Parašė Dadis
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
[VLN] Vilnius iki 1918 m. (caro laikų ir I pasaulinio karo metų nuotraukos)
Collapse
X
-
Vilniaus generalgubernatoriaus Michailo Muravjovo (1796-1866) paminklo nukėlimas. Paminklas buvo pastatytas 1898 m. Vaizdo centre - pusiau apgriautas postamentas pastoliuose. 1915 m. Jano Bulhako nuotrauka
www.epaveldas.lt
Maskoliai skubėdami gėdingai nukelia ir išsiveža iš Vilniaus vienintelius savo šimtametės kultūrinės veiklos Lietuvoje liudytojus - Jakaterinos, Muravjovo ir Puškino paminklus, o aš užsislėpęs už užuolaidos advokato Vrublevskio bute šalia aikštės, fotografuoju Muravjovo nuvertimo momentus. Vienas kareivis sėdi ant paminklo galvos ir, regis, apvainikuoja ją savo sėdmenimis, o kitas meiliai vynioja jo kaklą jau septynis kartus užnertu virvagaliu, kurio mazgą, tarsi pauostymui, pakiša Muravjovui panosėn. [...] Deaus Mirabilis nulėmė, kad Vilniaus korikas, praslinkus vos keletui metų po negarbingos mirties, pabaigtų savo čionykštę karjerą su kilpa ant kaklo.
Šaltinis: J. Bułhak, Dwadzieścia sześć lat z Ruszczycem, Wilno, 1939, s. 116
Comment
-
Parašė Kavasiakas Rodyti pranešimąVilniaus bažnyčios nuo Pilies kalno. 1870-1880
Vilniaus panorama nuo Išganytojo kalno, apie 1870 m., Józef Czechowicz
tai kas ta per varpinė, ir kur ji?
Comment
-
Parašė oivej Rodyti pranešimą
Comment
-
Parašė oivej Rodyti pranešimąiš ten pat:
Vilniaus panorama nuo Išganytojo kalno, apie 1870 m., Józef Czechowicz
Atvaizdas
tai kas ta per varpinė, ir kur ji?
http://www.vsaa.lt/_19a_foto.htmPaskutinis taisė Dadis; 2013.09.14, 10:33.
Comment
-
Parašė oivejnepanašu kad toj pačioj vietoj buvo kur dabartinė varpinė stovi, įdomu kur tiksliai.
http://www2.lrs.lt/kt_inst/pamink/Paskutinis taisė laimutis; 2013.09.14, 21:30.
Comment
-
Parašė oivejnepanašu kad toj pačioj vietoj buvo kur dabartinė varpinė stovi, įdomu kur tiksliai.
Comment
-
Parašė laimutis Rodyti pranešimąNaujosios Vilnios geležinkelio stotis. 1917 m.
Atvaizdas
ebay.de
Ar stotis sugriauta per karą, ar čia Vileika Baltarusijoje?Lažinuos- 2017 metais Lietuvos gyventojų skaičius didės.
Comment
-
Parašė Dadis Rodyti pranešimąPagal "Dingusio Vilniaus" iliustracijas 483, 486, 487 ir 490 panašu, kad varpinė stovėjo kiek į kairę nuo šv. Onos bažnyčios pagrindinio fasado, tiesiai ant dabartinės Maironio gatvės (galėjo užgriebt ir dalį pastato Maironio g. nr. 7).
Comment
-
Parašė Little_man Rodyti pranešimąTiesa pasakius, ten varpinės išviso nebuvo, ji buvo pastatyta jau pokariu.Lažinuos- 2017 metais Lietuvos gyventojų skaičius didės.
Comment
-
Parašė Aleksas666 Rodyti pranešimąKokiu dar pokariu?
Comment
-
Parašė Little_man Rodyti pranešimąKaip aš supratau iš nuotraukų, kalba eina apie Onos bažnyčios varpinę. Tą kuri užstoja Bernardinų bažnyčią. Tai ši buvo pastatyta XX a. viduryje, tikslios datos nepamenu dabar.Post in English - fight censorship!
Comment
-
Parašė Little_man Rodyti pranešimąKaip aš supratau iš nuotraukų, kalba eina apie Onos bažnyčios varpinę. Tą kuri užstoja Bernardinų bažnyčią. Tai ši buvo pastatyta XX a. viduryje, tikslios datos nepamenu dabar.Lažinuos- 2017 metais Lietuvos gyventojų skaičius didės.
Comment
-
Parašė Aleksas666 Rodyti pranešimąTikrai ne XXa. viduryje. Tai Nikolajaus Čagino 1873m. įgyvendintas projektas.dėkui už pataisymą.
Comment
-
Parašė laimutis Rodyti pranešimą
http://vilnius21.lt/senivaizdai.php?id=37i94049&t=3
Comment
Comment