Išties puiki informacija. Man įdomu, ar nebandei domėtis plačiau apie šiuos nams KAA, nes ten gali dar geresnės medžiagos, neretai juokingos ištraukt.
Pavyzdžiui, ar žinojote, jog tarpukariu Pagų (?) (nelabai įskaitau savo raštą ) ir Gardino gatvių kampe nuo seno stovėdavo vežikai, kurie apie 1922 - 1923 m. ėmė kelti streiką, mat juos iš ten policininkai pradėjo vaikyti, nes po truputį daugėjo mašinų ir šie tapo nereikalingi, todėl jie kreipėsi į miesto valdžią užtarimo, tačiau negavo.
Arba, tuometinėje Klaipėdos gatvėje buvo įsikūrusi galvijų ,,stovykla", kurie buvo genami iš šios vietos į skerdyklą ir nereitai išsibėgiodavo, todėl ,,stovykla" perkelta į Slabadą prie skerdyklos, nes ėmė nuostoliais skūstis žmonės.
Arba 1924 m. Kauno gaisrininkai išvažiuodavo (susiruošdavo, galima tiksliau sakyti) į nelaimės vietą per 35 sekundes. Tais pačiais metais miesto savivaldybės bylose fiksuota, jog vieno telefono įrengimas savivaldybėje kainavo 100 lt.
tai, tiek kol kas įvairianybių.
,, - Il parait que monsieur est decidement pour les suivantes.
- Que voulez-vous, madame? Elles sont plus fraiches."
Konkrečiai ieškojau informacijos apie namą K. Donelačio g. 19, KAA būtinai patikrinau. Tačiau įdomybių apie šį pastatą nelabai pavyko rasti. Yra projektas, statybos leidimai, etc. Ir keletas nelabai reikšmingų ginčų dėl kaimyninio namo balkonų.
Man patiko vienas tų laikų inspektoriaus (statybų) raštas, kuriame rašoma, kad pastatas tokios blogos būklės, kad baisu ir arčiau prieiti Ir nėjo... Tik neatsimenu, apie kurį pastatą konkrečiai ėjo kalba (greičiausiai dėl kažkurio iš medinių pastatų Naujamiestyje nugriovimo).
Konkrečiai ieškojau informacijos apie namą K. Donelačio g. 19, KAA būtinai patikrinau. Tačiau įdomybių apie šį pastatą nelabai pavyko rasti. Yra projektas, statybos leidimai, etc. Ir keletas nelabai reikšmingų ginčų dėl kaimyninio namo balkonų.
Man patiko vienas tų laikų inspektoriaus (statybų) raštas, kuriame rašoma, kad pastatas tokios blogos būklės, kad baisu ir arčiau prieiti Ir nėjo... Tik neatsimenu, apie kurį pastatą konkrečiai ėjo kalba (greičiausiai dėl kažkurio iš medinių pastatų Naujamiestyje nugriovimo).
Gali būti, nes apie 1920 - 1930 m. dažnai medinius statinius najamiestyje griovė, o mūrinius pastatus persatatinėjo, bet mane tai labiausiai nustebino faktas, jog dar tarpukaryje daugelis Laisvės al. namų priklausė žydų tautybės asmenims, kažkodėl naiviai maniau, kad jie tik XIX a. statė, o pasirodo ir po to.
,, - Il parait que monsieur est decidement pour les suivantes.
- Que voulez-vous, madame? Elles sont plus fraiches."
Comment