Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[VNO] Tarptautinis Vilniaus oro uostas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Liepos mėnesį aptarnautų išvykstančių ir atvykstančių keleivių skaičius pasiekė 221 968, t.y. 26,17 proc. daugiau negu per tą patį praėjusių metų laikotarpį...
    2008 08 11


    Liepos mėnesį aptarnautų išvykstančių ir atvykstančių keleivių skaičius pasiekė 221 968, t.y. 26,17 proc. daugiau negu per tą patį praėjusių metų laikotarpį. 37,47 proc. keleivių pervežė oro linijų bendrovė „flyLAL-Lithuanian Airlines“, 32,21 proc. – „airBaltic“ ir trečioje vietoje pagal pervežamų keleivių skaičių išlieka „Aurela“ – 10,20 proc.
    Viso per 2008 metų 7 mėnesius Tarptautiniame oro uoste buvo aptarnauta 1 215 499 keleivių. Daugiausiai keleivių pervežė „flyLAL-Lithuanian Airlines“ – 34,41 proc, „airBaltic“ – 33,08 proc., „Aurela“ – 9,82 proc. Benrdas aptarnautų keleivių skaičius per šį laikotarpį yra 30,30 proc. didesnis negu per tą patį 2007 m. laikotarpį.

    http://www.vilnius-airport.lt/lt/

    Matosi, kad ir Aurelos srautai auga "ir trečioje vietoje pagal pervežamų keleivių skaičių išlieka „Aurela“ – 10,20 proc."
    Paskutinis taisė kaskas; 2008.08.11, 16:41.
    Ditch Witch HT150. Tai super traktorius. :D

    Comment


      Ar tik neviršys 2 milijonų keleivių srautų per šiuos metus?
      Ditch Witch HT150. Tai super traktorius. :D

      Comment


        Parašė kaskas Rodyti pranešimą
        Matosi, kad ir Aurelos srautai auga "ir trečioje vietoje pagal pervežamų keleivių skaičių išlieka „Aurela“ – 10,20 proc."
        Liepos mėnesį "Aurelos" pervežimai išauga dėl sezoniškumo. Kadangi "Aurela" užsiima tik užsakomaisiais, tai turbūt 95% Lietuvoje rengiamų užsakomųjų yra turizmo agentūrų užsakomi reisai į šiltus kraštus. O liepą intensyviausias atostogautojų srautas keliauja. Tuo tarpu "business" keliautojų liepa yra mažiausia. Dėl "Aurelos" santykinis pervežamas keliautojų skaičius yra didžiausias.

        Comment


          Parašė kaskas Rodyti pranešimą
          Ar tik neviršys 2 milijonų keleivių srautų per šiuos metus?
          Tu juokauji, tai aisku kad virsys. Bet tai bus ne oro uosto administracijos (nauju rimtu aviakompaniju pritraukta, kiek zinau, 0), o dabar ten besibazuojanciu aviakompaniju deka. Ju tikslas turetu but 2.5-3 mln, bet vargu ar ten jiems rupi kokie tikslai...
          Paskutinis taisė PornStar; 2008.08.11, 22:20.

          Comment


            Jau nieko nestebina per parą mūsų oro uoste aptarnaujami 5 - 7 tūkstančiai keleivių. Tačiau rugpjūčio 17 diena yra išskirtinė...
            2008 08 21


            Jau nieko nestebina per parą mūsų oro uoste aptarnaujami 5 - 7 tūkstančiai keleivių. Tačiau rugpjūčio 17 diena yra išskirtinė. Tądien sostinės oro uostas priėmė bei išleido 8 682 keleivius – beveik dvigubai daugiau, nei įprasta. Tad šiais metais pagal aptarnautų keleivių skaičių rekordai mušami ne tik kas mėnesį, bet ir kiekvieną dieną.

