Ar žinojot apie žydų vaikų namų pastatą Kaune. Remiantis to meto spauda, galima daryti prielaidą, jog pastatas atspindi funkcionalizmo tendencijas savo planine struktūra, nors architektūra mažai teišsiskiria iš bendro IV deš konteksto.
Ar žinojot apie žydų vaikų namų pastatą Kaune. Remiantis to meto spauda, galima daryti prielaidą, jog pastatas atspindi funkcionalizmo tendencijas savo planine struktūra, nors architektūra mažai teišsiskiria iš bendro IV deš konteksto.
Tiesa sakant net nemaniau, kad tas pastatas prieškarinis
Na, čia jau faktas, kurio nenuneigsi kaip sakoma
Tiesa, dabar jis pakitęs. Nuo Višinskio gatvės matomas tik sovietmečio korpusas, kur tarpukariu buvo sodas. Iš Sasnausko g jau neblogai matomas, bet rekonstrukcija gal kiek netiksli, todėl ir tampa sunkiau susigaudyt.
Sveiki,
Aš čia esu naujokas. (tiksliau, registruotas naujokas)... Gal kas padės man rasti tarpukario Kaune Ukmergės plente, 10 (dab. Savanorių pr.) buvusio "Rūtos" viešbučio nuotrauka. Kuo arčiau 1919m. tuo geriau...
Ačiū.
P.S. ten kur pelėdos labai seniai nebe Dailės technikumas... Dabar ten Kauno kolegijos J.Vienožinskio menų fakultetas (buvusi Kauno aukštesnioji meno mokykla)
Tai pirmasis Čiurlionies galerijos pastatas. 1925 m.
Gali būti, jog čia 1926 metai, kuomet potvynio buvo sugriautas medinis Vilijampolės tiltas. Tolumoje dar matosi sinagogos likučiai. 1929 metais jau buvo pastatytas naujas P.Vilešio vardo tiltas.
Pirmoje nuotraukoje dabartiniame Vytauto prospekte 44 nr pažymėtas namas, tarpukary statytas rusų gimnazijai, šiuo metu čia Pedagogų kvalifikacijos kursai, o antroje nuotraukoje namas Ožeškienės g. 29, gyvenamas, kaip ir kadais...
Comment