Parašė jRamke
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
[KAU] „Smetoninis“ Kaunas
Collapse
X
-
Parašė Ramūnas kns Rodyti pranešimą
Restauruota neatpazistamai. Buvau salia ir uzejau. Autoservisas nuomuojasi si pastata is zydu. Ar is bendruomenes, ar is fiziniu asmenu ?????
Vienas is vadovu patvirtino - tai sinagoga.
Parašė Mørtã Rodyti pranešimąViduje nebuvau, bet ant langu ir duru ju logo yra. Gal ten tik bendrijos ofisas?
Paskutinis taisė DDR 80; 2010.03.09, 19:16.
Comment
-
Ar čia sinagoga, kad man rodos, klysti. Kiek manęs neapgauna atmintis čia M. Žilinsko namai buvę tarpukariu, tai sinagogos čia niekaip būt negalėjo nebent apie XIX a. kalbėtum, bet ir tada nelabai įtikėtina būtų, kad kas leistu sinagogai prie generalgubernatūros stovėt veikiančiai.,, - Il parait que monsieur est decidement pour les suivantes.
- Que voulez-vous, madame? Elles sont plus fraiches."
Comment
-
Parašė Raelis Rodyti pranešimąAr čia sinagoga, kad man rodos, klysti. Kiek manęs neapgauna atmintis čia M. Žilinsko namai buvę tarpukariu, tai sinagogos čia niekaip būt negalėjo nebent apie XIX a. kalbėtum, bet ir tada nelabai įtikėtina būtų, kad kas leistu sinagogai prie generalgubernatūros stovėt veikiančiai.
Jei apie mano posta, tai uz ka pirkau, uz ta ir parduodu.
Comment
-
Parašė DDR 80 Rodyti pranešimąRaelis, apie ka eina kalba?
Jei apie mano posta, tai uz ka pirkau, uz ta ir parduodu.
Nelabai supratau, apie ką pats dabar pakalbėjai....,, - Il parait que monsieur est decidement pour les suivantes.
Comment
-
raeli, ziurint man is salies, tai morta tave cia ant neteisingo linko uzvede, ta prasme ne i tema visai su sinagogom.
O ddr, kaip supratau pritardamas ramuno issakytai minciai apie sinagoga puodziu g.1 aka servisa, ( kuo ir as visiskai sutinku, nes buvau ne karta ten ir maciau tas kolonas) tame paciame poste pacitavo mortai, apie samarieciu bendrija Šv. Gertrūdos g. 17/Gimnazijos g. 4, kas galejo tave dezorientuoti ir uzvesti ant minties, kad ten sinagoga.
tik man keista, kaip taip galima susiveltiD
Comment
-
Parašė Raelis Rodyti pranešimąKalbėjau apie nuotrauką, kurioj vaizduojamas namas Šv. Gertrūdos gatvėje. Prie prezidentūros.
Nelabai supratau, apie ką pats dabar pakalbėjai....
Kas liecia pastato Sv.Gertrudos ir Gimnazijos tai jis kuo gero greitu laiku sugrius. Ir tik Dievas te zinos, kas ten buvo, ar sinagofa ar aline, ar dar kas ...Paskutinis taisė DDR 80; 2010.03.13, 14:35.
Comment
-
Parašė DDR 80 Rodyti pranešimąAs kalbejau apie pastata Birstono ir Puodziu gt.
Kas liecia pastato Sv.Gertrudos ir Gimnazijos tai jis kuo gero greitu laiku sugrius. Ir tik Dievas te zinos, kas ten buvo, ar sinagofa ar aline, ar dar kas ... Atvaizdas
,, - Il parait que monsieur est decidement pour les suivantes.
Comment
-
Parašė Raelis Rodyti pranešimąIš kur dabar čia ta alinė atsirado?