            Todėl ne veltui visą šį pirmąjį 2008 metų pusmetį Tarptautinis Vilniaus oro uostas pagal augantį aptarnautų keleivių skaičių yra lyderis savo grupėje (nuo 1 iki 5 mln. keleivių) visoje Europoje.

            http://www.vilnius-airport.lt/lt/
            Ditch Witch HT150. Tai super traktorius. :D

            Comment


              Lėktuvams pila degalus be konkurso

              Susisiekimo ministerija ir Tarptautinis Vilniaus oro uostas (TVOU) bando išguiti be konkurso sostinės oro uoste įsitaisiusią europarlamentaro Arūno Degučio įmonę „RSS Motors“. Ši dar 2004 m. gavo teisę pilti degalus į mažus privačius lėktuvus, o po poros metų ėmė aptarnauti visus lėktuvus..


              TVOU įsivėlė į teismus su "RSS Motors". Taip pat TVOU teisiasi su Kauno oro uoste degalus pilančia Prancūzijos koncerno "Total" ir "Mažeikių naftos" įmone "Naftelf", kuri siekia įsitvirtinti ir sostinėje. „Naftelf“ vadovai apskundė “Naftelf” neįsileidžiantį TVOU Europos konkurencijos tarybai.


              Pernai Susisiekimo ministrui pavedus išsiaiškinti, kodėl minėto politiko įmonė pasirinkta neskelbiant konkurso, paaiškėjo, kad priimti "RSS Motors" TVOU vadovui nurodė Susisiekimo ministerijos sekretorius Valdemaras Šalauskas. Pastarasis neigė visus kaltinimus ir teigė neprotegavęs vienos bendrovės.


              Susisiekimo ministras Algirdas Butkevičius tada žadėjo skelbti naujos degalinės statybos konkursą, o kartu ir viešą konkursą pilti degalus, tačiau kažin ar suspės pažadą įvykdyti.

              Šaltinis: “Vilniaus diena”
              Ditch Witch HT150. Tai super traktorius. :D

              Comment


                [VLN] (VNO) Passenger Terminal 2

                Nuo spalio prades statyti nauja oro uosto terminala vilniuje, taip kad manau butu puiku sukurti tema vien apie si terminala, jo planavima, naujienas, nuotraukas, atsiliepimus ir t.t.

                Naujiena is www.passengerterminal.lt

                LR Vyriausybė pritarė "flyLAL" privataus keleivių terminalo statybai
                Lietuvos Respublikos Vyriausybė pripažino, kad aviacijos verslą plėtojančių įmonių grupės „flyLAL Group“ siūlomo projekto įgyvendinimas atneštų didelės naudos visai šaliai. Strateginio planavimo komitetas birželio 25 dieną pritarė privataus keleivių terminalo statybai, rekonstruojant nuosavybės teise priklausančius pastatus Tarptautinio Vilniaus oro uosto teritorijoje.

                „Būtent tokio LR Vyriausybės požiūrio mes ir tikėjomės, – teigia „flyLAL Group“ valdybos pirmininkas Gediminas Žiemelis. – Tarptautinio Vilniaus oro uosto infrastruktūros plėtra reiškia akivaizdžią naudą ne tik pačiam oro uostui, skrydžius vykdančioms oro bendrovėms, bet ir visai šalies ekonomikai, taip pat ir Lietuvos tarptautiniam prestižui.“

                LR Vyriausybės strateginio planavimo komiteto posėdyje buvo pabrėžta, kad oro uosto plėtra ir naujo terminalo statyba pirmiausia turės įtakos šalies konkurencingumui pasaulyje didinti ir šiuo metu esančiam atsilikimui nuo kitų šalių oro transporto srityje mažinti. Buvo atkreiptas dėmesys, kad pagal keleivių skaičių Tarptautinis Vilniaus oro uostas du kartus atsilieka nuo Rygos oro uosto ir 11 kartų atsilieka nuo Helsinkio oro uosto. Posėdyje akcentuotas faktas, kad be privačių investicijų valstybė yra nepajėgi šio atotrūkio sumažinti.

                LR Vyriausybės strateginio planavimo komitete pritarta, kad nacionalinis vežėjas „flyLAL“ šiuo metu yra vienintelis suinteresuotas ir pajėgus didinti keleivių srautą Tarptautiniame Vilniaus oro uoste. Pastačius siūlomą terminalą, keleivių skaičius į Vilnių būtų padidintas maždaug keturis kartus, palyginti su 2007 metais – nuo 1,7 mln. iki 7 mln.

