o kokia ten vieta jRamkes foto?
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
[KAU] Kaunas sovietmečiu
Collapse
X
-
Mano nuomone, visgi fotografuota dabar neišlikę pastatai birštono gatvėje, kuri buvo tuo metu siaura gatvelė. Žmogus stovėjo dabartinės birštono gatvės viduryje. Taigi, nemuno ir birštono sankirtoje. Šešėlis taip pat sutaptų (fotografuota ryte). Nuotraukos gilumoje pagal apšvietimą galima suprasti, jog kvartalą kirto dar viena gatvelė - tuometinė gardino, o dabar atitiktų kurpių ir puodžių gatves. Kairėje stovintis pastatas sudaro labai panašų kampą, koks yra nemuno gatvės... Tuometinės birštono gatvės išlinkimas taipogi primena matomą jRamke nuotraukoje.
raudona - karininkas
žalia - šešėlis
mėlyna - sugriuvęs pastatas
aišku, greičiausiai aš klystu...Paskutinis taisė Justin; 2010.02.17, 02:12.
Comment
-
Parašė fui Rodyti pranešimą
Comment
-
Vilniaus ir Gertrūdos gatvių kampas. Nors pastatas ir nebuvo itin įspūdingas, bet su teismo rūmais sudarė Vilniaus gatvės pradžios/pabaigos "vartus". Bendras vaizdas yra N.L.Tolvaišienės knygoje "Gubernijos laikotarpis Kauno architektūroje". Nugriautas, greičiausiai, dėl Gertrūdos gatvės platinimo, 7-ame dešimtemyje (?). Jei kas turite daugiau senesnių nuotraukų su šių gatvių kampu, būtų įdomu pamatyti.
papildyta:
Paskutinis taisė Justin; 2010.02.18, 14:52.
Comment
-
Šiek tiek radau ir pas save nuotraukų.
1. Man rodos, čia kokie 1979 - 1981 m. vaizdas nuo Marvelės į senamiestį. Matosi, kad dar nėra kotedžų. Bet aš kažkaip nesuprantu, ar Vytauto bažnyčios bokštas toks, kokį matom čia yra tas originalus, ar originalus yra dabartinis smailėjantis.
2. Čia tie patys metai, tik vaizdas į Marvelės pusė nuo Santakos. Nors tikslios dabartinės vietos kažkaip nenumanau.
,, - Il parait que monsieur est decidement pour les suivantes.
- Que voulez-vous, madame? Elles sont plus fraiches."
Comment
-
Parašė Raelis Rodyti pranešimąŠiek tiek radau ir pas save nuotraukų.
1. Man rodos, čia kokie 1979 - 1981 m. vaizdas nuo Marvelės į senamiestį. Matosi, kad dar nėra kotedžų. Bet aš kažkaip nesuprantu, ar Vytauto bažnyčios bokštas toks, kokį matom čia yra tas originalus, ar originalus yra dabartinis smailėjantis.
Atvaizdas
2. Čia tie patys metai, tik vaizdas į Marvelės pusė nuo Santakos. Nors tikslios dabartinės vietos kažkaip nenumanau.
Atvaizdas
Comment
-
[QUOTE=fui;410164]Parašė Justin Rodyti pranešimąVilniaus ir Gertrūdos gatvių kampas.
Reiketu nurodyti nuotrauku saltinius nes vel pradesiu deti uzrasus ant ju, kad butu aisku is ko pasisklintos, o kai taip dariau zmones pyko
Comment
-
Parašė Raelis Rodyti pranešimąŠiek tiek radau ir pas save nuotraukų.
Atvaizdas
Atvaizdas
Rytas. Šlapia. Miglos. Tiltas. Upė.
www.airfoto.lt
Comment
-
Pasislėpusi Panemunės miške, šalia Raudonojo kryžiaus gatvės, stovi bene niūriausia Kauno slaugos ligoninė. Ji pastatyta gana įspūdingoje vietoje - ant Nemuno slėnio skardžio, nuo kurio pro jauną mišką galbūt matėsi ir pati upė. Ilgainiui sutankėjus ir suaugus medžiams, pastatas sumenko ir pasislėpė šešėlyje. Dabar ligoninės palatos aukštomis lubomis, storomis ir drėgnomis sienomis, priglaudė daugiau kaip šimtą senolių. Šlapimu ir pigių valymo priemonių persmelktas senų koridorių kvapas, kaip niekur kitur dvelkia skurdu ir senatve.
Nuotrauka iš e-neto.Rytas. Šlapia. Miglos. Tiltas. Upė.
www.airfoto.lt
Comment
-
Parašė Ramūnas kns Rodyti pranešimąPasislėpusi Panemunės miške, šalia Raudonojo kryžiaus gatvės, stovi bene niūriausia Kauno slaugos ligoninė. Ji pastatyta gana įspūdingoje vietoje - ant Nemuno slėnio skardžio, nuo kurio pro jauną mišką galbūt matėsi ir pati upė. Ilgainiui sutankėjus ir suaugus medžiams, pastatas sumenko ir pasislėpė šešėlyje. Dabar ligoninės palatos aukštomis lubomis, storomis ir drėgnomis sienomis, priglaudė daugiau kaip šimtą senolių. Šlapimu ir pigių valymo priemonių persmelktas senų koridorių kvapas, kaip niekur kitur dvelkia skurdu ir senatve.
Atvaizdas
Nuotrauka iš e-neto.
Comment
Comment