Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
[KAU] „Smetoninis“ Kaunas
Collapse
X
-
Iš www.ebay.at
Na, kad čia yra Vilijampolė, fotografuota nuo Milikonių kalno, tikriausiai daug kas pasakys. Bet kas tie dideli mūriniai pastatai? Ilgai ieškojau atsakymo. Va jis - "Prieš pat Antrąjį pasaulinį karą rytiniame Vilijampolės pakraštyje Kauno savivaldybė pastatė du stambius daugiaaukščius namus pigių butų kolonijoms ( jie buvo sudeginti karo metu likviduojant getą)".( Andra Laužinskaitė, Kai kurie Vilijampolės istorinės urbanistinės raidos iki 1940 m.bruožai. "Liaudies kultūra" 2003/6 )
Keliauju per Lietuvą
- 3 patinka
Comment
-
Taip, pateko. Pateko ir tie mažesni dviaukščiai. Įdomu ar pats dešiniausias mūrinis dviaukštis tai dabar Vytenio g. 2/ Varnių g. esantis namas. Kažkur skaičiau apie jį, bet tada man buvo neįdomu, o dabar niekur nerandu info. Juolab, mano minėtas Vytenio/Varnių kampe stovintis namas tikrai nėra 1950 ar 1964, kaip radau apie jį informacijos. Aišku šis pastatas dabar jau labai sumodernintas, įdedu 2012 Google Earth nuotrauką.
Dar viena mano kompe išsaugota Kauno geto nuotrauka, kurioje, mano manymu matosi dabartinė, nors ji visada buvo Varnių, gatvė. Iš kur šią fotkę nugvelbiau nepamenu...
Ir dar vieną įkeliu. Joje - likę gyvi Kauno geto gyventojai. Už jų matosi tie pigių butų kolonijos namai. Nuotrauka iš www.flickr.com
Keliauju per Lietuvą
- 2 patinka
Comment
-
Parašė XOZZIS Rodyti pranešimąLaba diena. Gal žinot kas buvo tarpukariu Laisvės al. 57 (dabar Kudirkos viešoji biblioteka) ?Keliauju per Lietuvą
- 1 patinka
Comment
-
Parašė liutass Rodyti pranešimąŠiame pastate 1819-1823 m. gyveno ir dirbo mokytoju poetas Adomas Mickevičius.
“Lytwo! Ojczyzno moja! Ty jestes jak zdrowie...”Keliauju per Lietuvą
Comment
-
Parašė laimutis Rodyti pranešimądelcampe.net
Nei gatvės nei metų nebuvo parašyta
Keliauju per Lietuvą
- 3 patinka
Comment
-
Kauno metalo fabriko savininko J.Vailokaičio senasis medinis namas Šančiuose. XX a. 3 deš.
https://www.facebook.com/senosfotogr...type=3&theater
Comment
-
Parašė laimutis Rodyti pranešimąKauno metalo fabriko savininko J.Vailokaičio senasis medinis namas Šančiuose. XX a. 3 deš.
https://www.facebook.com/senosfotogr...type=3&theaterKeliauju per Lietuvą
Comment
Comment