                LR Vyriausybei pasiūlytame projekte numatyta, kad oro uostas yra tik įrankis, kuris turi pritraukti verslą, turizmą ir investicijas. Šalia oro uosto galėtų kurtis viešbučiai, prekybos ir biurų pastatai, atsirastų pramogų zonos ir kt. Tarptautinis Vilniaus oro uostas taptų moderniu centru, galinčiu konkuruoti su kitais Baltijos šalių ir kai kuriais Vakarų Europos oro uostais.

                Padidėjęs keleivių srautas kasmet sukurtų papildomų apie 5,4 mlrd. Lt. pajamų Lietuvai, iš čia būtų sukurta papildomų iki 25 mlrd. Lt. BVP (2007 bendras BVP buvo apie 90 mlrd. Lt.).

                Strateginio planavimo komitete aptarta, kad pastatęs modernų oro uostą Vilnius turėtų potencialą tapti Baltijos regiono lyderiu, pritraukiant investicijas į šalį, skatinant turizmą, sukuriant sąlygas turistų ir keleivių tranzitui tarp Rytų ir Vakarų.

                „flyLAL Group“ į naujo terminalo statybą yra numačiusi investuoti iki 120 mln. Lt. Per 3 metus planuojam pradėti daugiau nei 20 naujų skrydžių.

                Pabrėžęs „flyLAL Group“ siūlomo projekto naudą Lietuvai, LR Vyriausybės strateginio planavimo komitetas pavedė Susisiekimo ministerijai iki liepos 16 dienos parengti ir pateikti LR Vyriausybei reikiamus teisės aktų pakeitimo projektus, todėl tikimasi, kad teisinė ir techninė bazė projektui įgyvendinti bus parengta nedelsiant, ir jau spalio mėnesį prasidės naujojo keleivių terminalo statybos darbai.

                Privatų keleivių terminalą „flyLAL Group“ planuoja pastatyti per 15 mėnesių. Naujajame terminale bus galima aptarnauti iki 5 mln. keleivių.


                Matosi kad nuo spalio prasides statybos, o baigs kita ziema
                Tikekimes ir nuotrauku bus, pats net nuvaziuociau pafotkinti darbu eikos per tvora
                Paskutinis taisė kaskas; 2008.08.30, 23:30.
                Ditch Witch HT150. Tai super traktorius. :D

                Comment


                  Terminalo vystymo etapai

                  I etapas. 2007 m. pradžioje buvo išdirbta naujo privataus keleivių terminalo Tarptautiniame Vilniaus oro uoste koncepcija.Architektų darbo grupės buvo sukurtas terminalo maketas, kuris einamųjų metų pradžioje buvo pristatytas Lietuvos Susisiekimo ministerijai
                  II etapas. Šiuo metu rengiama techninė bei darbo dokumentacijas naujo terminalo statyboms pradėti.

                  http://www.passengersterminal.lt/index.php?sector=19

                  "II etapas. Šiuo metu rengiama techninė bei darbo dokumentacijas naujo terminalo statyboms pradėti. "
                  kaip tai suprasti?
                  Ditch Witch HT150. Tai super traktorius. :D

                  Comment


                    Krovinių pervežimas

                    Naujame terminale veiks pasauliniu mastu žinomos ir kelios vietinės krovinių pervežimo bendrovės. Jų darbo laikas bus suderintas prie terminalo darbo laiko.

                    Nejaugi skraidys i Vilniu kaskokios naujos kroviniu aviakompanijos? ar cia jie specialius lektuvus pirksis, idomu ka kas manote...?
                    Ditch Witch HT150. Tai super traktorius. :D

                    Comment


                      Parašė kaskas Rodyti pranešimą
                      Krovinių pervežimas

                      Naujame terminale veiks pasauliniu mastu žinomos ir kelios vietinės krovinių pervežimo bendrovės. Jų darbo laikas bus suderintas prie terminalo darbo laiko.

