Parašė laimutis
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
[KAU] „Smetoninis“ Kaunas
Collapse
X
-
Parašė Knope Rodyti pranešimąMan tai knieti pamatyti, kaip tarpukariu atrodė Savanorių prospektas. Koks buvo jo užstatymas į tankį ir "gelmę", kur buvo miesto riba ir pan. Dabar kažkaip sunku įsivaizduoti. Matai tarpukariu mūrinukų, medinukų, bet nematai visumos. Nežinau, ar čia tik man toks įspūdis susidaro Per karą tas rajonas lyg ir nelabai nukentėjo?
Comment
-
Parašė index Rodyti pranešimąTen Putvinskio g. šalia Lietuvos Banko tarnautojų namo stovi tas neišlikęs Vailokaičių namas? Nes dabar tokio ten nėra išlikę.
Comment
-
Parašė Knope Rodyti pranešimąMan tai knieti pamatyti, kaip tarpukariu atrodė Savanorių prospektas. Koks buvo jo užstatymas į tankį ir "gelmę", kur buvo miesto riba ir pan. Dabar kažkaip sunku įsivaizduoti. Matai tarpukariu mūrinukų, medinukų, bet nematai visumos. Nežinau, ar čia tik man toks įspūdis susidaro Per karą tas rajonas lyg ir nelabai nukentėjo?
Comment
-
Parašė micek Rodyti pranešimąVailokaičio namas baigtas statyti 1930m. Tai 1926m.galėjo būt nebent pamatai.Jis buvo arčiau prie Elektrinės.Aš bent toj vietoj nieko neįžiūriu.Kai kur vadina penkiaaukštis,kitur šešiaaukštis,turėtų matytis.
O jeigu ir būtų pradėti statybos darbai, tai nuotraukoje tikrai jų nesimatytų, nes tą vietą visiškai užstoja kitas namas. Beje, pastarasis dar stovėjo ir po Vailokaičių daugiabučio sugriovimo.
Comment
-
http://www.miestai.net/forumas/showt...?t=3700&page=7
Comment
-
Vytauto Didžiojo universiteto fizikos-chemijos institutas (Naujoji Romuva, 1936, p. 775)
http://mokslolietuva.lt/2013/11/du-l...0-m-demenys-2/
Comment
-
Parašė ViR2 Rodyti pranešimąbutu labai grazu, jei VDU nusprestu siuos rumus kada atstatyti
Comment
-
kvb.lt
"Ir vėl Kaunas, kurio vaizdai nuolat mane seka mintyse, sapnuose ir atsiminimuose. Kaunas 1936–1939 metais. Juozapavičiaus prospekto su tirpstančio sniego krūvomis, Šančių hale ir Saturno kinu
Kaunas. Chrizantemų ir šlapdriboje mirgančių žvakučių Vėlinių naktį
Kaunas. Sekmadienių Kaunas su iš bažnyčios grįžtančiais dainuojančiais kareiviais. Žiemos santėmių Kaunas su milžiniškomis Jeanette Macdonald ir Nelsono Eddy fotografijomis kino plakatuose sningant... " (Iš A.Nykos-Niliūno dienoraščio 1962m.)
Galėjo būti ir tokia plakate...
http://www.last.fm/music/Jeanette+Ma...+&+Nelson+EddyPaskutinis taisė micek; 2014.01.30, 01:23.
Comment
-
-
Parašė micek Rodyti pranešimąFilosofas,kultūros istorikas Levas Karsavinas Kaune 1930m.
Kaune jis gyveno 1928-40 Krėvos 7.Gal čia tas namelis buvo tada iki to mūrinio,kuris stovi dabar su paminkline lenta?
Atvaizdas
gulagmuseum.org
Levas Karsavinas nuo 1935 m. gyveno Krėvos g. 7. Tas tiesa. Bet nuotraukoje užfiksuotas medinukas yra iš kitos vietos. Galbūt Žaliakalnio, o gal net ne iš Kauno.
Comment
-
Parašė laimutis Rodyti pranešimąAtvaizdas
"Vytauto Didžiojo mirties 500 metų sukaktuvėms paminėti albumas 1430-1930"
Kokioje čia gatvėje?
kovenda.lt
Comment
Comment