Vaizdai iš viršaus įspūdingi. Galėtų laiptus normalius pastatyt ir apžvalgos aikštelę padaryti.
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
[KAU] Kauno senamiestis nuo gotikos iki XXI a. pr.
Collapse
X
-
Parašė index Rodyti pranešimąO Kaune gotikos išlikę tikrai daugiausiai iš visų Lietuvos miestų .
Comment
-
Ehey, gal kuris nors adminas perkeltų šitą temą į tiesiog "miestai ir architektūra" forumą? Nes šitame subforume ji baigia numirti Juk pvz tema apie Vilniaus senamiestį yra tenais.„O kūjis su pjautuvu - juk tai paprastos liaudies, darbininkų ir valstiečių simboliai. Dabar ženkliukus, pirktus Pilies gatvėje, ir kuriuos visą laiką iki uždraudimo nešiodavausi prisisegęs prie kuprinės, turėjau pasidėti į stalčių.“ - Tomizmas
Comment
-
Aš taip turiu daugybę nuotraukų su senuoju Kaunu ir daug su Naujuoju, nes teko gana daug po senamiestį pasitampyt su fotoaparatu. Tai, kai kurios nuotraukos net jau vienatinės esti...
1. Liuteronų konsistorijos užpakalinė pusė XVI a. prad. labai išvaizdi gotikinė konstrukcija
2. O čia keletas perfotkintų nuotraukų iš mano albuminio archyvo, nepykit dėl kokybės. Čia 2005 m. 10 30 d. vaizdas į iš Kumelių g. į senuosius katedros vartus, kurie bent jau man labiau tiko prie bendro plano, nei dabartiniai...
3. Vaizdas 2009 m. Tik čia nesimato, pačių vartų, kurie yra pakeisti, visiškai, bent jau man, negražiais.
4. O čia nuotrauka 2005 04 vaizduoja Kauno miesto sienos bokštą dar be to dangoraižio. Statyba dangoraižio vyko, tai kadangi nenorėjau apimti statybinių namukų, truputį nukirtau bokšto. Beje radau senąjį vartų pavadinimą jie vadinami ,,Turkų (totorių) - skitų vartai"
5. Vaizdas 2008 - 2009 m.
,, - Il parait que monsieur est decidement pour les suivantes.
- Que voulez-vous, madame? Elles sont plus fraiches."
Comment
-
keletas nuotraukų...
1. Perkūno namas, kažkaip pirmą karta pastebėjau, kad jis turi tokius įmantrius kaminus.
2. tas pats Perkūno namas, bet tik iš kitos pusės, kažkaip niekur nemačiau, kad šita pusė būtų fotkinama...
,, - Il parait que monsieur est decidement pour les suivantes.
- Que voulez-vous, madame? Elles sont plus fraiches."
Comment
-
Parašė Ramūnas knsNežinau kada daryta graviūra, bet turbūt vienintelė, kurioje matosi Kauno siena ties Totorių vartais (dabar centr.gaisrinė)
Atvaizdas
Ar Tavo minėti statiniai yra gynybinė miesto siena - didelis klaustukas. Juo labiau senasis kelias į Vilnių. Apie pastarajį buvo diskutuota forume prieš porą metų. Išsiaiškinta ir nustatyta. Buvo pateiktas jo visas maršrutas.
Dar vienas pastebėjimas: į litografijas ar kitus piešinius nereiktų žiūrėti kaip į nuotraukas ir ieškoti tikslumo.
Comment
-
Comment