Man tai toks klausimas kilo. Kodėl 1950-1960m. fotografavo tik senamiestį ir pan. ar gal performulavus tik tokias nuotraukas spausdindavo? Juk kitose miesto dalyse didingai kilo "chruščiovkės", buvo griaunamos lūšnos ir t.t. Kažkiek jau pabodęs tas sovietmečio senamiestis.
Maršrutas: Vilniaus geležinkelio stotis, skaičiavimo mašinų gamykla, Vilniaus universiteto rūmai M. K. Čiurlionio g.
Nustebino, kad Šiaurės Vietnamo vadovas buvo apsilankęs Vilniuje, o dar labiau nustebino, kad apsilankė VU GMF Čiurlionio g. Ta aula, kurioje buvo vadovas, puikiai pažįstama, nes pats esu ten atšventęs Rugsėjo 1 d.
Vilniaus senamiesčio vaizdai pamixuoti su kitų respublikų senamiesčiais klipe "Skambina laikrodis" iš muzikinio vaikų filmo "Elektroniko nuotykiai" III d. "Berniukas ir šuo", 1979 m. Beje, kokio miesto yra pats bokštas? Filmo aprašyme nurodoma, kad filmuota Vilniuje, Trakuose, Odesoje...
Kažkada jau buvo apie tai rašyta, bet pakartosiu, nemažai šio filmo epizodų epizodų susukta ir Lazdynuose, Vingio parke ir pan., pvz.:
Paskutinis taisė digital; 2022.07.04, 17:08.
Priežastis: pataisytas url
Vilniaus senamiesčio vaizdai pamixuoti su kitų respublikų senamiesčiais klipe "Skambina laikrodis" iš muzikinio vaikų filmo "Elektroniko nuotykiai" III d. "Berniukas ir šuo", 1979 m. Beje, kokio miesto yra pats bokštas? Filmo aprašyme nurodoma, kad filmuota Vilniuje, Trakuose, Odesoje... Youtube video
Man atrodo, kad tas bokštas yra butaforinis. Demonstruojama tik bokšto viršutinė dalis, o visu ūgiu "parodomas" tik pasitelkus negrabų montažą su Trakų pilies donžonu (2:17 - 2:24).
Beje, nuo 0:31 iki 0:43 matome Rygos vaizdus (filmuota iš Šv. Petro bažnyčios bokšto).
Comment