Viduklė - Raseinių rajono miestelis prie senojo Žemaičių plento, tik 14 km nuo Raseinių.
(...)
Mūsų laikais Viduklę garsino jau užmiršti kamščiai prie Viduklės pervažos ir, žinoma, Viduklės koldūnai. Nutiesus autostradą klientūros Viduklėje sumažėjo ir pačioje Viduklėje nebuvo įmanoma nusipirkti tų Viduklės koldūnų, jais buvo (ir yra) prekiaujama ir kavinėse prie autostrados.
Dabar Viduklės koldūnų vėl galima paragauti pačioje Viduklėje.
Keletą metų miestelyje vyksta Viduklės koldūnų šventes.
Data 2012 spalio 27, autorius Beata Nicholson
(...)
Mūsų laikais Viduklę garsino jau užmiršti kamščiai prie Viduklės pervažos ir, žinoma, Viduklės koldūnai. Nutiesus autostradą klientūros Viduklėje sumažėjo ir pačioje Viduklėje nebuvo įmanoma nusipirkti tų Viduklės koldūnų, jais buvo (ir yra) prekiaujama ir kavinėse prie autostrados.
Dabar Viduklės koldūnų vėl galima paragauti pačioje Viduklėje.
Keletą metų miestelyje vyksta Viduklės koldūnų šventes.
Data 2012 spalio 27, autorius Beata Nicholson
Štai tokį receptą atsivežė malonioji Vita iš Viduklės ir, patikėkite, tikrai buvo labai įdomu pamatyti ir sužinoti, kaip gaminti koldūnus. Iš tiesų, kiek šeimininkių – tiek receptų. Vita tešlą minko iš karto ir gana ilgai, kol ji pasidaro minkšta ir elastinga. (...) Tešla turi būti minkšta, bet ne per minkšta, ir elastinga. Išminkę leiskit jai pagulėti, kad atsipalaiduotų ir pailsėtų, taip ji mažiau trauksis. Žodžiu, bandykite, kvieskite namiškius ir organizuokite koldūnų raitymo varžybas kaip Viduklė koldūnų šventėje.
Tešlą iškočiojame plonai, dedame mažus gabaliukus mėsos, su taurele spaudžiame. Užspaudžiame su taurele, tada juos viens du kaip mėnuliuką už ausų pasiimate ir sukabinate jam ausis. Gana sunku žodžiais nupasakoti, jei taip neišeis, tai tiesiog dėkite po šaukštelį, užspauskite ir užraitykite kraštelius arba užspauskite. (...)
http://www.beatosvirtuve.lt/blog/rec...kles-koldunai/
Tešlą iškočiojame plonai, dedame mažus gabaliukus mėsos, su taurele spaudžiame. Užspaudžiame su taurele, tada juos viens du kaip mėnuliuką už ausų pasiimate ir sukabinate jam ausis. Gana sunku žodžiais nupasakoti, jei taip neišeis, tai tiesiog dėkite po šaukštelį, užspauskite ir užraitykite kraštelius arba užspauskite. (...)
http://www.beatosvirtuve.lt/blog/rec...kles-koldunai/
Comment