Man atrodo, kad tas bokštas yra butaforinis. Demonstruojama tik bokšto viršutinė dalis, o visu ūgiu "parodomas" tik pasitelkus negrabų montažą su Trakų pilies donžonu (2:17 - 2:24).
Beje, nuo 0:31 iki 0:43 matome Rygos vaizdus (filmuota iš Šv. Petro bažnyčios bokšto).
Tikrai, dėl Rygos ir man buvo įtarimų, bet neatpažinau O bokštas, keista būtų, jei butaforija - su lyg ir šventųjų skulptūromis ir tais besikeičiančiais paveikslais, tarybinėje butaforijoje, manau, nebūtų to darę. Kad pabaigoje jis sukergtas su Trakų bokštu, tai akivaizdu
Gal tai kur Ukrainoje ar Lenkijoje?
Tikrai, dėl Rygos ir man buvo įtarimų, bet neatpažinau O bokštas, keista būtų, jei butaforija - su lyg ir šventųjų skulptūromis ir tais besikeičiančiais paveikslais, tarybinėje butaforijoje, manau, nebūtų to darę. Kad pabaigoje jis sukergtas su Trakų bokštu, tai akivaizdu
Gal tai kur Ukrainoje ar Lenkijoje?
Nors rusiška wiki tiesiai nepasako, panašu kad bokštas butaforinis:
Man atrodo, kad tas bokštas yra butaforinis. Demonstruojama tik bokšto viršutinė dalis, o visu ūgiu "parodomas" tik pasitelkus negrabų montažą su Trakų pilies donžonu (2:17 - 2:24).
Tai reformatų skvere buvo kažkokie pastatai, kuriuos per karą sugriovė, ar tos kapinės užėmė tik tą mažą plotelį, kur pirmoje nuotraukoje tvora aptvertas, o kitur visą laiką kažkoks perkelis buvo?
Tai reformatų skvere buvo kažkokie pastatai, kuriuos per karą sugriovė, ar tos kapinės užėmė tik tą mažą plotelį, kur pirmoje nuotraukoje tvora aptvertas, o kitur visą laiką kažkoks perkelis buvo?
Parašė oivej
dėl kapinių man irgi neaišku, bet ten buvo Reformatų kolegijaiš Pylimo g., susidarė uždaras kiemas su tuo namu kur dabar giliau stovi išlikęs, nor irgi neaišku kas ten išlikę po to kai reformatai tarpusavy susiriejo ir kažkas ten kažkam visą turtą pardavė.
įdomus sklypo planas, kažkur lygtai skaičiau kad tą komunarų paminklą/skverą pastatė/suformavo ar tik ne 8-tam dešimtmety, negi niekas iki tol neužfiksavo pačių kapinių..
Tai kad ten buvo krūmynas-šabakštynas prieš tai, todėl nebuvo ko fiksuoti.
bet šabakštynas tai tik pokariu užsiveisė, gal pro šabakštyną ir kapinės matėsi man šiap įdomu pvz statybos proceso metu, kažkokie topografiniai tyrimai gi turi būt atlikti, tai gal ir vaizdinė medžiaga kažkur yra užsilikus.
Man asmeniškai labiau rūpi ne vaizdinė medžiaga, o kaip išsirutulios šios statybos į ateitį. Labai jau man piešiasi toks scenarijus, kad išlikusių pamatų pagrindu bus bandoma keisti žemės paskirtį. Labai jau patrauklus šis sklypas.
Comment