Comment
-
Atrodo, jog Ramūnas kns bus teisus:
tai tas pats pastatas Birštono/Puodžių kampe - dabartinis automobilių servisas. Galima palyginti su sinagogos konfiguracija 1901 m. plane (šios temos postas #1197) bei temoje "Kaunas sovietmečiu" esančia nuotrauka, kurioje matosi kairioji dalis sinagogos frontono (postas #290).
Atsiprašau, bet šį kartą aš paslydau, užsikabinęs už Tolvaišienės pateikto sinagogos plano, pagal kurį buvo pastatyti maldos namai dab. Maironio g. 28b.
Comment
-
Parašė DDR 80 Rodyti pranešimąAs kalbejau apie pastata Birstono ir Puodziu gt.
Kas liecia pastato Sv.Gertrudos ir Gimnazijos tai jis kuo gero greitu laiku sugrius. Ir tik Dievas te zinos, kas ten buvo, ar sinagofa ar aline, ar dar kas ... Atvaizdas
O sinagoga (chasidų) buvo kiek aukščiau - Gimnazijos g. 6 / Mackevičiaus g. 2, bet ne Mykolo Žilinsko name (šv.Gertrūdos g./Gimnazijos g.)
Comment
-
Parašė jRamke Rodyti pranešimąNepergyvenk, nieks čia nesugrius. Ne viskas einasi gerai, kaip nori.
O sinagoga (chasidų) buvo kiek aukščiau - Gimnazijos g. 6 / Mackevičiaus g. 2, bet ne Mykolo Žilinsko name (šv.Gertrūdos g./Gimnazijos g.)
O cia kokios planas? Esamos Ozeskienes gt.?
Kauno zydu choralines sinagogos projektas. 1872 m.
Kauno choralines sinagogos tvoros ir vartu projektas. 1893 m.
Paskutinis taisė DDR 80; 2010.03.16, 17:56.
Comment
-
Parašė DDR 80 Rodyti pranešimą
Comment
-
Nuotraukoje matosi Nemuno pakrantės siauruko trasa. Įdomu, kad pakrantės turėklai padaryti iš bėgių. Tarpukariu, tvarkant miestą, buvo išardomos senosios carinių laikų siaurojo geležinkelio trasos, o bėgiai naudojami statybos reikmėms. (mieste yra vietų, kur juos dar galima pamatyti)
Kauno dienos, Santakos priede yra Tarpukario Kauno kronikos.Paskutinis taisė Ramūnas kns; 2010.03.31, 22:32.Rytas. Šlapia. Miglos. Tiltas. Upė.
www.airfoto.lt
Comment
-
Kai gimiau, tevai mane parsiveze i s ligonine i sita nama Aisku tada jis buvo ne toks... Smetonos laiku pastatas. Jame nuo pat pastatymo gyveno mano senelio seima. Kai vaziuosiu pas mociute, paprasysiu, kad paieskotu nuotrauku, kaip tas namas tada atrode.
Apie 1980m. (speju, nes tuo metu mano tevai is ten issikrauste), gyventojai buvo laikinai iskraustyti i barakus Zaliakalnyje (kazkur netoli turgaus) ir namas buvo restauruotas. Po restauracijos (kaip mes juokaujam) name beliko tik smetoniski laiptai... Taciau namas yra itrauktas i saugomu objektu sarasa. Ir noredami pasikeisti langus (patys paskutiniai langai antrame ir treciame aukste) seneliai turejo gauti leidima is architektu ir paminklosaugos sk.
Uz namo yra apleisti garazai ir apleista buvusi Baltijos siuvykla. Kai buvom vaikai, visada ten eidavom pasiziureti kaip siuvamos mokyklines uniformos... Dar kai buvau maza, daug laiko praleisdavau tuose kiemuose. I Laisves aleja net neidavomLinkėjimai,
Akvilė
Comment
-
Jau matyta sinagoga
Kokia čia Kauno sinagoga?
Kokia tai gatvė,ar išliko namai?
Nuotraukos iš : http://www.yadvashem.org/
Comment
Comment