Parašė Kaukas
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Vilniaus Vingio parkas
Collapse
X
-
Parašė Ginthus Rodyti pranešimąGeras. Anksciau kazkaip net nesusimasciau apie tai. O ta scena prie mokyklos tai turbut Lazdynu vidurine?
Comment
-
Atrodo beprasmė diskusija. Tos kapinės puikiai sutvarkytos ir taip pat yra puiki pasivaikščiojimų vieta, ir žmonių, norinčių ramiai praleisti laiką ten netrūksta, vien jau atstatytas liūtas koks gražus ir t. t. Bene maža džeržgiančių karuselių prie estrados?Šios gi kad ir ne kapinėse būtų buvusios, vis vien jau būtų nusibaigusios. Teko jomis gilioj vaikystėj naudotis, tai gerokai pavargusios buvo. Ir nunyko po atgimimo, apleistas sklypas ilgai buvo, o kapinės tik neperseniausiai atkurtos.
Comment
-
Parašė musicGaležinkelį galima buvo ir palikt, bet jis dar 9 dešmtmečio pradžioje demontuotas tų pačių sovietų. O atrakcionai ką? Negi pasisakytum, kad kapų vietoje ir toliau jie linksmintų vaikus, neįžvelgi šventvagiškumo ir absurdo?
Comment
-
Parašė Godo Rodyti pranešimąAtrodo beprasmė diskusija. Tos kapinės puikiai sutvarkytos ir taip pat yra puiki pasivaikščiojimų vieta, ir žmonių, norinčių ramiai praleisti laiką ten netrūksta, vien jau atstatytas liūtas koks gražus ir t. t. Bene maža džeržgiančių karuselių prie estrados?Šios gi kad ir ne kapinėse būtų buvusios, vis vien jau būtų nusibaigusios. Teko jomis gilioj vaikystėj naudotis, tai gerokai pavargusios buvo. Ir nunyko po atgimimo, apleistas sklypas ilgai buvo, o kapinės tik neperseniausiai atkurtos.
Comment
-
Parašė Inspiron Rodyti pranešimąTamsta koks gotas ar satanistas bus, matai puiki pasivaikščiojimų vieta kapinesŠiaip ne itin man ta vieta su kapais ir asocijuojasi, parkas su keletu kryželių ir tiek
Bet tyku, tvarkinga, gražu. Kažkaip prie karuselių ne itin norisi laiką leist, matyt jau išaugau iš to amžiaus
Comment
-
Parašė Inspiron Rodyti pranešimąAs senas komuniaga, ko jus norit is manes... Man patinka tarybinis palikimasTik architektūros ir daiktų apskritai netapatinu su ideologijomis ir pažiūromis. Bet tai karuselei sentimentų nejaučiu, o kadangi visuomet esu už senoviškus dalykus, tų kapinių atkūrimą palaikau. Ir beje, ačiū už nuotraukas
Comment
-
Paaiškėjo, kad seniausias Lietuvos miškas - Vingio parkas
Beveik nebeturime natūralaus miško, kur galėtume nuvesti žmogų ir pasakyti, kad jis nekirstas šimtą metų. Tokio Lietuvoje nėra. Buvo laikas, kad vyravo elementarus nesupratimas. Dabar, jeigu norėtumėte pažiūrėti seną mišką, reikia eiti į Vingio parką. Ten auga pušys, kurios yra arti 300 metų senumo, o miške tokių nėra - iškirsti iki paskutinio, o pavienių medžių likę vienetai. Susigriebta prieš kokių 40 metų ir jau turime nedidelius plotelius, kur neūkininkaujama miškuose jau keli dešimtmečiai, bet tie ploteliai yra labai nedideli“, - aiškino P. Kurlavičius.
Comment
-
Parašė Godo Rodyti pranešimą
Beje, radau informacijos apie paslaptingąjį parko objektą prie Neries (---):
http://www.niekonaujo.lt/20110226/vingio-nno
www.niekonaujo.ltPaskutinis taisė railman; 2012.11.30, 10:15.
Comment
-
Parašė railman Rodyti pranešimąJei apvalytų nuo erkių, būtų fantastiškas parkas...
Beje, radau informacijos apie paslaptingąjį parko objektą prie Neries (šalia pėsčiųjų tilto):
Atvaizdas
www.niekonaujo.ltO apie tą objektą ir jo paskirtį jau teko skaityti, atrodo borda.ru forume.
Comment
-
Parašė railman Rodyti pranešimąJei apvalytų nuo erkių, būtų fantastiškas parkas...
Beje, radau informacijos apie paslaptingąjį parko objektą prie Neries (šalia pėsčiųjų tilto):
Atvaizdas
www.niekonaujo.lt
Keltas ten buvo, juk dar pilna žmonių kurie jį pamena!
Be to buvo ir pontoninis tiltas! Pačiam ne kartą teko juo vaikščioti.Paskutinis taisė Sula; 2012.11.23, 08:06.
Comment
-
Parašė Godo Rodyti pranešimąTiesiog erkių sezono metu reikia nebraidžioti ne takeliais ir viskas bus gerai, nors su Vingio parko erkėmis, deja, susidurti kažkada teko... Bet viskas baigėsi geraiO apie tą objektą ir jo paskirtį jau teko skaityti, atrodo borda.ru forume.
Comment
-
Parašė Sula Rodyti pranešimąAbsurdiška versija - "valties saugykla".
Keltas ten buvo, juk dar pilna žmonių kurie jį pamena!
Atvaizdas
Be to buvo ir pontoninis tiltas! Pačiam ne kartą teko juo vaikščioti.
O tas "objektas" yra ties "Velgos" teritorija. Nebent kelto būta ir čia? Nors to tikrai nesu girdėjęs.Paskutinis taisė Godo; 2012.11.23, 10:22.
Comment
-
Parašė Godo Rodyti pranešimąTai nuotraukoje matomas keltas buvo Žvėryne, dar neperseniausiai Vingio parko pakrantėje, netoli pėsčiųjų tilto, buvo likęs jo tempimo mechanizmas, bet ir jį "į metalą" pridavė... O vienas buvęs kaimynas to plausto "keltininku" dirbo, keltas veikdavo iki pat ~1984 m., persikėlimas 2 kapeikas kainuodavo ir keldavo tik iki 22 val. Tiek aš esu prisiklausęs apie tai
O šis objektas yra ties "Velgos" teritorija. Nebent kelto būta ir čia? Nors to tikrai nesu girdėjęs.
Aš to mechanizmo gyvai nemačiau. Jis, vadinasi, žemiau upe?
Ai, tiesa, statant Lazdynus kažkas buvo įrengta netoli dabartinio Lazdyno tilto. Bet aš to neprisimenu - važinėjom per Žvėryną.
Comment
Comment