Pats dvaras nors ir apleistas, bet vis dar gražiai atrodo, esu matęs jau sugriuvusių ligi pamatų. O Lietuvoje gal tik keli gerai sutvarkyti, nes tikriausiai buvo privatizuoti
Puikios, bet liūdnos nuotraukos .
O dvaras priklausė grafui Tyszkiewicz'ui.
Viena pastabėlė
Po to bus
Liūdnas pasivaikščiojimas po Bartkuškio dvarą (aš jau šiandien ten buvau),
Liūdnas pasivaikščiojimas po dvarą
ir pan.
Pabandykim sutarti - ar kiekvienam dvarui po temą, ar viską perkeliam į "Dvarus"...
Aš balsuoju už talpinimą "Dvaruose". Kaip autorius ir kiti kolegos?
Viena pastabėlė
Po to bus
Liūdnas pasivaikščiojimas po Bartkuškio dvarą (aš jau šiandien ten buvau),
Liūdnas pasivaikščiojimas po dvarą
ir pan.
Pabandykim sutarti - ar kiekvienam dvarui po temą, ar viską perkeliam į "Dvarus"...
Aš balsuoju už talpinimą "Dvaruose". Kaip autorius ir kiti kolegos?
o tai graziausius dvarus negalima butu pavadinti ten kaip nors "lietuvos respublikos paveldu" ar kaip nors panasiai ? ar cia visiems nusisikti i juos ir jie paprasciausiai parduodami bet kam ir is ju daroma kas tik imanoma ? as kaskaip nekertu gal kas gali placiau paaiskinti kokia situacija su tais dvarais ?
Sveiki,
Iš visų dvarų Lentvario Tiškevičiaus dvaras man yra pats gražiausiais. Šiandien važiuosiu į Trakų Vokę pasižiūrėti kito Tiškevičiaus dvaro, ryt įkelsiu nuotraukas jei galima
Trakai. Užutrakio, Lentvario ir Trakų Vokės dvarai
LENTVARIO DVARAS
Apie XVIII a., už 18 kilometrų nuo Vilniaus buvo įkurtas Lentvario dvaras. Tikslių duomenų apie pirmuosius dvaro savininkus bei patį dvaro ansamblį nėra išlikę. Vienintelės žinios yra Zofijos Tiškevičiūtės-Potockos prisiminimai. XVIII a. dvaro savininku buvo Tomašas Sapiega, XIX a. pr. - N.Dambrovskis. 1819 m. teismo sprendimu dvaras buvo padalintas A.Lappo, Šachnoms ir Hrinevičiūtėms. Dabartinis dvaro ansamblis stovi teritorijoje, atitekusioje Šachnoms. travel.lt
Mano nuomone, gražiausias dvaras Lietuvoje (bent iš tų, kuriuose teko lankytis).
39.
40.
41.
42.
43.
44.
45.
46.
47.
48.
49.
50.
51.
52.
53.
54.
Paskutinis taisė Romas; 2008.07.22, 19:10.
Priežastis: Didelis pranešimas padalintas į 4
Comment