Psskutinej nuotruakoj ne Kaunas? Pagal gatvės dangą spėju
Jau kokie 5-6 metai kai ir pagal gatvių dangą ir pagal centro apšvietimą net spėti nereikia - jei prastai atrodo, tai ko gero sostinė
Nemačiau ne vieno taip blogai apšviesto sostinės centro Europoje, nebent Rygoje panašu
Štai kad ir šioje Lettered nuotraukoje (ji puiki, atmosferinė, nieko nenoriu pasakyti):
Vienas "žinovas" kažkada man aiškino, kad "Vilnius praras savo dvasią", jei bus apšviestas ryškiau
Tai Pilies g., pats Lietuvos sostinės turistų traukos centras. Man jis yra čia blogiau apšviestas už eilinį prancūzišką kaimą, kurių pernai pravažiavau ne vieną... Ten matyt apie "dvasią" mažiau galvoja...
Na, o man, būtent toje nuotraukoje, Vilnius atrodo fantastiškai , turbūt būtent dėl šviestuvų sukuriančių švelnią prieblandą.
Visos nuotraukos atrodo šviesiau nei yra realiai dėl fotoaparato ir kompiuterio programų galėjimų padidinti ekspoziciją. Iš tikrųjų netgi Pilies g. yra labai tamsi, išskyrus kai kurias vietas prie kavinių, apie kitas gatves iš vis nėra net ką kalbėti, net koją galima išsisukti, nes nieko nesimato. Vienintelė gerai apšviesta gatvė centre yra Gedimino pr. Beabejo, senamiesčiui visur galbūt ir nereikia tokio stipraus apšvietimo, bet dabar tikrai per tamsu.
Na, toje nuotraukoje gražiai atrodo, bet jei realiai nesimato net kur koją dėti, tai tikras absurdas. Gal tai būtų atleistina kitame mieste ar miestelyje, bet šalies sostinėje, ir dar senamestyje, o ne kokiame užkampyje, tokia situacija yra tiesiog apgailėtina.
Comment