Labiausiai "džiugina" 5 maršruto grafikas, nes ten dienos metu liks tik 1 autobusas (ir greičiausiai trumpas), kuris tarp piko kursuos kas 90 minučių...
Labiausiai "džiugina" 5 maršruto grafikas, nes ten dienos metu liks tik 1 autobusas (ir greičiausiai trumpas), kuris tarp piko kursuos kas 90 minučių...
Ką gi, dar vienas nustekentas maršrutas, sulaukęs likimo kaip ir 30-as
Beje, įdomumo dėlei, gal žinote kas, kodėl 30-as buvo nuvarytas iki 1-o kursuojančio autobuso ir to pačio trumpo
Beje, įdomumo dėlei, gal žinote kas, kodėl 30-as buvo nuvarytas iki 1-o kursuojančio autobuso ir to pačio trumpo
Tai čia tik vasarą taip. Mokslo metais bent jau iki šių metų vasaros važiavo 3 autobusai. Na o keleivių srautai šiame maršrute nėra tokie, kad reikėtų daugiau transporto priemonių.
O kur tu matai tą vieną? Aš pagal pačius pirmus reisus iš autobusų parko matau 4 autobusus darbo dienomis.
Tai šitie 4 autobusai dirba pertraukiamu grafiku, ne piko metu jie visi stovi Saulėtekyje. Jeigu sakai kad iš karto keturi autobusai dvipamaininiai išvažiuoja iš parko, tai kur tada tų keturių autobusu reisai dingsta dieną po 10 valandos? Vietoi jų dirbs vienas trumpas ir greičiausiai jisai dubliuosis su 38 maršrutu. T.y. kad piko metu jisai dirbs 38 marsšrutu, o kai pertraukiamu grafiku dirbantys autobusai sustos Saulėtekyje į atstova vietoi jų dirbs autobusas 5 maršrutu iš 38 maršruto.
Į šitą klausyma ir aš norėčiau atsakymo. Gal kartais Mettal žino ir gali pasakyti?
grįžus prie autobusų greičio...
pats gyvenu užmiestyje, 19autobusu naudojuosi kiekvieną dieną. tai šiame maršrute vairuotojai specialiai pora minučių vėliau išvažiuoja iš galinės stotelės, nes lydos plente atsiims tas porą minučių, praleistus žiede.
tas pats ir su 12maršruto autobusu.
lydos plentu autobusų vairuotojai mėgsta paspausti, ypač, kai būna vėlavimas pavakary
"Atidarius langą, kondicionierius automatiškai išsijungia. Tai nesupratingi keleiviai ir pagadina arba sugadina kondicionierių sistemas. Bet pvz., dujiniuose autobusuose kondicionieriai vasara neveikia ir juose įmanoma iškepti. Ir dar kondicionieriaus nėra MB Castrosua autobusuose juos vasara irgi karšta yra."
dėl šitų castrosua su neonine šviesa priekyje... viena vairuotoja man pasakojo, kad šiuose autobusuose kondicionieriai išmontuoti Ispanijoj, kur jie ir buvo naudojami. o dėl kondicionierių autobuse volvo, tai kai rankenos būna užrakintos, tai daugumoj autobusų tos rankenos išlaužtos [bandė užrakintus langus "išrauti"]
pats gyvenu užmiestyje, 19autobusu naudojuosi kiekvieną dieną. tai šiame maršrute vairuotojai specialiai pora minučių vėliau išvažiuoja iš galinės stotelės, nes lydos plente atsiims tas porą minučių, praleistus žiede.
lydos plentu autobusų vairuotojai mėgsta paspausti, ypač, kai būna vėlavimas pavakary
Lydos plente (nuo Salininkų/Liepkalnio gatvių žiedo iki Kinelių) stotelėse keleivių būna tik rytinio ir vakarinio piko metu. Kitu laiku tik pavieniai žmonės. manyčiau, tvarkaraščių sudarinėtojai turėtų į tai atsižvelgti, nes itin sąžiningas autobuso vairuotojas veltui sugaišta nuo 3 iki 6 minučių.
O kur tu matai tą vieną? Aš pagal pačius pirmus reisus iš autobusų parko matau 4 autobusus darbo dienomis.
