Žinot tai dar kogero visgi ne pats blogiausias variantas.Maniau kad bus baisiau.O kadanors kai visiems tai nusibos žiūrėk ir atstatys visą pilį ateinančios kartos.
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Dubingių pilis, Molėtų r.
Collapse
X
-
Parašė pukisbaisula Rodyti pranešimąŽinot tai dar kogero visgi ne pats blogiausias variantas.Maniau kad bus baisiau.O kadanors kai visiems tai nusibos žiūrėk ir atstatys visą pilį ateinančios kartos.
Comment
-
Man kartais atrodo, kad mes turime atstatymo fobijų. Nepamenu nei vieno atstatymo iš tų kelių, kurie apskritai buvo, kad nebūtų kažkokių pasisakymų apie kičą, skandalų ir panašiai. Atstatinėt reikia, vien dėl to, kad būtų ką kritikuoti ir būtų kur tobulėti. Nesvarbu, ar gerai bus atstatytą, ar blogai, tai jau bus šis tas. Dubingių pilis kaip pilis gali būti atstatyta dėl to, kad žinomas tūris, išplanavimas, yra aprašymai, šiokia tokia vizualinė medžiaga. Trumpai tariant, reikia geriau padaryt ir padaryt blogai, nei nieko nepadaryt.Lažinuos- 2017 metais Lietuvos gyventojų skaičius didės.
Comment
-
Parašė enigma Rodyti pranešimąManau, kad čia daugiau ne atstatymo fobija, kiek autentiškumo problemos, neturint pakankamai istoriografinės medžiagos.Lažinuos- 2017 metais Lietuvos gyventojų skaičius didės.
Comment
-
Parašė enigma Rodyti pranešimąEsminį turį atkurti taip, o kaip bus su fasadais?
Ši pilaitė - renesansinė(?), tikrai turėjo būti veina įspūdingiausių visame regione.
Galų gale, galima lyginti ir kitus analogus, pilaitės architektų kitus darbus.
Aš asmeniškai esu už atstatymus. Galbūt tokių pilių atstatymai sukelia disputų, tačiau tokius objektus kaip atitinkami kulto pastatai, kiti statiniai (pvz, Pranciškonų varpinė) tikrai gali būti atstyti. Čia kaip su Naujosios Vilnios pilimi - reprezentacinė ir Renesansinė pilis, bet apie ją nieko nežinome, nors girdėjau kitus, ne profesionalus, o mėgėjus šnekant, kad GALBŪt ji buvo panaši į Alšėnų pilaitę...
Įdomi analogija būtų su Vilniaus AUkštutinė pilii. Realiai, mano žiniomis, medžiagos nėra daug, bet patyrė archeologai-architektai sėkmingai nubraižė projektus ir atkūrė pilį. O juk būtų nuostabu, jei ji būtų atstatyta, o ne likę griuvėsiai šviestų iš toli..
Comment
-
Parašė D.P Rodyti pranešimąIš tiesų, kaip su fasadais? Nesu matęs daug ikonografinės medžiagos, nors teisingumo dėlei, pernelyg ir nesidomėjau. Gal yra kokios medžiagos? Kad ir fragmentų...
Ši pilaitė - renesansinė(?), tikrai turėjo būti veina įspūdingiausių visame regione.
Galų gale, galima lyginti ir kitus analogus, pilaitės architektų kitus darbus.
Aš asmeniškai esu už atstatymus. Galbūt tokių pilių atstatymai sukelia disputų, tačiau tokius objektus kaip atitinkami kulto pastatai, kiti statiniai (pvz, Pranciškonų varpinė) tikrai gali būti atstyti. Čia kaip su Naujosios Vilnios pilimi - reprezentacinė ir Renesansinė pilis, bet apie ją nieko nežinome, nors girdėjau kitus, ne profesionalus, o mėgėjus šnekant, kad GALBŪt ji buvo panaši į Alšėnų pilaitę...
Įdomi analogija būtų su Vilniaus AUkštutinė pilii. Realiai, mano žiniomis, medžiagos nėra daug, bet patyrė archeologai-architektai sėkmingai nubraižė projektus ir atkūrė pilį. O juk būtų nuostabu, jei ji būtų atstatyta, o ne likę griuvėsiai šviestų iš toli..
Comment
-
Manau niekas nieko neatstatinės, nėra jokios ikonografinės medžiagos, tik vienas XIX a. 2 pusės N.Ordos piešinukas, kuriame nieko negalima pasakyti apie fasadų langų ir durų išdėstymą, sienų dekora, kaip atrodė bokštas ir kt. detales. Yra išlikę XVII a. I pusės rūmų inventorių, pagal kuriuos butų galima atsekti langų, durų, patalpų išdėstyma, bet turint tik rūsius ir pamatus ne ką tegalėtume pasakyti kaip tie rūmai atrodė.
Comment
-
Parašė laimutis Rodyti pranešimąManau niekas nieko neatstatinės, nėra jokios ikonografinės medžiagos, tik vienas XIX a. 2 pusės N.Ordos piešinukas, kuriame nieko negalima pasakyti apie fasadų langų ir durų išdėstymą, sienų dekora, kaip atrodė bokštas ir kt. detales. Yra išlikę XVII a. I pusės rūmų inventorių, pagal kuriuos butų galima atsekti langų, durų, patalpų išdėstyma, bet turint tik rūsius ir pamatus ne ką tegalėtume pasakyti kaip tie rūmai atrodė.
Atkūrimas, mūsų mažai valstybei, buvusios didybės objektų, pakeltų mūsų didžiavimąsi mūsų didinga praeitimi. Tik gaila, kad tos didybės reprezantotorių labai mažai.______________
The Division Bell
Comment
-
Ekspozicija „Dubingių ir Biržų kunigaikščiai Radvilos“ - http://www.ldm.lt/RRM/Radvilos_2012_stendai.htm
Comment
Comment