Mano nuotraukos, kai kurie vaizdai kartosis, bet labai įdomu pasidairyti po senamiesčio kiemus. Gaila, kad apžvalos aikštelė dirba iki 17.30, tad naktinių senamiesčio panoramų bus galima pamatyti tik žiemą
Ne keliais, o keliolika ar keliasdešimt, plius labai patogi apžvalgos aikštelė, gali aplink apeiti iš visų pusių, o ten tik siauri langai su rėmais. Beto svarbiausias dalykas, kad prieinama ne tik saujelei išrinktųjų, bet ir visiems mirtingiesiems
Nejuokauk
Baltosios salės bokštelis įrengtas beveik 40 m. aukštyje, varpinės be kryžiaus aukštis- 62, bet apžvalgos aikštelė įrengta tik 42 m. aukštyje.
Mano nuotraukos, kai kurie vaizdai kartosis, bet labai įdomu pasidairyti po senamiesčio kiemus. Gaila, kad apžvalos aikštelė dirba iki 17.30, tad naktinių senamiesčio panoramų bus galima pamatyti tik žiemą
Deja, turiu nuvilti, aikštelė žiemą neveiks, t.y. nuo spalio vidurio bus uždaroma, nes šaltajam sezonui yra nepritaikyta. Net ir vasarą ten neblogai košia vėjai, o žiemą lankytojus skersvėjai suriestų į ožio ragą, ir dar visokie pavojingi apledėjimai...
Labai panašūs vaizdai jau seniai žinomi iš visiems prieinamos VU bibliotekos Baltosios salės, laikrodžio bokštelio, Orientalistikos centro Binderio skaityklos, tik šičia gal keliais metrais aukščiau
Buvo pusė velnio tas bokštelis, kol langai buvo viengubi, o kai nelabai seniai įdėjo antrus, neatsidarančius, tai dabar bokštelio kaip apžvalgos aikštelės funkcija labai nukentėjo. Stiklai baisiai apmusiję, nešvarūs, dairytis dar galima, bet fotografuoti - jau nebe.
O ir šiaip žymiai mažesnis tas bokštelis, iš varpinės žiūrint puikiai matosi, kad jis gerokai žemiau. Be to, vaizdą į pietryčius smarkiai užstoja tas pats varpinės bokštas. Net astronomas Martynas Počobutas sielodavosi, kad Šv. Jonų varpinė trukdanti dangaus stebėjimams, mat užstoja nemažą plotą.
Buvau ir aš prieš porą dienų į ten pakilęs. Įspūdis tikrai labai geras. Tik vat kad tuos paskutinius laiptukus įveikt tai reikia turėt alpinistinių įgūdžių Pats mačiau kaip ten žmonės vos užlipa. Man tai nėra problema - paįvairina ir sustiprina ispūdžius Nuotraukų nėra.
Buvau ir aš prieš porą dienų į ten pakilęs. Įspūdis tikrai labai geras. Tik vat kad tuos paskutinius laiptukus įveikt tai reikia turėt alpinistinių įgūdžių Pats mačiau kaip ten žmonės vos užlipa. Man tai nėra problema - paįvairina ir sustiprina ispūdžius Nuotraukų nėra.
Laipteliai tai nieko, didesnis azartas pakaišiot galvą į angas varpinėje
Lažinuos- 2017 metais Lietuvos gyventojų skaičius didės.
Tikiuosi, kad per daug nenukrypsiu nuo temos, manau, atsiras susidomėjusių forumiečių
„NAKTINĖ VILNIAUS PANORAMA“
Vilniaus universiteto Šv. Jonų bažnyčios varpinė pakvies „Kultūros nakties“ žiūrovus pasigrožėti naktine Vilniaus panorama.
Registracija: iš anksto el. paštu info@muziejus.vu.lt arba telefonu 219 3029.
Vykdytojas: Vilniaus universiteto muziejus. Vieta: Šv. Jonų bažnyčios varpinė Pilies g. 21/ Šv. Jono g. 12 Laikas: 20.00 - 24.00 val.
Lankytojai bus įleidžiami kas 30 min. Vienoje grupėje registruojame iki 20 žmonių. Paskutinė grupė įleidžiama 23.30 val. Dėl saugumo reikalavimų alkoholio vartoję lankytojai nebus įleidžiami
Dabar iš šv. Jono varpinės labai gražiai atsiveria Gedimino kalnas
Anksčiau į medžiais apaugusį Gedimino kalną buvo žiūrimą kaip į amžiną duotybę ir mažai kas taikėsi nufotografuoti pilies kalną - kai iš 2011 m. varpinės atsivėrė nematyti kiemelių panoramos ir perspektyvos su senamiesčio bokštais.
Gal kas nors yra anksčiau nufotografavęs apžėlusį Gedimino kalną per visą kadrą - būtų įdomu palyginti au dabartiniu vaizdu.
Comment