Buvo klausta apie #963 foktėj pažymėtą pastatą, o nepolitikas turėjo galvoj Jungtinę metodistų bažnyčią - Juozapavičiaus pr. 119. Ar taip supratau? Ar čia nebus Juozapavičiaus pr. 112 šiandien?
Man panašu, kad ten matėsi pastatas Juozapavičiaus 112. išlikęs iki dadar.
Buvau įkėlęs dabartines jo nuotraukas (968 žinutė). Norėtusi išsiaiškinti jo istoriją.
Buvau įkėlęs dabartines jo nuotraukas (968 žinutė). Norėtusi išsiaiškinti jo istoriją.
Taip - tas ir matėsi. Man jis nuolat akis bado važiuojant pro šalį. Tikrai turėjo kažkokią specifinę paskirtį, bet ligšiolei nepavyko išsiaiškinti kokią.
Buvo klausta apie #963 foktėj pažymėtą pastatą, o nepolitikas turėjo galvoj Jungtinę metodistų bažnyčią - Juozapavičiaus pr. 119. Ar taip supratau? Ar čia nebus Juozapavičiaus pr. 112 šiandien?
neatkreipiau dėmesio į dabartinį bažnyčios pavadinimą, supratai teisingai Juozapavičiaus pr. 119
padariau šiokią tokią balistinę ekspertizę
pagal tilto atramų persidengimą (linijos 1 ir 2), galima nustatyti (maždaug) fotografo stovėjimo vietą (taškas 5). linija 3, imta pagal Juozapavičiaus pr. 112, linija 4, pagal Juozapavičiaus pr. 119
liko patikrinti lauko sąlygomis (įdomu ar sargybinis nenušaus, jeigu fotografuosiu tiltą )
pagal tilto atramų persidengimą (linijos 1 ir 2), galima nustatyti (maždaug) fotografo stovėjimo vietą (taškas 5). linija 3, imta pagal Juozapavičiaus pr. 112, linija 4, pagal Juozapavičiaus pr. 119
liko patikrinti lauko sąlygomis (įdomu ar sargybinis nenušaus, jeigu fotografuosiu tiltą )
O kaip. Saunu.
Kazkas sukasi galvoj del nepolitiko baznycios. Pamenu kaip eidavom su motina pas jos pazistamus, iskarto uz Zalio tilto, kitoi pusei suprantama, po desine buvo mediniai barakai, kuriuose gyveno gelezinkelininku seimos baznycia lyg buvo ten. O gal tik vaizduote galvoi nuo skaitytu postu.
Kauno evangelikų reformatų bažnyčia. Architektas Karlis Reisonas, taip pat suprojektavęs prisikėlimo bažnyčią. Antrasis bokšto tarpsnis po karo neišliko...
Vienas is pazystanu del sio pastato patare ieskoti pas gelezinkelininkus. Pastatas buvo statytas caro laikais statant gelezinkelio depa ir priklause tuometinei gelezinkelio valdybai. Velaiu taip pat. Tai galejo buti kontora ar siaip susijes su depu statinys. Smulkiau archyvuose
Knygoje funikulierių istorija aprašyta gana aiškiai ir įdomiai.
Įkeliu ~1938m Kauno nuotrauką. Labai norėčiau išsiaiškinti- kas per pastatas matosi dešinėje pusėje. Bent jau pastato forma tikrai neeilinė. Atvaizdas
Tas pats zmogus sake, kad nuotraukoje pavaizduota anoje Nemuno puseje liuteronu koplicia, kuri ne tai senai dar stovejo. Taciau kam ir kas ja ten pastate ziniu ne turi. Caro laikais uz gelezinkelio tilto i desine buvo irengta karine gelezinkelio stotys. Taciau rusai gi provoslavai. Vienas is variantu - ja galejo pastatyti 1PK metu vokieciai, kurie aptarnaudavo mineta stoti. Musu versija tokia. Gal daugiau ziniu butu Kauno kurijoje ?????
Comment