Onuškis
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Liukai, dangčiai ir kiti smulkūs objektai
Collapse
X
-
aš tai vis stebėjausi, kodėl kai kur Vilniuj nauji hidrantai, bet nepanašūs į veikiančius. pasirodo, rankeną reikia atsinešti patiems - kad bile kas nespaudžiotų (labai liūdna, ypač vasarą). atrodo, Onušky dar tiek netaupo
Jogailos gatvė Vilniuje, dar viena lenkmečio apraiška:
Paskutinis taisė anaiptol; 2007.05.23, 21:26.
Comment
-
Ariella
Dar vienas, Antakalnis, Antakalnio g.
užrašas ant liuko lyg ir vokiškas, o Grudziądz dabartine Lenkija, buvusios Prusijos teritorija.
Comment
-
Ariella
-
Parašė Ariella Rodyti pranešimą"Senovinė" iškaba, Antakalnis
Parašas :)
Comment
-
Ariella
-
Parašė TH1 Rodyti pranešimą
nezinau kas cia per daiktas, bet man labai labai patinka...
radau uz europos parkingo, kur koks tai tuscias zemes plotas paverstas stovejimo aikstele
Comment
-
Parašė Eimantas Rodyti pranešimąŠalia ir aplinkinėse gatvėse ne vienas toks yra, tik kiti padangų nugludinti ir jokių užrašų nebesimato.[/IMG]
Comment
-
Parašė anaiptol Rodyti pranešimąo kas ten parašyta? "Likoenauweret"?.. ką tai reiškia?..
P. Lindenau laivų statykla, dabar ten vystomas projektas "Jūros vartai".
Comment
-
Buvau Čenstachovoje, piligriminėje kelionėje ir atkreipiau dėmesį į kelis šulinių dangčius - jie naujutėlaičiai ir spindi saulėje:
Tik vėliau įsikirtau,kad tai lenkų vandentiekio, kanalizacijos, komunalinio ūkio ir aplinkos apsaugos darbuotojų atminimo dangčiai apie visos Lenkijos piligrimines keliones.
Tikri atradimai - tai irgi piligrimų dovana, atrodo Kolobžego 750 metinių įsteigimo proga. Panašu,kad Piligrimai dovanoja įvairiausius dalykus. Reikia pagalvoti, kokia dovana (po maldų ir giesmių) atsidėkoti... O ką galėtų palikti žemdirbiai ar gydytojai?
Ant dangčio užrašas su data "2004 metų spalio 9 - 10 diena". Tai Visos Lenkijos Vandentiekio, Kanalizacijos, Komunalinio ūkio ir gamtos apsaugos darbuotojų piligriminis žygis.
Kiek suprantu, ant jo yra kreipinys į Lenkijos karalienę - "Globok mus". Lenkijos Karaliene vienareikšmiškai laikoma Marija.
Neužlipkit kitą kartą.
Šulinių dangčiai - iš spalvoto metalo ir žengi tarsi per medalius. Betgi tai ir yra kultūros požymis. Deramas dėmesys tokio daikto estetikai.
Comment
Comment