Šalia keliuko turėję iškilti Sporto rūmai, kurie vėliau patapo automobilių saugojimo aikštele.
Trumpi buvo ta aikštelė, greitai uždarė. Vieną kartą gerai įpiešęs sargas sugalvojo toje aikštelėje saules piešti. Rezultatas - trys supiltos mašinos, viena jų mano.
Gal sklidęs kvapas sėmenų, traukdavo Ar dar veikia ten viduje kažkas?
Veikia, veikia ta pati sėmenų aliejaus spaudykla. Beje, sėmenų aliejus Vilkaviškyje ir dabar gana populiarus.
Trumpi buvo ta aikštelė, greitai uždarė. Vieną kartą gerai įpiešęs sargas sugalvojo toje aikštelėje saules piešti. Rezultatas - trys supiltos mašinos, viena jų mano.
Veikia, veikia ta pati sėmenų aliejaus spaudykla. Beje, sėmenų aliejus Vilkaviškyje ir dabar gana populiarus.
O matai, kokie nuotykiai ten vyko O kas čia buvo iš to pastato padaryti, nes matosi papildomos konstrukcijos buvo dajungtos šalia pastato? Tai reiks nusipirkti to aliejuko, kai savaitgalį lankysiu gimtinę
Pastatas taip ir nebuvo iki galo užbaigtas, pagal savo tiesioginę kaip sporto salės paskirtį taip ir nenaudojamas (tik neklausk kodėl, nežinau), dabar ten (atrodo) kažkoks sandėlis.
Tame pastate aliejaus spaudykla veikė jau XIX a. 9 dešimtmetyje.Beje, dabar tai vienintelė Sūduvoje pramoniniu būdu aliejų spaudžianti įmonė (taip teigia krašto laikraščiai).
Ši vieta, kažkaip neišnaudota. Kiek pamenu čia buvo pilamos statybinės medžiagos (plytos, blokai ir t.t.) ir lyg ir turėjo mašinų aikštelė būti, bet... Mano nuomone ta aikštelė nereikalinga, nes aplinkinėse gatvėse užtenka vietos,tuo labiau pasivaikščioti galima. O dbr ir mažytę dviejų upių santaką užstoja nuo pagrindinės gatvės. Parkas čia nepamaišytų... Bet stebina tvarka...
Šalia bibliotekos kažkoks naujas pastatas, dar matosi nefunkcionuoja. Kokios paslaugos jame bus suteikiamos, nes ir pavėsinių yra ir kaip matysit vėliau ir krepšinio aikštelė?
Comment