Druskininkuose lankiausi pirmą kartą. Nuotraukos 2011 06 16.
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Druskininkai
Collapse
X
-
Parašė enigma Rodyti pranešimąIr kokie įspūdžiai?
Comment
-
Miela. Paprasta. Lietuviška.
Viena iš pagrindinių gatvių - Saulėtekio g,
Užsikonservavęs vaizdelis...
...perkeliantis į tarybų laikus (jei ne ta nelemta Coca Cola reklama). Šaip ar taip - autentika. Mane iš karto nukelia į Granausko "Gyvenimo po klevu" aplinką...
O svarbiausia - dvi Ratnyčios įžymybės, kurias rasime anapus tvoros
Comment
-
Ratnyčios bažnyčia...
...turinti Šv. apaštalo Baltramiejaus vardą (statyta 1905-1910 m.)
Šventorius su vartais
Šalimais - senos kapinės
Kalbant apie Ratnyčią, neįmanoma nepaminėti, kad čia palaidotas žymus Vilniaus universiteto filomatas, A. Mickevičiaus bičiulis, poetas Jonas Čečiotas (Jan Czeczott, 1796-1847).
Jo žymiausio kūrinio, istorinių eilėraščių knygos "Giesmelės apie senovės lietuvius iki 1343 m." lietuvišką leidimą turiu savo lentynoje
Gyvenimo pabaigoje atvykęs taisyti džiovos nualintos sveikatos, čia pasiliko amžiams
Ačiū
Comment
-
Druskininkai rudenį
Nors Druskininkuose buvau keletą kartų, tačiau vis randu įdomių dalykų, naujų pastatų. Man labai patinka Druskininkai
1. Pradedu nuo jų raudonosios bažnyčios.
2.
3. Druskininkų dvaras.
4.
5.
6. Toliau patraukėme pėsčiųjų alėja ir nustebome, kaip Druskininkų gydyklos išsikerojo ir pagražėjo
7.
8.
9.
10. O viskas prasidėjo nuo šio žalio namuko
11. Greta senųjų gydyklų vis auga nauji statiniai - šis viešbutis irgi ne išimtis.
12. Kol vaikštinėjom aplink išgirdom varpus, net nežinojau, kad Druskininkuose stovi tokia mėlyna ir grakšti cerkvė.
13.
14.
15. Greta apleisti poilsio namai "Nemunas".. Įdomu, kada jį prikels gyvenimui?
16.
17. Druskininkai turi didelę gaisrinę.
18. Išvažiuojant dar užsukom į "Girios aidą" - namuką ant viškos kojos
19.
Labai nustebau, kad sekmadienį Druskininkuose žmonių daugiau nei Vilniuje Gaila, kad saulės pagailėjo..
Comment
-
Parašė JohnPuikios nuotraukos, Dija. "Nemuną" būtinai reiktų prikelti. Architektūriškai tai visai neblogai atrodantis didelių gabaritų (Druskininkų mastu) namelis. Būtinai reiks užsukti į Druksininkus, kai kitą kartą lankysiuos Lietuvoje. Paskutinįkart buvau prieš porą metų ir paliko labai gerą įspūdį. Ko gero, geriausiai sutvarkytas miestas Lietuvoje. Kitiems miestams (įskaitant Vilnių) reiktų imti pavyzdį, kaip tvarkyti miesto aplinką.
Palanga irgi labai graži
Comment
-
Parašė JohnGal ir tiesa, bet Palangoje viską gadina masinio "liaudies" kurorto specifika, kur susirenka atitinkama publika iš visų kampų. Druskininkai šia prasme yra kur kas solidesnis kurortas, kur dera tvarkinga aplinka ir pakankamai tvarkinga publika.
Nesutinku Palangoje rudenį ir žiemą yra super aš ginsiu savo miestą!!!!!
Comment
-
Parašė JohnGal ir tiesa, bet Palangoje viską gadina masinio "liaudies" kurorto specifika, kur susirenka atitinkama publika iš visų kampų. Druskininkai šia prasme yra kur kas solidesnis kurortas, kur dera tvarkinga aplinka ir pakankamai tvarkinga publika.*******
Miestai.net Fb
Comment
-
Parašė Irma Rodyti pranešimąTu teisus, labai nemažai rusų ten.
Comment
-
Parašė JohnIr lenkų bei baltarusių.
Rusų, beje, labai daug ir Italijoje, Vokietijoje, Austrijoje, Šveicarijoje, Tailande, Kinijoje, Honkonge ir turbūt šiaip visur kitur, kur tik teko keliauti. Tai gera turizmo plėtros kryptis, nes paprastai tai žmonės, kurie turi iš ko keliauti ir palieka vietos turizmo industrijoms nemažai pinigų, skirtingai, nei Palangos tipo buduliai.Architektūros fotografija: http://www.garbacauskas.com
Comment
-
-
Linksmoji VILA .muziejus, arba santuoKŲ RŪMAI. praeitis ir dabartis
Paskutinis taisė rimgis; 2012.04.09, 15:37.
Comment
Comment