimų apie šią bažnyčią liko daug- kai dariau šią nuotrauką- viduje vyko mišios transliuojamos per megafoną į lauką. Kunigas per pamokslą garsiai keikė ištvirkelius, o aš vienas toks su fotiku prieš tą bažnyčią stoviu...
Jei rimtai- tai nedidukė, labai simpatiška ir jauki bažnytėlė. Bet tai tik mano nuomonė- salygota mano asmeninio skonio
19-pab - 20a pradzios eklektika arba pseudo stilistika + stiliu misraine langai barokiniai, kai kurios formos klsicistines, proporcijos mano manymu irgi barokines.kaip kulto pastatai tai gerai kaip architekturos paminklai netinkami, o del skonio nesigincijama
tiksliai nezinau, bet speciau kad statyta 1910-1920metais
Na čia jau asmeniniai skoniai dėl kurių nesiginčijamą Man atsiminimų apie šią bažnyčią liko daug- kai dariau šią nuotrauką- viduje vyko mišios transliuojamos per megafoną į lauką. Kunigas per pamokslą garsiai keikė ištvirkelius, o aš vienas toks su fotiku prieš tą bažnyčią stoviu...
Jei rimtai- tai nedidukė, labai simpatiška ir jauki bažnytėlė. Bet tai tik mano nuomonė- salygota mano asmeninio skonio
mano skoniui sioje baznycione priimtina tik vartu sonines pusarkes, bet ir tos cia ne vietoje
19-pab - 20a pradzios eklektika arba pseudo stilistika + stiliu misraine langai barokiniai, kai kurios formos klsicistines, proporcijos mano manymu irgi barokines.kaip kulto pastatai tai gerai kaip architekturos paminklai netinkami, o del skonio nesigincijama
Proporcijos renesansinės- du kvadratai ir trečias ant jų, tik gal kiek per siauras fasadas. Eklektizmas- galbūt; iš klasicizmo tik portikai ir frontonas
Edit: Šiap tiek portikai, tiek butaforinės kolonos, tiek ir frontonai yra būdingi eklektizmui. O jis, savo ruožtu, apibūdinamas kaip klasicizmo ir baroko mišinys. Bet turint omeny, kad eklektizmas Lietuvoje pasirodė tik XX a, pradžioje- drįstu teigti, jog šios bažnyčios pradinis sumanymas- neorenesansas.
Gal kas nors turi kokios informacijos apie statomą naują bažnyčią Kaune Šilainiouse. Šiuo metu kiek suprantu statybos nevyksta. Gal kas žino dėl kokių priežasčių sustojo darbai. Iš to kiek pastatyta ir iš šalia stovinčio vienuolyno išvaizdos galima spręsti, kad ji turėtų būti gana moderni ir originali. To paties architekto E.Miliūno projektas.
Prasidėjo Kristaus Prisikėlimo (mažosios) bažnyčios remontas. Tai vienintelė Kaune fachtverkinio stiliaus bažnyčia. Įmetu keletą nuotraukų. FOTO: Tomasrimd
Gal kas nors žino daugiau apie šios bažnytėlės istoriją???
Comment