Jau gal matytas vaizdas, mane sudomino Vytis ant tilto, po 1840 m. senajį miesto Šv.Kristoforą pakeitė Lietuvos didžiosios kunigaikštystės herbas. Keista matyti Lietuvos relikviją ant carinio laikotarpio statinio. Gal kas žino daugiau to laikotrapio pastatų-statinių su senaja Lietuvos atributika?
Kaip tik prisiminiau viena nesena atveji stikliu gatveje- pries kokius penkis metus buvo atstatytas per kara sugriautas namas, ir atstatyta arka, jungusi ji su kitoje gatves puseje buvusiu namu. Priesgaisrine apsauga liepe ta arka pasatyti kuo auksciau, kad priesgaisriniai sunkvezimiai tilptu pravaziuoti, o tuomet paveldosaugininkai liepe ta arka nugriauti, nes anot ju - ja reikejo pastatyti toje pacioje vietoje kur stovejo iki karo, o ne 2 metrais auksciau. tad jeigu taip neiseina, geriau tegul jos isvis nebutu, negu kad butu neautentiskoje vietoje.
Tenka pasakyti, jog bažnyčia iki šiol man didesnio įspūdžio nepalikdavo, nes visas jos grožis nubluko kartu su dažais. Šiaip smagu būtų, jei išdažytų ją.
Lažinuos- 2017 metais Lietuvos gyventojų skaičius didės.
Tenka pasakyti, jog bažnyčia iki šiol man didesnio įspūdžio nepalikdavo, nes visas jos grožis nubluko kartu su dažais. Šiaip smagu būtų, jei išdažytų ją.
Man ši bažnyčia viena gražiausių Vilniuje. Toks tipiškas Glaubitzo stilius. Ir tie bokšteliai... Gal ji kiek atokesnė ir nėra taip dažnai matoma kaip kitos...ir aplinka nėra iš pačių pačiausių..
Išties, reiktų remontuoti ją ir ne tik ją, bet netoliese pataisos namų teritorijoje stovinčiai bažnyčiai bei pačioje senamiesčio širdyje esančiai vienai bažnyčiai remonto reikia kaip oro. Gaila,kad taip apsileidome su jomis...
Comment