nu ir pavadinima susigalvojo – 'MOLESTA'. turistam nuostaba kelia Vilniuje isvysti ta pabaisa miesto centre pasipuosusia tokiu nepadoriu pavadinimu! siaip tai kalbos inspekcija turetu juos priversti sulietuvinti pavadinima, pvz. i 'TVIRKINTOJELIS'
Jo, tas tai geras
You have your way. I have my way. As for the right way, the correct way, and the only way, it does not exist.
Man toks vaizdas, kad šis pavadinimas labiausiai kliūva angliakalbėse šalyse gyvenantiems lietuviams
Nevarykit Dievo į medį.
Teko man padirbėti su valstybinio įmonių registro duomenimis. Yra Lietuvoje visiškai nerealių įmonių pavadinimų, kaip antai:
UAB "Sidabrinė Dzūkijos menkė"
UAB "Tauragės tvoros"
UAB "Pravalas" (išaiškėjo, kad reikia kirčiuoti prAvalas)
UAB "Linksmasis daiktas"
UAB "Blizgantis dramblys"
Aš tikrai nejuokauju- tai yra oficialiai įregistruoti Lietuvos įmonių pavadinimai, tad Molesta tai dar visai neblogai
Remiantis lietuvių kalbos logika, šis pavadinimas yra visiškai nekaltas, palyginti su tavo pateiktais pavyzdžiais (Molėtai + statyba) ir turiu omeny, kad pavadinimas kažkodėl labiausiai kliūva angliakalbėse šalyse gyvenantiems lietuviams. Nors mano anglų kalbos žinios nėra blogiausios, kiekvieną kart išgirdus šį pavadinimą, man jis nesiasocijuoja su angl. molest reikšme.
Remiantis lietuvių kalbos logika, šis pavadinimas yra visiškai nekaltas, palyginti su tavo pateiktais pavyzdžiais (Molėtai + statyba) ir turiu omeny, kad pavadinimas kažkodėl labiausiai kliūva angliakalbėse šalyse gyvenantiems lietuviams. Nors mano anglų kalbos žinios nėra blogiausios, kiekvieną kart išgirdus šį pavadinimą, man jis nesiasocijuoja su angl. molest reikšme.
Tiesą pasakius, nežinojau ką angliškai reiškia "molest", kol ką tik nepažiūrėjau žodyne Suprantu jųsų susijaudinimą ir nepasitenkinimą, mieli kolegos
Vytauc: puikiu pavyzdeliu pateikei — kikenau beskaitydamas! Iduomu kuo uzsiima UAB 'Linksmasis daiktas' gal zinai?
Kuriant firmos ivaizdi/pavadinima/logotipa neatsizvelgti i ka zodis gali reiksti angliskai yra absurdas siais laikais kai pasaulis toks mazas. O 'Molesta' tai ekstremalus ir komiskas pavyzdys kai elementariai negalvojama. Idomu ar ta 'Molesta' planuoja plestis i uzsieni (ir nebutinai i anglakalbe sali)?
Atvikrscias pavyzdys: Chevrolet importavo (labai prastos kokybes) masineles 1980-aisias i Meksika su pavadinimu 'Nova'. Liaudyje tai mazdaug issiverte i Chevrolet 'Nevazious'.
Comment