Čia sudėsiu nuotraukas likusias po mano Vilniaus cerkvių reportažo antros dalies.
Yra visko po truputį: griūvėsių, senamiesčio ir... kapinių
Bazilijonų vienuolyno varpinė. Paprastas, bet turintis savotiško šarmo pastatas.
O čia varpinės užnugaris- varpinės siena dešnėje. Vaizdelis nekoks. Tiesiai iš lauko įmanoma nusigauti į rūsius po varpine.
Šiaip gražiai atsispindinti buvusios Voskresenskajos cerkvės siena. Žmonės "Amatininkuose" galvojo, kad čia juos nufotkinau
Takas Antakalnio kapinėse
Įdomių formų kripta
Vitražinis kryžius- šitokio per mano kapiniologinę praktiką dar neteko matyti
Medinis kryžius prie Sausio 13 memorialo
Apsnigtos šakos
Įdomi kriptos detalė
Memorialas 2PK žuvusiems kariams
Paėjus kiek tolėliau- nepatogios kapinės "Kariams žuvusiems 1942-1962". Valdžia negalėjo jų nepalaidoti, bet nukišo į tokį užkampį, kad taip paprastai ir neatrasi. Kaikurie karininkų kapai paslėpti taip, kad žiemą per sniegus nenuklamposi, o vasarą jų visiškai nesimato per lapiją. Komunistams nesinorėjo nepatogių klausimų...
Griūvėsiai pakeliui į Markučius
Visąlaik buvo įdomu kas tai per pastatas. Galiausiai iškvočiau vietinę moterėlę, kuri pasakė, jog tai buvusi "liesapylka". Buvau išties nustebęs.
Tikiuosi pamatėt ką nors įdomaus
Yra visko po truputį: griūvėsių, senamiesčio ir... kapinių
Bazilijonų vienuolyno varpinė. Paprastas, bet turintis savotiško šarmo pastatas.
O čia varpinės užnugaris- varpinės siena dešnėje. Vaizdelis nekoks. Tiesiai iš lauko įmanoma nusigauti į rūsius po varpine.
Šiaip gražiai atsispindinti buvusios Voskresenskajos cerkvės siena. Žmonės "Amatininkuose" galvojo, kad čia juos nufotkinau
Takas Antakalnio kapinėse
Įdomių formų kripta
Vitražinis kryžius- šitokio per mano kapiniologinę praktiką dar neteko matyti
Medinis kryžius prie Sausio 13 memorialo
Apsnigtos šakos
Įdomi kriptos detalė
Memorialas 2PK žuvusiems kariams
Paėjus kiek tolėliau- nepatogios kapinės "Kariams žuvusiems 1942-1962". Valdžia negalėjo jų nepalaidoti, bet nukišo į tokį užkampį, kad taip paprastai ir neatrasi. Kaikurie karininkų kapai paslėpti taip, kad žiemą per sniegus nenuklamposi, o vasarą jų visiškai nesimato per lapiją. Komunistams nesinorėjo nepatogių klausimų...
Griūvėsiai pakeliui į Markučius
Visąlaik buvo įdomu kas tai per pastatas. Galiausiai iškvočiau vietinę moterėlę, kuri pasakė, jog tai buvusi "liesapylka". Buvau išties nustebęs.
Tikiuosi pamatėt ką nors įdomaus
Comment