Man atrodo, kad buvo tema, skirta paminklams, bet aš jos neberadau. Jei vis dėlto ji egzistuoja, prašau moderatorių tiesiog prijungti prie jos šį mano pranešimą.
Monumentas Vincui Kudirkai. Vilnius
Autoriai – skulptorius Arūnas Sakalauskas ir architektas Ričardas Krištapavičius
Skvere prie Vyriausybės kur pastatytas paminklas Lietuvos himno autoriui, negalima gerti alkoholį bei važinėti su riedlentėmis
Užtai mitinguoti nedraudžiama ir prie pat paminklo dažnai galima pamatyti kokį nors mitingą. Tą dieną mitingavo vienas žmogus. Prieš ką arba už ką - pabandykit suprasti patys
Paminklas, skirtas Rokiškio miesto 500 metų jubiliejui (1499-1999). Autoriai: skulptorius Leonas Žuklys, architektė Nijolė Bučiūtė. Yra centrinėje miesto aikštėje, puikiai kompoziciškai priderintas prie aplinkos.
Išties nelabai žiūrisi...bet, galbūt, taip yra dėl to, kad tas krėslas padarytas perdėm detalus ir didelis, tiesiog nereikėjo jo taip pabrėžti, esmė asmenyje. Kaip, kad Kaune sėdintis Maironis (http://samogitia.mch.mii.lt/KULTURA/...onioskulpt.JPG), sėdi tarsi ant kaladės, bet, mano požiūriu, pats paminklas geriau atrodo.
Pastebėjau, kad kai kuriems forumiečiams nelabai patinka paminklai, vaizduojantys sėdinčius asmenis. O čia jų jau buvo pateikta: mergina ant žirgo - Gražina, J. Basanavičius krėsle... O kaip patinka dar viena paminklų forma - biustai, kurių pavyzdžių dar šioje temoje niekas nebuvo pateikęs...
O jei rimtai, tai nusprendžiau įdėti paminklo Juozui Tumui Vaižgantui nuotrauką, o pasirodė, kad tokių paminklų mano fotokolekcijoje besą net trys. Taigi pateiksiu visus aplankytus vaižgantus. Daugiau, be šių, kaip ir neprisimenu Vaižgantui skirtų paminklų (atrodo tokių daugiau ir nėra, aišku, neskaitant visokių bareljefų, paminklinių lentų ir t.t.).
O kaip patinka dar viena paminklų forma - biustai, kurių pavyzdžių dar šioje temoje niekas nebuvo pateikęs... (...) Nusprendžiau įdėti paminklo Juozui Tumui Vaižgantui nuotrauką, o pasirodė, kad tokių paminklų mano fotokolekcijoje besą net trys.
Maleišiai (Anykščių raj.), Vaižganto gimtinė. Skulpt. Bernardas Bučas, 1933. Atvaizdas
Rokiškis, skulpt. B. Bučas, 1937. Atvaizdas
Svėdasai (Anykščių raj.), skulpt. B. Bučas (eilinį kartą ), archit. Feliksas Vizbaras, 1937. Atvaizdas
Nors autorius tas pats, tačiau skiriasi paminklų architektūriniai sprendimai, o ir pačios skulptūros ne klonai, o skirtingi meno kūriniai.
Comment