Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Geriausias modernus projektas Vilniuje

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Na, aš tik galiu pasidžiaugti, kad per 7 metus, kai buvo rengiamas panašus balsavimas, atsidaro tiek naujų statinių, kad seniesiems favoritams net vietos tarp nominantų neliko Vargiai ar tuometė nugalėtoja Victoria būtų bent 1 balą gavus dabar, kai Grand Office, kuris su Victoria turi daug panašumų ir yra netgi aukštesnis - kol kas sėdi su apskritu 0. Dėl to vargiai tie 'pamiršti' pastatai būtų kaip nors šitą reitingą įtakoję, bent jau top-10 išsidėstymą. Dėl to manau, kad vien tai, jog jie buvo prisiminti ir paminėti, jiems suteikė daugiau garbės, nei tai, kad būtų buvę įrašyti į sąrašą ir likę gale

Kas dėl šiuo metu statomų - tai tiesa, kad nėra visiškai teisinga lyginti jau pastatytą su pastatu iš vizualizacijų, antra vertus šiuo metu išties vyksta keletas rimtų projektų ir būtų apmaudu jų į rinkimus neįtraukti, nes daugiau mažiau visiems aišku, kad jie pastatyti vistiek atsidurs tarp geriausiųjų. Tiesą sakant tai, kad už juos buvo balsuojama iš vizualizacijų, mano nuomone jų reitingą tik nusmukdė, o ne pakėlė. Kaip vargu ir ar Swedbank'as būtų laimėjęs pirmą vietą, jeigu už jį būtų buvę balsuojama iš vizualizacijų.

Apklausa daugiau mažiau be taisyklių ir žinoma su trūkumai, bet rezultatai vistiek įdomūs. Įdomu tai, kad Europos bokštas nusmukdytas į 5-ąją vietą. Įdomu tai, kad aukštingumas - nebe pagrindinis rodiklis ir sarašas mirga nuo žemaūgių. Įdomu ir tai, kad tarp top10, net 4 yra šiuo metu statomi.

Galų gale džiaugiuosi, kad tokie reitingai lieka google (ir ne tik) archyvui. Tai yra tarsi 'garbės raštas' tiems, kurie pasistengė dėl statinio išvaizdos ir akmuo į tų daržą, kurie tam skiria mažai dėmesio (pvz. Grand Office - pastarųjų metų aukščiausias Lietuvos statinys).
    Paskutinis taisė Eidvis; 2014.06.17, 14:36.

Comment

Būtent - Grand Office buvo verta nominuoti vien dėl to, kad gautų 0 balsų
      There is nothing more dreadful than imagination without taste (J. W. Goethe).

Comment

Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
        Na, aš tik galiu pasidžiaugti, kad per 7 metus, kai buvo rengiamas panašus balsavimas, atsidaro tiek naujų statinių, kad seniesiems favoritams net vietos tarp nominantų neliko Vargiai ar tuometė nugalėtoja Victoria būtų bent 1 balą gavus dabar, kai Grand Office, kuris su Victoria turi daug panašumų ir yra netgi aukštesnis - kol kas sėdi su apskritu 0.
        Vietos tarp nominantų neliko, nes apklausą kūrė nomad su savo subjektyvia nuomone kuri nebūtinai sutampa su kitų. Mano asmenine nuomone visai nesvarbu, kad Grand Office aukštesnis, ar kad pastatytas jis 2014 metais, ar kad jo pavadinime yra žodis "Grand". Nepaisant visų šitų jo "privalumų" jis yra daug prastesnis nei Victoria. Čia aišku mano asmeninė nuomonė. Dėl balų, daug pastatų gautų daug daugiau nei dabar jei būtų buvusi normali apklausa (t.y. su kelių variantų pasirinkimu).

Comment

Parašė nomad Rodyti pranešimą
          Beje mano užmirštas dar vienas (nors ir nedidelis ir ne itin puikioje vietoje Žirmūnuose) naujas projektas, kuris gali gautis visai neblogai, jei su medžiagom nebus pasišikta, Premium:
          Nieko ypatingo. Žymiai geriau jau tada koks nors pirklių klubas ar pan.

