nezinau daug apie architektura, bet tiriu darnios pletros principu igyvendinima Elektrenu mieste.
Esmines sio miesto problemos - socialines; kurios salygotos viesuju erdviu nebuvimu. Kadangi uzaugau siam mieste, neesu maciusi jokios bendravimo viesojoje erdveje kulturos pozymiu. Ir manau cia esminis elektrenu miesto klestejimo stabdis. Jis veda prie to, kad savivaldos ponai nedirba teritoriju planavime taip, kaip turetu, o miestelenai neprate reiksti savo nuomone.
Per mano gyvenima cia pastatyti objetai - maxima, iki, 16aukstis, policija. Ir tokiu akivaizdziu korupcijos pavyzdziu - pries pat kadencijos pabaiga isdalinti sklypai sioms statyboms (na, gal policijos patsts isimtis).
del naujos architekturos - policijos pastatas - man galva neisnesa, kaip XXI a galima buvo toki slamsta pastatyti... ir dar tokioje vietoje. Tada man iskyla klausimas - kodel miesto architektas leidzia taip zaloti miesta. ok, jis tikrai neturi savo veido, bet gi galima pabadyti ji kurti.
kitas - spalvu aspektas - cia vietiniu nuomones reiketu - jus manote, kad "Versmes" spalvos isilieja i koki nors krastovaizdzio aspekta?
Vienas neatidus (ar nelabai blaivus) elektrinės rezervuaro lygį prižiūrintis operatorius žiemą laiku nenuleido pakankamai vandens iš rezervuaro, vandens lygis pakilo, ir - ate bokšteliui, ate prieplaukoms... Negaliu to dovanoti iki šiol - toks malonumas buvo pasivaikščioti tuo tilteliu.
prieplaukos savo vietose liko, tik tilta paskandino.
Siuo metu vyskta rekonstrukciniai darbai krantineje, zada tilta atstatyti.
„O kūjis su pjautuvu - juk tai paprastos liaudies, darbininkų ir valstiečių simboliai. Dabar ženkliukus, pirktus Pilies gatvėje, ir kuriuos visą laiką iki uždraudimo nešiodavausi prisisegęs prie kuprinės, turėjau pasidėti į stalčių.“ - Tomizmas
Taut. - kuris tiltas? Jeigu tas, kur į ežerą giliai įsikišęs buvo, tai... buvo. Nebebėr.
Jeigu tas, kur per kanalą ir pakabinamas, tai tas tebėra ir dar neblogai atrodo. Tik aplinką truputį reikėtų prahusqvarninti.
Vaikų pasaulis dar šiek tiek gyvas būna. Kartais. Ribotai.
Ech... prisiminimai Atsimenu, kai šokinėdavau nuo "pakabynkės" trosų į vandenį vasarą vaikystėje Tai būdavo jėga. Būtų įdomu pamatyti nuotraukų šilto kanalo ir "vodapado"
Sveiki visi!
Aš pats Kaišiadoriškis , bet domiuosi Elektrėnų atrakcionų parkų ir neitin sekasi rast sovietmečiu darytų fotografijų su šiuo parku , o ypač su Jet Star 2. Jau matau , kad keletas nuotraukų yra įkelta , tačiau deja , bet kiek suprantu norint didesnių reikia mokėt pinigėlius ten , iš kur nuoroda paimta.
Iš ties rašau su klausimu/prašymu - ar kas nors dar žino , kur būtų galima rasti , ar tiesiog turi nuotraukų su Jet Star 2 sovietmečiu? Gal net kaip vyko statybos? Ar kokios video medžiagos? Būčiau labai dėkingas!!
Comment