                      Nejaugi skraidys i Vilniu kaskokios naujos kroviniu aviakompanijos? ar cia jie specialius lektuvus pirksis, idomu ka kas manote...?
                      viskas turetu butu kaip iki siol, krovinukai vaziuos su bagazu + kurjeriniu kompaniju lektuvus gal nori perimti, o didesni iki vilniaus atvaziuos "furom" is v. Europos didziuju oro uostu. Kazkoki handlinga kaip iki siol darys ir tiek IMO.

                      Comment


                        Na ir naujiena radau, bus kaskoks takas VNO statomas ?

                        "Fegda" statys naują orlaivių riedėjimo taką Vilniaus oro

                        Vilniaus kelių tiesimo UAB "Fegda" ketina nutiesti naują orlaivių riedėjimo taką Vilniaus oro uoste. Statybos darbai kainuos apie 3 mln. Lt, tikimasi, kad darbai bus baigti iki šių metų pabaigos, praneša BNS-”Verslo žinios”.


                        Naujas takasturėtų sumažinti oro uosto keliamą triukšmą Salininkų rajono gyventojams bei palengvinti oro uosto darbą. 85 proc. visų "Fegdos" statybos darbų 2007 m. atlikta Vilniuje ir aplinkiniuose rajonuose.


                        Bendrovė šiemet tikisi gauti daugiau nei 200 mln. Lt pajamų, išlaikyti rinkos dalį Vilniaus regione ir plėsti veiklą kituose šalies.

                        http://www.kelias.net/dienos_tema_4.html
                        Ditch Witch HT150. Tai super traktorius. :D

                        Comment


                          /\ kazkoks pinigu plovimas pridengtas triuksmu mazinimu...
                          Didziausias triuksmas buna tada, kai lektuvai kilant naudoja maksimalu varikliu darbo rezima... o ne riedant aerodrome minimaliai naudojant variklius...

                          Comment


                            Aš čia irgi kažko nesuprantu. Taip, prieš gerą dešimtmetį bei tarybiniais metais ten gausdavo "už Tėvynę", bet kai buvo uždrausta skraidyti tarybiniams lėktuvams, to triukšmo gerokai sumažėjo. Žinoma, tobulumui ribų nėra, bet man, kai dar gyvenau Salininkuose, tas triukšmas netrukdė (vistiek nuo maždaug 23h lėktuvai praktiškai nebekyla ir nebesileidžia).
                            I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
                            Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                            Comment


                              Bet riedejimo taka gal ir ties?
                              Ditch Witch HT150. Tai super traktorius. :D

                              Comment


                                Parašė kaskas Rodyti pranešimą
                                Bet riedejimo taka gal ir ties?
                                Matyt kazkokiam svogeriui pritruko pinigu dvaro statybai...
                                O siaip pasiziurejus i aerodromo schema, nepasakyciau kad kazkur katastrofiskai truksta riedejimo tako... nebent magistralini su kilimo taku sujungti per viduri...

                                Comment


                                  o kartais ne Fegda visus konkursus visada Vilniuje laimi. Ar as klystu?..

                                  Comment


                                    Norejau paskaityti visa straipsni, o jis apie Microsoft'a...

                                    Comment


                                      Parašė gruobuonis Rodyti pranešimą
                                      o kartais ne Fegda visus konkursus visada Vilniuje laimi. Ar as klystu?..
                                      klystu, Vilniuje konkursus laimi Vėtrūna.... http://www.lrytas.lt/?data=20080806&...&sk_id=&view=2
                                      sorry, as čia ne į temą biški...

                                      Comment


                                        Radau tema kur apie tai diskutuota (lt-vacc):
                                        http://www.lt-vacc.org/forumas/viewtopic.php?f=8&t=1265
                                        Ditch Witch HT150. Tai super traktorius. :D

                                        Comment


                                          WIP for installation new TWY E - 600 M to N FM THR RWY02, between TWYs F and D
                                          Nu va, as gi sakiau kad gali buti tik dar vienas sujungimas kilimo ir magistralinio riedejimo taku...

                                          Paskutinis taisė x21; 2008.09.02, 16:23.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X