Comment

Taip, visiškai aišku. Ir nebalsuoti (vietoj to, kad būtų reikalaujama uždrausti, rakinti ar bausti pačias diskusijas) tik išryškina paties profesionalumą. Dauguma čia diskutuojančių vienok, matyt yra neprofesionalai, dėl to jiems galima atleisti tokį nedidelį funą. Tiesiog gal kai kurie per rimtai į viską žiūri, įskaitant diskusijų internetiniame forume reikšmę?
            Kiek supratau deep'as siūlo sukurti naują, pataisytą apklausą, o ne uždrausti diskusijas kaip čia bandai pateikti. Aš jam pritarčiau ir jei yra noras balsuoti už dar vykdomus arba planuojamus projektus, tam siūlyčiau sukurti atskirą temą, o ne plakti su jau realizuotais.

Comment

Parašė Edd Rodyti pranešimą
              Kiek supratau deep'as siūlo sukurti naują, pataisytą apklausą, o ne uždrausti diskusijas kaip čia bandai pateikti. Aš jam pritarčiau ir jei yra noras balsuoti už dar vykdomus arba planuojamus projektus, tam siūlyčiau sukurti atskirą temą, o ne plakti su jau realizuotais.
              Taip galima lengvai prieiti iki visų diskusijų 'pataisymo', kad šiek tiek 'teisingiau' būtų, iki tol, kol gyvensim 1984-ais ... Good luck with that.

O jei rimtai, tai manau ten buvo Eidvio gerai atsakyta, kad tai, kas 2007 pastatyta ir atrodė super cool, dabar jau gali būti jau net ir nenominuota, ir ta yra visiškai normalu, nes gyvenimas teka savo vaga. Pažiūrėk į tai iš kitos pusės, ar geriau, kad 'Viktorijos' nebūtų saraše iš viso, ar ji būtų, bet kaip ir Grand Office, jinai išdidžiai stovėtų su 0 balsų (na tiesa, vieną balsą gautų, matyt ...) vien dėl to, kad nuo to laiko yra žymiai daugiau naujų ir įvairių kandidatų atsiradę?

O šiaip jau balsus už igyvendintus projektus galime paskirstyti į atskirą grupę nuo balsų už statomus projektus ir dabar. Ir matysim labai aiškiai, kad tarp įgyvendintų projektų vienareikšmiškas lyderis yra Swedbank, o tarp vystomų - Quadrum. Mano galva, tai visai nesako, kad Quadrum yra prastesnis už Swedbanką - o tiesiog, kad jie abu yra lyderiai savo kategorijose.
              Paskutinis taisė nomad; 2014.06.17, 20:21.

Comment

Nesuprantu kam tos kvailos snekos apie perbalsavima. Na, nera sitas balsavimas idealus, ir tokio isvis neimanoma sukurti. Atsiras tokiu kuriems vis vien neitiksi. Kaip balsavimo neorganizuosi, laimetojas visiems aiskus. Ka ir bandeme issiaiskinti.

Comment

Tiesą sakant, nereikia išradinėti dviračio. Prieš daaaaaug metų darant tokius balsavimus tame pačiame šiame forume buvo naudojama labai gera sistema kai iš pradžių visi siūlydavo kandidatus, buvo išdiskutuojama ar pastatai atitinka kategoriją ir tada renkamas geriausias iš jų.
                  Post in English - fight censorship!

Comment

Tiesą pasakius, tikras laimėtojas mano galva yra VU Biblioteka, kurios labai įmanoma daug dalyvių net nėra matę gyvai ir dėl to net nesvarstė už ją balsuoti (aš pavyzdžiui nesu matęs jos) vien dėl jos specifinės ir tolimos vietos. Swedbank, iš kitos pusės, matė ko gero visi, kas turėjo šancą balsuoti.

Antras didelis netikėtumas yra Quadrum, kuris aš tikrai nesitikėjau gaus žymiai daugiau balsų už iš pirmo žvilgsnio labiau flamboyant konkurentą savo kategorijoje, K29. Bet taip neįvyko.

Aišku, be abejonės pagirtini yra ir Swedbank bei Baltic Hearts rezultatai.
                    Paskutinis taisė nomad; 2014.06.17, 21:54.

Comment

Parašė B.S. Rodyti pranešimą
                      Nesuprantu kam tos kvailos snekos apie perbalsavima. Na, nera sitas balsavimas idealus, ir tokio isvis neimanoma sukurti. Atsiras tokiu kuriems vis vien neitiksi. Kaip balsavimo neorganizuosi, laimetojas visiems aiskus. Ka ir bandeme issiaiskinti.
                      Anksčiau prieš kuriant balsavimus forume buvo pirma sukuriama diskusijų tema o vėliau tik patys balsavimo variantai.

