Atėnų oro uosto terminalas tiek nuotraukose, tiek google street view (viduje irgi yra ) atrodo kaip paskubomis olimpinėms suręstas didelis angaras. O kaip yra iš tikrųjų?
Taip ir yra ir ne tik oro uostas, kiek teko domėtis, tai visa VT sistema, metro/autobusai, viskas padaryta ir sutvarkyta buvo olimpinėms žaidynėms. Angliški ženklai, stotelių pavadinimai informaciniai stendai.
O šiaip miestas, labai ne kaip atrodo, pilnas apleistų ir nebaigtų statyti pastatų, ištrupėjusiais šaligatviais.
Neklaidžiojau po miegamuosius rajonus, bet Vilniaus centras, palyginus su Atėnais atrodo "iščiustytas".
Nuo kada Emirates skraido po Europą vietiniais maršrutais?
Nagi, suradau šiandien visai netyčia vieną ES vidaus reisą aptarnaujamą EMIRATES. Reisas EK107 Larnaka - Atėnai ir EK108 Atėnai - Larnaka. Orlaivis B777-ER32. Gal jų yra ir daugiau ? Atstumas sąlyginai netolimas.
Kaip pavyzdys Garuda atskrenda iš Džakartos į Amsterdamą dažniausiai su a330 ar b777, po keliu valandų į Londoną tada atgal į Amsterdamą ir grįžta į Džakartą.
Panašiai yra su LAN reisų Madridas Frankfurtas arba Ethiopian Stokholmas- Viena.
Jo tokių reisų yra labai daug ir ne tik Europos kompanijos, bet ir US. Man asmeniškai teko išbandyti KLM maršrute tarp Kuala Lumpūro ir Džakartos, taip pat skriado ir Lufthansa, AF iš Singapūro į Džakartą, bei daugybė kitų.
Įdomiai su jais. Aš irgi nesenai skridau, tai bilietus pirkau kaip Adria. Skrydis su persėdimu Taline, tai iki ten lėktuvas su Adria užrašais, įgula estiška, žurnalai Nordicos. Nuo Talino lėktuvas jau su Nordica užrašais ir Estijos vėliavomis. Panašu, ad buvusi Estonian Air bando nepakartoti Air Lituanica istorijos, nors ir ne visai patys skraidydami.
Taigi, Jūsų visų prašymu, pirmo skrydžio su Airbaltic lėktuvu Bombordier CS300 fotoreportažas
Prieš savaitę gavau pakvietimą registruotis į bandomąjį skrydį, kuriam parašyta tik asmeniškai ir negalima niekam kitam perduoti. Ką gi į, Vilniaus oro uostą ir įsodinimo kortelė rankose. Niekada dar neturėjau kortelės, kur skrydžio maršrutas būtų iš Vilniaus į Vilnių
Oro uoste visose švieslentėse degė lygiai tas pats
Vidus - iš pradžių nesupratau biznio klasės esmės, bet pasižiūrėjęs foto pasidarė aišku - vidurinė sėdynė skirta ne sėdėjimui
Taip giriama daiktadėžė virš galvų - vis tik manau kad minusas - jau po keleto skrydžių subraižyta (vadinasi prasta medžiaga), o išlipant iš lėktuvo ir bandant pakilti iš sėdynės smarkiai nejauku...
Kaip ir žadėta - PAGALIAU - pakanka vietos su mano 2 metrų ūgiu
Taigi išvados - Airbus , Boeing ar Bombordier CS300 - tikrai CS300 - smarkiai tylesnis, vietos daugiau (gal vėliau taupys tą vietą), po kelionės tikrai nesijaučiau nuvargęs, kaip po kitų kelionių. Kaip ir minėjau - minusas daiktadėžės virš galvų...
Na visa kita - aš ne specas deja Negaliu komentuoti. Dar yra keletas nuotraukų iš oro uostų, bet čia kaip ir ne ta tema o ir nesu kietas lėktuvų specas, tad nžn ar verta dėti į forumą.. gal yra ir kita tema lėktuvų fotografijomis?
Comment