Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Utena 1919-1945
Collapse
X
-
Parašė arecibo Rodyti pranešimąAčiū, laimutis. Eilinį kartą matau, kad nuotraukos prierašu pasitikėti negalima
Comment
-
Keletas palyginimų senosios ir dabartinės Utenos, šiandien kaip tik buvau pas tėvus tai padariau keletą kadrų
Vaizdas į katalikų bažnyčios kompleksą nuo dabartinės K.Ladygos gatvės 1916 m. ir dabar
Kelias iš dvaro į bažnyčią 1916 m. ir Vytauto gatvė dabar
Katalikų bažnyčios šventorius apie 1916 m. ir dabar
Vaizdas nuo Tauragnų gatvės 1916 m. ir dabar
Klebonijos ir bažnyčios kompleksas seniau ir dabar
Daugiau palyginimų yra Facebook - Lietuva senose fotografijose albume Utena - Anuomet ir dabar http://www.facebook.com/media/set/fb...1.221806776975Paskutinis taisė laimutis; 2013.12.06, 20:02.
Comment
-
Parašė AutoLiet Rodyti pranešimą
Comment
-
Kadangi neradau "Lietuvos gyvenviečių sovietmečių" įdedu čia.
Minčia, Utenos r.
Šiuo metu Minčia atrodo apgailėtinai. Kai buvau ten 2metus atgal, vaizdas nuo nuotraukų skirėsi šiurpiai. Kadaise ten senelis turėjo pusę namo, kuria aferos būdų nugvelbė švolačiai iš kitos pusės. Tad dabar belieka grožėtis tik iš nuotraukų šia pasakiška(nepaisant tų radikalių permainų) vietą.
asmeninė kolekcijaPaskutinis taisė Aleksas666; 2011.06.08, 20:49.Lažinuos- 2017 metais Lietuvos gyventojų skaičius didės.
Comment
-
Parašė Aleksas666 Rodyti pranešimąKadangi neradau "Lietuvos gyvenviečių sovietmečių" įdedu čia.
Minčia, Utenos r.
Atvaizdas
Šiuo metu Minčia atrodo apgailėtinai. Kai buvau ten 2metus atgal, vaizdas nuo nuotraukų skirėsi šiurpiai. Kadaise ten senelis turėjo pusę namo, kuria aferos būdų nugvelbė švolačiai iš kitos pusės. Tad dabar belieka grožėtis tik iš nuotraukų šia pasakiška(nepaisant tų radikalių permainų) vietą.
asmeninė kolekcija
Comment
-
Parašė laimutis Rodyti pranešimąPaskutinį kartą buvau prieš kokius 3 metų tada buvo pradėti malūno restauravimo darbai kurie jau pabaigti, joje įrengta poilsinė. Šiaip kaimas neapleistas atrodė, tik žmonių jau senųjų nebėra, vasarą suvažiuoja vaikai ir anūkai.Lažinuos- 2017 metais Lietuvos gyventojų skaičius didės.
Comment
-
Parašė Aleksas666 Rodyti pranešimąNa bent mamos žodžiais malūnas jau nebe toks koks buvo, senieji namai(ūkinės paskirties) išgriauti, visokie stato sau budeles, ir kaip matai nuotraukose, tie pastatai greičiausiai irgi neišlikę. Žinoma, ten šeimininkai prižiūri viską, teko nemažai pabendraut su vietiniais. Tačiau yra ir tokių kurie nori viską griaut(konkrečiai neminėsiu, bet mano nuomonę likimas egzistuoja ), vienas vietinis už pusės namo darkymą gauna baudeles, tai pat ir už budeles, o dar ir visą namą griaut norėjo. Žodžiu, dalykas tas, kad iki mūsų dienų mažai kas liko iš ganėtinai unikalios gyvenvietės
Comment
-
Žydų pradžios mokykla, jos mokytojai ir mokiniai. 1929 m.
Mokykla buvo dabartinėje Vyžuonų gatvėje, matyt tai dabar pastatas Vyžuonų g. 7
Lietuvių pagalbinė policija grįžusi iš masinių žydų žudynių vietos Rašės miške, ir jų asmeninių daiktų aukcionas centrinėje Rinkos aikštėje. 1941 liepa - Rugpjūtis
Šaltinis: http://resources.ushmm.org/inquery/u...r+instphoto%29
http://www.zydai.lt/lt/content/viewitem/733/ - Šiame tinklapyje nieko neradau, kad lietuviai butų prisidėję prie žydų žudynių ir jų turto pasisavinimo. Nuotraukoje vaizduojama dabartinė Utenio aikštės vakarinė pusė, pačiame gale matosi dabartinio muziejaus pastatai. Reikės apie šią nuotrauką pasiklausti senos Uteniškės, ji daug mačiusi.Paskutinis taisė laimutis; 2011.06.27, 23:18.
Comment
-
Utenos Pavasarininkų kryžius. Kęstučio ir Bažnyčios gatvių sankryža. 1938 m.
Nuotrauka iš www.delcampe.net, užvardyta neteisingai, parašyta, kad tai Kaunas.
Comment
-
Comment
-
Comment
Comment