Kuriant šį balsavimą padarytos 3 klaidos kurių paprasčiausiai būtų išvengta prieš tai padiskutavus.

1. Balsavime neįtraukta dalis neblogų projektų.
                      2. Balsavime supklaktos realizacijos ir fantazijos.
                      3. Balsuojant negalima rinktids daugiau nei 1 patinkantį pastatą.

Comment

Parašė deep'as Rodyti pranešimą
                        Anksčiau prieš kuriant balsavimus forume buvo pirma sukuriama diskusijų tema o vėliau tik patys balsavimo variantai.

Kuriant šį balsavimą padarytos 3 klaidos kurių paprasčiausiai būtų išvengta prieš tai padiskutavus.

Na ir ka tai keistu?
                        Swedbankas laimejo ir butu laimejes net jei butu ivykdyti visi tavo pamineti punktai. VU, Baltic Hearts, Swedbankas, Quadrum. Viena isimtum, kita idetum, bendras vaizdas vis vien butu toks pats.

Comment

Parašė deep'as Rodyti pranešimą

Aš labai atsiprašau, deep, kad pradėjau tą balsavimą. Bet po poros metų galėsim perbalsuoti, nes pats sudėliosi idealią metodologiją, su pilnu visų stakeholderių konsultacijos procesu, koordinavimo mechanizmu, monitoringo ir evaluacijos sistema, o taip pat analitiniu raportu apibendrinant rezultatus balsavimui pasibaigus

Comment

Pataisiau apklausą ir pridėjau papildomą pasirinkimą tiems kurie nebalsavo.

Comment

Beje mano užmirštas dar vienas (nors ir nedidelis ir ne itin puikioje vietoje Žirmūnuose) naujas projektas, kuris gali gautis visai neblogai, jei su medžiagom nebus pasišikta, Premium:

Atvaizdas

Atvaizdas

Atvaizdas
                              Vėl gi, tu siūlai nominuot objektą, kuris dqr nėra pastatytas ir dar neaišku kaip jis atrodys realybėje. Gal tai bus Vyroko pirmoji dalis 2?
                              You might surprise yourself.

Miestai.net FB

Comment

Parašė spirit Rodyti pranešimą
                                Vėl gi, tu siūlai nominuot objektą, kuris dqr nėra pastatytas ir dar neaišku kaip jis atrodys realybėje. Gal tai bus Vyroko pirmoji dalis 2?
                                Jis jau gerokai įsibėgėjęs. Neatsimenu kurioj temoj buvo nuotraukos netgi įdėtos. Jei Vilniuje pastoviai, prasivažiuok pro Statoilo degalinę Žirmūnuose ir informuok. Man atrodo, jis bus baigtas anksčiau už daugelį kitų naujų biurų projektų.

Comment

"Gerokai įsibegėjęs". Epinis pasisakymas, tiesiog Tai gal reik ir apklausos apie gražiausias statybas Vilniuje?

Pastatas dar tik lipa iš duobės. Betonuojamos dar tik pirmo aukšto kolonos. Žinau, nes gyvenu šalia.

Miestai.net FB

Comment

Parašė spirit Rodyti pranešimą
                                    "Gerokai įsibegėjęs". Epinis pasisakymas, tiesiog Tai gal reik ir apklausos apie gražiausias statybas Vilniuje?

Pastatas dar tik lipa iš duobės. Betonuojamos dar tik pirmo aukšto kolonos. Žinau, nes gyvenu šalia.
                                    Tai įmesk nuotraukų. Aš Vilniuje pastoviai nebūnu, negaliu taip dažnai sekti. O kuo pagrįstas įtarimas, kad tai gali būti antras Vyriokas?

Čia beje bus Tuskulėnų gatvė, ar Sporto?

Comment

Tai įmesk nuotraukų. Aš Vilniuje pastoviai nebūnu, negaliu taip dažnai sekti. O kuo pagrįstas įtarimas, kad tai gali būti antras Vyriokas?
                                      Nuotraukų padaryt jau seniai planuoju, tik vis niekaip nenueinu iki jo. O dėl to įtarimo, tai... Neperšokęs duobės nesakyk "op". Yra pakankamai daug pavyzdžių, kur renderiuose atrodė gan gerai, o realybėje gavosi šnipštas. Aišku, aš, kaip ir tu bei visi kiti, norėčiau, kad jis atrodytų kuo geriau.

Čia beje bus Tuskulėnų gatvė, ar Sporto?
                                      Sporto.

Miestai.net FB

Comment

Working...
                                      X