"4 pėstininkų Lietuvos karaliaus Mindaugo pulko kariai su daina ir maršu žygiuoja į kiną. Panevėžys, 1933-06-20".
Kariai juda iš dabartinės Vilniaus g. per Staniūnų g. į Ukmergės g. Veiksmas užfiksuotas šalia Muilo fabriko.
Panevėžyje, Ramygalos ir Nemuno gatvių kampe, šiandien stovi paminklinis akmuo, liudijantis, kad šioje vietoje iki 1970 metų buvusi kenesa, vėliau ji uždaryta ir, statant gyvenamąjį namą, nugriauta.
Kol nepamačiau šių nuotraukų,galvojau,kad tik Trakuose buvo karaimų bendruomenė.
Paskutinėje nuotraukoje lyg ir panašu į dabartinį apsaugos policijos pastatą (buvusį burmistro T. Chodakausko namą – KGB pastatą) Vasario 16-osios g. 22, nors gal ir klystu
Dėl priešpaskutinės irgi bijau suklysti, bet gali tai būti buvusi žydų berniukų gimnazija, Elektros g. 9
Matome vakarinės pusės pastatus ir 4-ojo Karaliaus Mindaugo pėstininkų pulko karius.
pan_zaibas, gal žinote kas per namas yra nuotr. kairėje pusėje ? Žemėlapyje numeruotas skaičiumi 7.
Kol kas atseku tik keturių aukštų kareivinių pastatą tolumoje:
Pagal viską kairėje pusėje 0,5km atstumu turėtų būti aerodromo laukas (tais metais aviatorių Pajuostyje dar nebuvo), dešinėje panašiu atstumu - Juostos upelis.
pan_zaibas, gal turite to meto Pajuosčio žemėlapį ? Pasitikslintume
Pagal viską kairėje pusėje 0,5km atstumu turėtų būti aerodromo laukas (tais metais aviatorių Pajuostyje dar nebuvo), dešinėje panašiu atstumu - Juostos upelis.
pan_zaibas, gal turite to meto Pajuosčio žemėlapį ? Pasitikslintume
Karinės bazės tarpukario žemėlapis tikrai turėjo būti. Matyt reikėtų ieškoti centriniame archyve ar kitur.... O šiap tai žemėlapių paieška vyksta pastoviai.
Masčiau aš apie tą vaizdelį... Pirma mintis buvo, jog čia Respublikos g. : priekyje lyg ir skiriamoji juosta su medeliais šalia Pašto matosi.
Daugiau versijų nerasta
Masčiau aš apie tą vaizdelį... Pirma mintis buvo, jog čia Respublikos g. : priekyje lyg ir skiriamoji juosta su medeliais šalia Pašto matosi.
Daugiau versijų nerasta
Nu panašu.. to ledų kiosko vietoje dabar būtų skveras priešais buvusią "Egivelą" (dar anksčiau buv. "Raketos" kino teatrą) ir moterų kalėjimą.
Sveiki. Ieškau informacijos apie buvusį tarpukariu Panevėžio arkliu turgų. Kiek teko girdet lygtais jis buvo dabartinėje J.Zikaro ir Krekenavos gatviu sandūroje. Gal vietiniai galės kažkuom padėti. Mano seneliai gyvena J.zikaro g 8 tai praktiškai pagal išgirstas kalbas būtu ta turgaus vieta. Butų idomu sužinoti kuo daugiau apie toje vietoje buvusiu pastatus tarpukaryje ir t.t Ačių už bet kokią informaciją.
Sveiki. Ieškau informacijos apie buvusį tarpukariu Panevėžio arkliu turgų. Kiek teko girdet lygtais jis buvo dabartinėje J.Zikaro ir Krekenavos gatviu sandūroje. Gal vietiniai galės kažkuom padėti. Mano seneliai gyvena J.zikaro g 8 tai praktiškai pagal išgirstas kalbas būtu ta turgaus vieta. Butų idomu sužinoti kuo daugiau apie toje vietoje buvusiu pastatus tarpukaryje ir t.t Ačių už bet kokią informaciją.
Comment