III. Keleivių teisės, pareigos ir atsakomybė
Keleiviams draudžiama:
# važiuoti neblaiviems (girtiems) ar apsvaigusiems nuo psichiką veikiančių medžiagų (narkotikų, vaistų, kitų svaigiųjų medžiagų), skleidžiantiems aitrų kvapą, apsirengusiems nešvariais drabužiais, tepti ir gadinti autobuso, troleibuso išorę ir vidų, dėti bagažą ir leisti ant sėdynių stovėti vaikams;
# rūkyti, valgyti, gerti, šiukšlinti, triukšmauti ar kitokiais veiksmais pažeisti viešąją tvarką ir trukdyti kitiems keleiviams.
Keleiviams draudžiama:
# važiuoti neblaiviems (girtiems) ar apsvaigusiems nuo psichiką veikiančių medžiagų (narkotikų, vaistų, kitų svaigiųjų medžiagų), skleidžiantiems aitrų kvapą, apsirengusiems nešvariais drabužiais, tepti ir gadinti autobuso, troleibuso išorę ir vidų, dėti bagažą ir leisti ant sėdynių stovėti vaikams;
# rūkyti, valgyti, gerti, šiukšlinti, triukšmauti ar kitokiais veiksmais pažeisti viešąją tvarką ir trukdyti kitiems keleiviams.
Net jei žmogus išgėręs vaistų nuo slogos, kurie šiek tiek migdo, gali išmesti iš VT.
Teko pačiam vieną kartą važiuoti kai galva skaldėsi nuo skausmo.
Buvo baisiaipakilęs kraujo spaudimas, tik neaišku dėl ko. Niekad to gyvenime man nėra buvę iki tol. Mano judesiai buvo kaip narkomano - bent man jau taip atrodė. Tai formaliai ir mane galėjo išmesti iš VT. O kas patikrins, kad aš apsvaigęs ar neapsvaigęs?
Dar buvo atvejis. Apsinuodijau maistu. Teko grįždinėti namo troleibusu, palikus mašiną mieste. Sėdėjau troleibuse kaip apsinešęs... Grabalinėjau turėklus atsistojęs ir vos laikiausi ant kojų. Formaliai galėjo išlaipinti.
Comment