Ten anksčiau (apie 1989) buvo karinis komisariatas, tai kiek ten streso praleista....
Tai aš ir žiūriu kodėl sienose pribraižyta "čia kankinosi Lietuvos patriotai"
„O kūjis su pjautuvu - juk tai paprastos liaudies, darbininkų ir valstiečių simboliai. Dabar ženkliukus, pirktus Pilies gatvėje, ir kuriuos visą laiką iki uždraudimo nešiodavausi prisisegęs prie kuprinės, turėjau pasidėti į stalčių.“ - Tomizmas
A kelintų čia metų ? Ten dešinėje primena garlaivį...
„O kūjis su pjautuvu - juk tai paprastos liaudies, darbininkų ir valstiečių simboliai. Dabar ženkliukus, pirktus Pilies gatvėje, ir kuriuos visą laiką iki uždraudimo nešiodavausi prisisegęs prie kuprinės, turėjau pasidėti į stalčių.“ - Tomizmas
Kažkaip šiandien/šianakt panešė ant sovietmečio... , nežinau gal dėl to, kad persišvenčiau, o gal dėl to, kad televizorius rodo senų rusiškų filmų anonsus... tad ir atitinkami vaizdai iš tarybinio senamiesčio...
Ot jaukiai atrodė Karaliaus Mindaugo prospektas su ištisiniu užstatymu...
A kelintų čia metų ? Ten dešinėje primena garlaivį...
tai 1875 metų Napoleono Ordos piešinys. Jis čia atvažiavęs ir daugiau piešinių pripaišė, bet tie jo piešiniai truputį netikslūs, pvz. lygiai tais pačiais metais (tos pačios kelionės metu) kauno pilį jis kažkodėl matė kiek kitokią:
Ankstesnė Viliaus foto:
Nors iš tikro maždaug tuo laikotarpiu pilis atrodė taip: (V. Zatorskio fotografija XIX a. pab.)
Arba pvz. čia nenupiešė to obelisko, kuris 1875 m. Rotušės aikštėj man atrodo dar stovėjo...
Turiu minty šitą, ir tie namukai iš galo į priekį išlindę :
Pats p. V. Levandauskas pasakojo kad Orda mėgo pripiešti ko nėra (arba nedapiešti), kad gražiau atrodytų...
O ir šiaip visa šita fotografijos istorija domiuosi mėgėjiškame lygmenyje (kol kas dar ), todėl būtų įdomu pamatyti pvz. seniausią Kauno vaizdą, ta prasme ne fotografiją, o piešinį ar pan. Mano seniausias atrodo yra šitas Kauno vaizdelis - 1600 m. graviūra:
ziauriai faina tema, gausybe geru foto. Tik noreciau prasymeli toky paprasyti, kai dedat foto, gal galit mazdaug parasyti data kada fotografuota ir vieta.
Dabar čia VDU teologijos fakultetas, bet gal ir arkivyskupijai priklauso. Anksčiau čia eidavau į Logikos paskaitas , tai vis sutikdavau kunigų... Ten kieme dar yra koplyčia. Ir dar stiklinis liftas, kuriuo galima pakilti ant stogo. Apskritai, tai labai vykusi rūmų rekonstrukcija.
/\ Ooops apsirikau. Galvojau ten tas pastatas, kur kurija senamiestyje įsikūrus lygtais. Dabar atpažinau, kažkaip net nepagalvojau apie teologinio patalpas... Beje, aš irgi ten lankiau paskaitas...Tik ne logikos, o žiauriosios ir žymiosios visam Kaune mūsų VDU buvusios Janytės informatiką.
Comment