Dekui, Tomai, uz nuotraukas! Malonu zinoti, kad kazkas "nutraukia" ir mano langus!
Sitas Kauno centro gatveles graziai ir skoningai atremontavus galima deti i pasaulines funkcionalizmo enciklopedijas, nes nedaug saliu pasaulyje turejo 30-aisiais sparciai besistaciusias sostines (del pasaulines pramoninines depresijos, kuri to meto zemdirbiskos Lietuvos is esmes nepaliete). Anuometiniai Kauno augimo tempai (taigi ir to meto arch. stiliaus pletra) Europoje palygintini nebent su Berlynu, bet visi zinome, kas tam miestui nutiko 1945-aisiais...
Reiketu isvystyti tarptautine Kauno kaip Europos funkcionalizmo sostines populiarinimo kampanija! Kaip minimum - itraukti i UNESCO world heritage site - taip pat kaip Napier miestelis Naujojoje Zealandijoje yra itrauktas del Art Deco koncentracijos ar kaip Ryga (didele dalimi) yra itraukta del Art Nouveau architekturos.
Tomai, nuostabus fototuras. Man sitos nuotraukos tai lyg is romano "Raudonmedzio rojus", kuri siuo metu skaitau ir mintimis klaidzioju siomis gatvemis tiktai 1930-40 metais
Pasivaikščiokime iš Žaliakalnio į stoties rajoną!
<...>
Šiuolaikinė būdų tipo architektūra:
Dekoju uz puiku fototura
Sis pastatas (mano galva) kaip tik budingas modernizmui Vokietijoj 1927-1930 metais... Butinai surasiu ir nuskanuosiu paprasta foto
Senoji Klaipėda
F.Nietzsche - "There are no facts, only interpretations."
Dekoju uz puiku fototura
Sis pastatas (mano galva) kaip tik budingas modernizmui Vokietijoj 1927-1930 metais... Butinai surasiu ir nuskanuosiu paprasta foto
o dar viena beda: kad sienos apklotos marmuru ar jo imitacija
Čia, kiek matau, yra Vaižganto 3. Gerai žinoma vieta. Tik teko girdėti, kad šis ir keli aplinkiniai namai statyti (ar tik pritaikyti) po karo naujiesiems "šeimininkams", tame tarpe ir iš saugumo. Bent jau šį "namelį" privatizavo rusiškai kalbanti gana karinga moteriškė.
Taip, kad čia gyveno stambioji sovietinė "buržuazija"
Visų pirma ačiū už pagyrimus
Visų antra - dėl spalvų. Vasario mėn. spalvų ir taip labai mažai - tarp spalvotų ir tų pačių nespalvotų kadrų stebėtinai mažas skirtumas. Tik nespalvotuose mažiau krenta į akis visas tas gatvių purvas.
Visų trečia - aš jau nebe bachūriukas
It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on
Visų pirma ačiū už pagyrimus
Visų antra - dėl spalvų. Vasario mėn. spalvų ir taip labai mažai - tarp spalvotų ir tų pačių nespalvotų kadrų stebėtinai mažas skirtumas. Tik nespalvotuose mažiau krenta į akis visas tas gatvių purvas.
Visų trečia - aš jau nebe bachūriukas
Geari gerai, kad nespalvotai. labiau retro stiliu atitinka
Kol kas tik vienas fasadas
Kažkaip kvailai pradėjo dažymo darbus - vos ne gruodžio mėn. Paskui užšalo ir baigėsi visa renovacija. Tikiuosi, kad pabaigs pavasarį ...
It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on
Comment