Parašė udrius
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Metro Vilniuje
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Parašė udrius Rodyti pranešimąsenosios - taip , pats mačiau.
Comment
-
Apie atseit protingą straipsnį.
http://verslas.delfi.lt/automoto/nuo....d?id=36828263
Iš esmės metropolitenas – puikus sprendimas, tačiau savo galimybes privalome vertinti be jokių iliuzijų: Lietuva – ne Saudo Arabijoje, o valstybė ir savivaldybė – ne labdaros organizacijos. Apskritai galima mažai abejoti, jog anuomet Artūrui Zuokui leidus įgyvendinti savo užmojus, šiandien Vilnius jau būtų bankrutavęs, galbūt iš paskos nusitempdamas ir visą valstybę.
Pastebėjimas. Aha, Lietuva- ne Saudo Arabija. Į Pietinį aplinkkelį investuota 270 mln., Lazdynų tiltą- 125 mln., Vakarinio puskilometrį (580 ar kiek ten metrų) 135 mln. ir t.t. Skaičius galima nesunkiai susirast. Milijardai investuojami į asfaltą.
Pinigų nėra? Pinigų yra!
Studijoje nurodoma, jog 10 km metro linijos statyba kainuotų ne mažiau kaip 2 mlrd. Lt. Metro pervežimo pajėgumas viena kryptimi yra 50 000 keleivių per valandą. Palyginimui, tramvajaus pajėgumai viena kryptimi yra 10 000 keleivių per valandą.
Rennes Metro Daily ridership 120,000 (2009)
Santo Domingo Metro Daily ridership 100.000 (avg. weekday)
Oslo Metro Number of stations 90 (105,2012) Daily ridership 268,000 (2009)
Казанский метрополитен Пассажиропоток за день
45 тыс. (средний, 2010)
ir t.t., vėlgi skaičius nesunku surasti.
Dar daugiau, reikia nepamiršti paprasto, tačiau vis nutylimo fakto, jog vien metro linijos statyba ar tramvajaus bėgių tiesimas dar nesuteiktų galimybės jais naudotis, kadangi reikalingos pačios transporto priemonės – metro vagonai ar tramvajai.
Akivaizdu, jog siekiant pasiekti norimą dažnumą (bent jau ne mažesnį, nei tą, kurį šiandien užtikrina autobusai ir troleibusai), reikėtų ne vieno tramvajaus ir metro sąstato. Čia jau turime kalbėti nebe apie šešiaženklius, o apie devynženklius skaičius.
Pritrenkia ir kiti skaičiavimai – jei 2 milijardus litų, kuriuos kai kas nori investuoti į metro statybas, investuotume į autobusų ir troleibusų parko atnaujinimą, tai už šiuos pinigus būtų galima įsigyti 4000 naujų autobusų ar 2000 naujų troleibusų – tai dešimt kartų daugiau nei šiuo metu kursuoja Vilniuje.
Iki šiol sukaupta Lietuvos transporto patirtis rodo, jog bėginis transporto susisiekimas yra žymiai brangesnis – tą rodo ir Lietuvos geležinkelių pavyzdys.
Išvis LG nėra kažkoks tobulai dirbančios įmonės etalonas, beletristika ir tiek.
Iš esmės bet kuriuo atveju keleivių vežimas Lietuvoje bėginiu transportu yra 6 kartus brangesnis ir reikia daryti pagrįstą prielaidą, jog jis atsipirktų tik tuo atveju, jei keleivių skaičius būtų bent 6 kartus didesnis nei šiuo metu ir leistų išnaudoti perteklinius pajėgumus.
Besigilindami ne į futuristinius politikų projektus, o į vilniečių poreikius, turime daryti išvadą, jog su esamais pajėgumais, atsižvelgiant į gyventojų skaičių ir ekspertinius siūlymus, geriausias sprendimas viešajam Vilniaus transportui yra moderni autobusų ir troleibusų transporto sistema bei specialiai jiems skirtos eismo juostos. Autobusų bei troleibusų parkas turi būti modernus bei priimtinas (mažų mažiausiai – šildomas/šaldomas), jame neturi keliauti asocialūs žmonės, užimčiausius maršrutus turėtų aptarnauti didesnis talpesnių transporto priemonių skaičius ir t.t.
