gal kas žinosit, kuriame Lietuvos (o gal net ir vakarų Baltarusijos) mieste/miestelyje stovi ši bažnyčia?
Originalus šios nuotraukos pavadinas - "Tarybinių partizanų patrulis Vilniuje". Nuotraukos data - 1944 m.:
Tikrai ne Ukmergė, tik panaši: http://www.miestai.net/forumas/showp...5&postcount=13
Manau čia visai ne dabartinės Lietuvos teritorijoje, vokiečiai per I-ąjį ir II-ąjį karus Lietuvai priskirdavo nemažą dabartinės Baltarusijos ir Suvalkų krašto miestų ir miestelių, kaimų.
Gal galite padėti atpažinti vietovę? Internete gavau užuomina, kad tai statoma sinagoga. Vidurinėje nuotraukoje matosi gotikinio stiliaus du bažnyčios bokštai.
Gal galite padėti atpažinti vietovę? Internete gavau užuomina, kad tai statoma sinagoga. Vidurinėje nuotraukoje matosi gotikinio stiliaus du bažnyčios bokštai.
O man tai bažnyčia labai panaši į Švėkšnos, ir sinagoga panašiai toje vietoj stovi, tik kad architektūra visai man nepanaši į dabartinę.
Po to, kai mano atsakymą, kad tai Debeikių vaizdai, įtikinamai papildė forumietis Ginthus, manau nelieka abejonių. Atvirkščiai, kyla abejonių, ar tie statomi mūrai sinagogos.
O Švėkšnos bažnyčia atrodo visai kitaip nei ta, kuri matoma senoje nuotraukoje (tik tiek, kad abi dvibokštės neogotikinės).
Labai panašių aukščių santykio namų būta Kybartuose, Senapilės gatvėje (kai kurie iš jų ir dabar stovi). Kilometražas, keliaujant per Marijampolę irgi idealiai sutampa. Tiesa, per Pilviškius, prastesniu keliu, būta keletu kilometrų trumpiau. Tai tik mano spėliojimas ... Kalbu apie pirmąją nuotrauką.
Comment