Jau senokai ruošiausi sukurt šią temą ir įdėt nuotraukas iš mano kelionės aplink Lietuvą. Deja vis neatrasdavau laiko paruošti nuotraukoms, tačiau dabar jau visos atrinktos ir paruoštos.
Taigi šioje temoje pristautau Panemunės kraštą, kur apstu dvarų bei pilių griuvėsių, kadangi tai buvo pagrindinis kovos frontas tarp lietuvių ir kryžiuočių.
Temą skirsiu į 2 dalis, kadangi Panemunės nuotraukų yra viso 67. Tradiciškai antrąją dalį dėsiu į antrąjį temos puslapį.
Raudondvaris
Taigi pirmoji aplankyta vieta - Raudondvaris. Kadaise kryžiuočių statyta ir lietuvių užimta pilis vėliau neteko savo reikšmės ir buvo perdirbta į dvarą.
Vilkija
Itin netradicinis miestelis, įsikūręs ant kalvų ir mini-kanjonų. Toliau šiek tiek vaizdų į Nemuno slėnį nuo miestelio prieigose stūksančios kalvos.
(c) Evaldas Tylas
Toliau mano nuotraukos su vaizdais į Nemuno slėnį nuo miestelio prieigose stūksančios kalvos.
Štai ir pati Vilkija
Vaizda į kitą pusę
Deja daugiau miestelio nefotografavavome, tačiau apžiūrėjome Vilkijos bažnyčią.
Atsiprašau už užrašą, tiesiog turimos programos sugebėjo sujungt dviejų vaizdų į vieną
Klebonija
Paėjėjus Nemuno link atsiveria gražūs vaizdai
Palemono kalva
(c) Evaldas Tylas
Toliau mano nuotraukos su keletu panoramų. Kitoje pusėje Nemunas, tačiau jau nemažai jo nuotraukų rodžiau, tad šį kart susilaikysiu
Įdomos darinys
Belvederio dvaras
Tai XIX a. Lietuvių didikų Burbų statytas itališko stiliaus dvaras. Šiuo metu deja apleistas
Ūkinis pastatas, kuris iki šiol vietinių naudojamas
Koplyčia, kurioje buvo laidojami Burbos
Priekyje buvusios oranžerijos dvare langai
Pasibeldėme, tačiau neikas neįleido
Aplink viskas užkalta, tačiau radome plyšį virš įėjimo į rūsį
Matome, kad seniau žmonės nebuvo aukšti
Svetainė? (Nekreipkit dėmesio į tą šokėją )
Keliaujame atgal į rūsį ir lauk (c) Evaldas Tylas
Tad laukite antrosios dalies! ==> Veliuona, Panemunės pilis
Taigi šioje temoje pristautau Panemunės kraštą, kur apstu dvarų bei pilių griuvėsių, kadangi tai buvo pagrindinis kovos frontas tarp lietuvių ir kryžiuočių.
Temą skirsiu į 2 dalis, kadangi Panemunės nuotraukų yra viso 67. Tradiciškai antrąją dalį dėsiu į antrąjį temos puslapį.
Raudondvaris
Taigi pirmoji aplankyta vieta - Raudondvaris. Kadaise kryžiuočių statyta ir lietuvių užimta pilis vėliau neteko savo reikšmės ir buvo perdirbta į dvarą.
Vilkija
Itin netradicinis miestelis, įsikūręs ant kalvų ir mini-kanjonų. Toliau šiek tiek vaizdų į Nemuno slėnį nuo miestelio prieigose stūksančios kalvos.
(c) Evaldas Tylas
Toliau mano nuotraukos su vaizdais į Nemuno slėnį nuo miestelio prieigose stūksančios kalvos.
Štai ir pati Vilkija
Vaizda į kitą pusę
Deja daugiau miestelio nefotografavavome, tačiau apžiūrėjome Vilkijos bažnyčią.
Atsiprašau už užrašą, tiesiog turimos programos sugebėjo sujungt dviejų vaizdų į vieną
Klebonija
Paėjėjus Nemuno link atsiveria gražūs vaizdai
Palemono kalva
(c) Evaldas Tylas
Toliau mano nuotraukos su keletu panoramų. Kitoje pusėje Nemunas, tačiau jau nemažai jo nuotraukų rodžiau, tad šį kart susilaikysiu
Įdomos darinys
Belvederio dvaras
Tai XIX a. Lietuvių didikų Burbų statytas itališko stiliaus dvaras. Šiuo metu deja apleistas
Ūkinis pastatas, kuris iki šiol vietinių naudojamas
Koplyčia, kurioje buvo laidojami Burbos
Priekyje buvusios oranžerijos dvare langai
Pasibeldėme, tačiau neikas neįleido
Aplink viskas užkalta, tačiau radome plyšį virš įėjimo į rūsį
Matome, kad seniau žmonės nebuvo aukšti
Svetainė? (Nekreipkit dėmesio į tą šokėją )
Keliaujame atgal į rūsį ir lauk (c) Evaldas Tylas
Tad laukite antrosios dalies! ==> Veliuona, Panemunės pilis
Comment