Parašė udrius Rodyti pranešimąGerai diskutuojame - prieš 120 metų - kiek buvo automobilių? Kuom gi reikėjo žmonėms važinėti?
Tuo metu Vilnius tebuvo varganas Rusijos provincijos mietas su 150 000 gyventojų...
Varganas, tikrai. Trečias pagal dydį
O jei kalbame apie 1897- 10 imperijoje, lygus su Tbilisiu ir keliskart didesnis už Minską.
Comment
-
Parašė music Rodyti pranešimąPastebėjimas. Aha, Lietuva- ne Saudo Arabija. Į Pietinį aplinkkelį investuota 270 mln., Lazdynų tiltą- 125 mln., Vakarinio puskilometrį (580 ar kiek ten metrų) 135 mln. ir t.t. Skaičius galima nesunkiai susirast. Milijardai investuojami į asfaltą.
Pinigų nėra? Pinigų yra!
Comment
-
Parašė Magician Rodyti pranešimąNori pasakyti, kad velniop tą asfaltą, nereikia žmonėm kelių, gatvių, aplinkelių, tiesiog einam rausti metro, nes jo mums galbūt reikės po dešimties metų, kai jis bus užbaigtas?
Comment
-
Parašė music Rodyti pranešimąNoriu pasakyti, kad pinigų yra, o ne priešingai kaip bandoma įrodyti (...)
Comment
-
Parašė LC. Rodyti pranešimąKaip tau neatsibosta rašyti to paties? (Čia draugiškas komentaras).
Ar važinėji automobiliu visur? Jei taip, tada galbūt nesi patyręs ką reiškia 1:45 važiuoti nuo Islandijos iki Narbuto? (išskirtinis, bet tikras atvejis).
Comment
-
Parašė LC. Rodyti pranešimąNe visi tokie turtingi, kaip tau atrodo.
Comment
-
Parašė music Rodyti pranešimąKaip tu nesupyksti važiuodamas VT valandą ir daugiau tą 6-9 km atstumą?
Ar važinėji automobiliu visur? Jei taip, tada galbūt nesi patyręs ką reiškia 1:45 važiuoti nuo Islandijos iki Narbuto? (išskirtinis, bet tikras atvejis).
Parašė music Rodyti pranešimąKas tie visi? Kalbėkime konkrečiai apie Vilnių ir jo investicijas į kelių infrastruktūrą. Pats tingiu skaičiuot kiek investuota nuo Zuoko pirmųjų gatvių Šiaurės miestelyje ir estakados prie Spaudos iki šių laikų- per dešimtmetį, ir kiek dar bus investuota per kitus 5 metus, bet jei atsirastų kažkas prie matematikos- būtų įdomu. Tuomet galėtume palyginti su investicijom VT ir jo kokybę. Kelių kokybė gerėja, tinklas plečiasi. O VT, jo greitis, talpa, etc. ar jus tenkina?
Comment
-
Labai ramiai apsvarstome metro šalininkų argumentus:
1. Dėl Zuoko nežinau, bet jis dabar palaiko metro.
2. Apie mažas metro linijas jau diskutavome, prašau susirasti senesnius postus. Kaip pavyzdys Rene linija - ji buvo grynai socialinis projektas ir labai pamokantis metro šalininkams - jį pastačius VT keleivių srautas padidėjo NET 9%!
3. SYTRA - įmonė užsiimanti bėginio transporto projektavimu, taigi ji paskaičiuos bet ką , kad tik gautų užsakymą. Tai vadinama verslu
4. Dėl LG pelningumo - visi žinom kur ten bėda, diskutuota kitose temose. Kiek LDZ irgi keleivių vežimas pelno neneša.
5. Taip, ekjonominis faktorius svarbus - kas dengs nuostolius - mažinti nuostolius galima arba didinant keleivių srautus arba darant projektus su mažais kaštais, kad ir autobusais.
