Kaunas 1916
Įtvirtinimai kairiajame Nemuno krante.
Prieš "Didžiąją Bertą" trys pirmieji fortai ir visi įtvirtinimai 1915-aisiais atsilaikė tik dvi savaites.
Mažas patikslinimas. Kauno tvirtovės šturmas prasidėjo rugpjūčio 8ą d., o Didžioji Berta buvo atvežta tik 16d., t.y. tvirtovės žlugimo išvakarėse (17d.). Didžioji Berta sugriovė Ią fortą.
Ačiū, Romai, už supernuorodą ir superžemėlapius
It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on
Žemėlapis kiek pakreiptas pagal laikrodžio rodyklę
1:420 000 mastelio (1 colyje 10 varstų) žemėlapis pradėtas leisti 1821 metais, sudarymui panaudota Bono kartografinė projekcija. 1839 metais leidyba nutrūko ir tik 1867 metais buvo vėl atnaujinta.
Žemėlapis sudarytas 1899 metais, o atnaujintas prieš pat I pasaulinį karą.
Pažymėti Kauno tvirtovės fortai ir kiti ugnies taškai.
Tiesiog priešui neįveikiama tvirtovė...
sveiki, noreciau paprasyti pagalbos
esu architekturos studente, ruosiu bakalaurini darba , mane domintu senieji kauno zemelapiai, butent gedimino gatve 46 arba dabartine teritorijos topo nuotrauka M 1:500 , reiktu toje teritorijoje esančiu pastatu, ju istorija ir pan..
gal kartais turite kazka panasaus, ar galite patarti kur man galeciau tokios informacijos rasti , man idomu ir smulkus siandieniniai tos teritorijos zemelapiai.
aciu uz pagalba
Galite pasižiūrėti čia: http://www.archyvai.lt/archyvai/cont...&categoryId=30
Taip pat visai neseniai Kauno apskrities archyvas yra išeidęs leidinį "Kauno miesto planai XIX a-XX a. I pusėje". Leidinį sudaro keliasdešimt gana geros kokybės planų ir žemėlapių bei knygelė. Dar visai neseniai jį buvo galima įsigyti Kauno apskrities archyve. Detalesnių nei 1:8 000-1:10 000 planų/ žemėlapių surasti gana problematiška.
sveiki, noreciau paprasyti pagalbos
esu architekturos studente, ruosiu bakalaurini darba , mane domintu senieji kauno zemelapiai, butent gedimino gatve 46 arba dabartine teritorijos topo nuotrauka M 1:500 , reiktu toje teritorijoje esančiu pastatu, ju istorija ir pan..
gal kartais turite kazka panasaus, ar galite patarti kur man galeciau tokios informacijos rasti , man idomu ir smulkus siandieniniai tos teritorijos zemelapiai.
aciu uz pagalba
Eik i Archyva Maironio gatveje, ten yra nemazai tarpukario pastatu projektu, as pavyzdziui savo namo zaliakalnyje radau su spalvotais piesiniais.
Nurodyk savo emaila atsiusiu kelias aeronuotraukas su gedimino gatve
Smulkiausias dabartinis kuri turiu 1993 karinis 1:10000
1938 m. trumpam buvo atkurti diplomatiniai Lenkijos ir Lietuvos santykiai.
Susidomėjimui patenkinti Lenkijoje išleistas 1:600.000 mastelio Lietuvos žemėlapis su Kauno ir Klaipėdos planų iškarpomis
Wydano staraniem sekcji Geograficznej Towarzystwa Wiedzy Wojskowej w Warszawie
Išleista Varšuvos Karinių žinių draugijos Geografijos sekcijos pastangomis http://www.mapywig.org
Tarp 1843 (kai tapo gubernijos centru) ir 1861 m. (kai buvo nutiestas geležinkelis).
Gerai paieškojus galima rasti, kaokie yra žinomi XIX a. planai, bet tikėtina pagal užstatymą, kad bus apie 1855-1860 metus
Įdomiai gaunasi, nes leidinyje "Kauno miesto planai XIX- XX a. Ip." nurodo, kad tai Kauno miesto tikrosios būklės planas apie 1863 m. Duota ir signatūra Kauno apskrities archyvo.
Ir Romai, geležinkelis čia ne prie ko. Nes gee pateiktas planas eina tik iki Girstučio upelio. Dalis už jo (geležinkelio teritorija) prijungiama tik 1871 m. projektiniam plane. Beje gee planas ir bus iš Kauno apskrities archyvo. Labai jau identiški perlenkimai
sveiki, gal kas galėtumėt pagelbėt su šio tipo žemėlapių paieška:
I would like to ask you for help in compiling the new "Lithuanian Postage Stamp Catalogue 1918-2010". Still there is missing some information:
...
...
3. Copy of "Litwa Srodkowa" map with post offices.
Comment