Klausyk, kaip man tau įkalti į galvą, kad pagaliau perskaitytum ką aš rašau. Įdėmiai. Darbo dieną juo išvis važiuos 5 autobusai (šiandien dar 6). Jau n kartų buvo aptarta, kad tokiais ir tokiais maršrutais pakaitom važiuoja trumpi ir ilgi autobusai. Teisingai man sakė 2120 - pakaks jau pilstyti iš tuščio į kiaurą.
Į šitą klausyma ir aš norėčiau atsakymo. Gal kartais Mettal žino ir gali pasakyti?
O ką man sakyti - viską pasakė Vilnietizz. Metų metus būdavo, kad iš 3 autobusų palikdavo 1, ir tik dabar kažkas visa tai pastebėjo ir pakėlė "aliarmą" .
Idomus dalykas, kad 12 maršrute VISĄ DIENĄ pagal grafiką reisas iš Stoties į Skaidiškes trunka 33 min. o atgal - 39 min. 39 minutės yra gerokai per daug, nes nepamenu atvejų, kad autobusas atvažiuotų į Stotį ne anksčiau laiko, nors iš Skaidiškių dažniausiai išvažiuoja vėliau, negu reikia. Galbūt tai tiktų tik rytiniam pikui.
taip, tikra tiesa. netgi piko metu važiuojant iš stoties į Salininkus 19autobusu, tai retas kuris stoja stotelėj, jei nėra įlipančių/išlipančių keleivių. pvz, kartą stotį pasiekiau per 15min nuo sodų stotelės iki stoties dėka to, kad nebuvo įlipančių/išlipančių keleivių pačiam lydos plente
jeigu 12autobusas atvažiuoja į stotį anksčiau, tai greičiausiai kokiom 2minutėm anksčiau. 12autobusui daugiau kelio važiuot greičiau, negu 19autobusui.
beje, įdomus dalykas: pavakary iš stoties 12autobusas išvažiuoja 17:26, o 16autobusas, važiuojantis per Rudaminą į Stotį - 17:36. vienu metu iš Rudaminos abu autobusai išvažiuoja 16autobusas, važiuodamas Lydos plentu į stotį surenka visus keleivius, o 12autobusas važiuoja sau be sustojimų. o po 4minučių dar ir 19autobusas prisideda
jeigu 12autobusas atvažiuoja į stotį anksčiau, tai greičiausiai kokiom 2minutėm anksčiau. 12autobusui daugiau kelio važiuot greičiau, negu 19autobusui.
beje, įdomus dalykas: pavakary iš stoties 12 autobusas išvažiuoja 17:26, o 16autobusas, važiuojantis per Rudaminą į Stotį - 17:36. vienu metu iš Rudaminos abu autobusai išvažiuoja 16 autobusas, važiuodamas Lydos plentu į stotį surenka visus keleivius, o 12 autobusas važiuoja sau be sustojimų. o po 4minučių dar ir 19 autobusas prisideda
man rodos, kad 19 autobuso maršrutas "muša" rekordus.
atvažiavo a19 į pelesos stotelę pavėlavęs 3minutėm, o sodų stotelę pasiekė per 12minučių [t.y., atvažiavo porą minučių anksčiau, negu numatyta grafike]. o dar autobusas buvo - karosa, kuris važinėja "kaip sraigė"
na, ir Kaunas pasekė mūsų pavyzdžiu. klausiausi m-1, tai komentavo taip: "Iš vilniečių patirties galiu pasakyti tik tiek: bus chaosas, o dar ir lietų numato. visi mosikuosis skėčiais ir stumdysis. žodžiu, bus ne troleibusas, o diskoteka"
beje, įdomus dalykas: pavakary iš stoties 12autobusas išvažiuoja 17:26, o 16autobusas, važiuojantis per Rudaminą į Stotį - 17:36. vienu metu iš Rudaminos abu autobusai išvažiuoja 16autobusas, važiuodamas Lydos plentu į stotį surenka visus keleivius, o 12autobusas važiuoja sau be sustojimų. o po 4minučių dar ir 19autobusas prisideda
Turbūt atvirkščiai - visus keleivius turėtų surinkti 12 autobusas (jis stotelėje "Rudamina" pagal grafiką būna 18:10, o 16 autobusas - 18:13). Čia turbūt kai neseniai pakeitė 12 maršruto tvarkaraštį, pamiršo tą 16 autobuso reisą (16 maršruto tvarkaraštis tada nebuvo keičiamas).
Comment