Donatas Banionis.
Suprantu, kad ne į temą, bet įdomu, kuriose vietose fotografavo.
Mano versija būtų tokia, jog Banionį matome šalia daugiaaukščių namų Skaistakalnio parko pakrašty (nuo Muilo fabriko pusės): ir namai nuotraukoje panašūs , ir vaikų darželio tvora lyg ir ta pati.
Anuomet ten gyveno partinis elitas, todėl liaudyje ši vieta buvo vadinama "ponų namais"...
Po aštuonerių metų - toks pat vaizdas! .
Va ir suabejojau visų foto datų tikrumu
Abiejuose nuotraukose nufotografuotas tas pats vaizdas, netikiu, kad niekas keletą metų nejudino mašinų arba jas statė visą tą laiką idealiai milimetrų tikslumu į tą pačią vieta
Abiejuose nuotraukose nufotografuotas tas pats vaizdas, netikiu, kad niekas keletą metų nejudino mašinų arba jas statė visą tą laiką idealiai milimetrų tikslumu į tą pačią vieta
Tai čia ir taip aišku
Aš apie tai, kad negalima 100% pasitikėti visualrian.ru pateiktomis datomis.
Nors už foto jiems ačiū.
Mano versija būtų tokia, jog Banionį matome šalia daugiaaukščių namų Skaistakalnio parko pakrašty (nuo Muilo fabriko pusės): ir namai nuotraukoje panašūs , ir vaikų darželio tvora lyg ir ta pati.
Anuomet ten gyveno partinis elitas, todėl liaudyje ši vieta buvo vadinama "ponų namais"...
Panašu, bet tik jei į Muilo pusę. Keista, kažkaip niekad neužsifiksavo, kur jis gyveno. "Ponų namuose" teko dažnai būti (klasiokai gyveno), bet prisiminimuose liko tik partinių vadų pavadinimai. Reiks pasidomėti, bus aiškiau.
Na kad ne. Čia Nemuno gatvės jau beveik pabaiga. Jeigu tas žiguliukas '68-43' ne stovėtų, o važiuotų, netrukus privažiuotų Nemuno-Parko gatvių sankryžą. Šalia tos sankryžos šiandien yra CIDO arena.
Nu jo, čia dar "tulpės" skaitosi. Bet su namų adresais tai įdomiai ten, 5 aukštų namai turi adresus Tulpių g. (21, 16 ir 11), o dvylikaukščiai - Nemuno g. (80, 76 ir 72). Nors stovi vienas šalia kito.
Pagal numerį (37) dabar toje vietoje, tik kiek atitrauktas nuo gatvės, pastatytas penkiaaukštis. Iš kairės įsitaisė amžiaus statybų duobė. Keista, kad iš dešinės nesimato Čičinsko nors kampo kokio .
Gal dar bus šios serijos atvirukų?
Comment