6. 1931 metais gyventojų 100 000, siaurasis geležinkelis Panemunė - Senamiestis perveža apie 1,5 mlj keleivių ir yra PELNINGAS.
Comment
-
Parašė udrius Rodyti pranešimąLabai ramiai apsvarstome metro šalininkų argumentus:
1. Dėl Zuoko nežinau, bet jis dabar palaiko metro.
Comment
-
Parašė LC. Rodyti pranešimąNa bet ne šiom sąlygom statyti metro! Ne dabar! Net patys sovietai nepastatė Vilniuje metro, nes susivokė, kad jis nereikalingas. Kaip žinome, sovietų užmojai buvo dideli. Bet nestatė. Vadinasi, jis nereikalingas tokiam mažyčiui miesteliui, kaip Vilnius. Metro - milijoniniam megapoliui, o Vilnius - na, nežinau, nežinau. Nebent naftos, kur nors Lietuvoje, atrastų...
Netenkina. Reikia naujos technikos bei tvarkyti esamo VT infrastruktūrą/tinklą bei jį populiarinti.
Gal ir mažytis, bet VT dienos keleivių skaičius darbo dieną viršija milijoną, o tai turbūt nėra taip jau mažai, sprendžiant iš kitų miestų skaičių.
Comment
-
Parašė music Rodyti pranešimąO gal nepastatė, nes nespėjo?
Gal ir mažytis, bet VT dienos keleivių skaičius darbo dieną viršija milijoną, o tai turbūt nėra taip jau mažai, sprendžiant iš kitų miestų skaičių.
Išties, man nesvarbu kiek tų keleivių važiuoja. Aš su smirdančiu kledaru nevažinėjau, nevažinėju ir nevažinėsiu. Ten kur smirda ubago kakučiu, senio neplautais trusikais, pučia gaivus vėjelis pro žiemą atidarytus langus ir į užpakalį lenda seno porolono košė - ačiū, ačiū. Gal aš kaip nors ir kitaip išsisuksiu...
Comment
-
Parašė udrius Rodyti pranešimąPrašau pateikti šaltinį , kur tu radai milijoną.
Comment
-
Parašė LC. Rodyti pranešimą...
Išties, man nesvarbu kiek tų keleivių važiuoja. Aš su smirdančiu kledaru nevažinėjau, nevažinėju ir nevažinėsiu. Ten kur smirda ubago kakučiu, senio neplautais trusikais, pučia gaivus vėjelis pro žiemą atidarytus langus ir į užpakalį lenda seno porolono košė - ačiū, ačiū. Gal aš kaip nors ir kitaip išsisuksiu...
Comment
-
Parašė evvt Rodyti pranešimąTai apie ka tu čia apie autikus ir trolikus? Apie kokius ubagus tamsta čia taip?
Comment
-
Parašė LC. Rodyti pranešimąIšties, man nesvarbu kiek tų keleivių važiuoja. Aš su smirdančiu kledaru nevažinėjau, nevažinėju ir nevažinėsiu. Ten kur smirda ubago kakučiu, senio neplautais trusikais, pučia gaivus vėjelis pro žiemą atidarytus langus ir į užpakalį lenda seno porolono košė - ačiū, ačiū. Gal aš kaip nors ir kitaip išsisuksiu...
Comment
-
Parašė LC. Rodyti pranešimąŽinoma, kad nespėjo. Pagal visas ideologines tiesas, mes po šiai dienai gyventumėm šviesiame rytojuje. Kaip manai, gal Vilniuje jau turėtumėme 3 milijonus gyventojų? Gal. Cha, cha, cha. Iš jų 89,9 procentai būtų rusai. Cha, cha, cha. Su trimis milijonais užmojai būtų dar didesni.
Comment
Comment