Laikraštis " Vakarinės naujienos" 1977 m. liepos 21 d.
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
[VLN] Vilniaus miesto viešojo transporto istorija
Collapse
X
-
Parašė Fabas Rodyti pranešimąAr keliat šioj ar kitoj temoj nurašomų VT foto, kitą info?
Dabartinės fotografijos – atitinkamose fotogalerijose, Informacija – VT stebėjimo ar bendro pobūdžio VT temose.
Comment
-
Parašė AutoLiet Rodyti pranešimąLaikraštis " Vakarinės naujienos" 1977 m. liepos 21 d.
AtvaizdasParašė Mettal Rodyti pranešimąŠe tai tau, 6A troleibusas! Turbūt kaip ir mistinis 11A - trumpalaikis, eksperimentinis?
Comment
-
Parašė aRa Rodyti pranešimą(beje, ar lygiagrečiai su 6-uoju, ar 6-as – tik darbo, o 6A – tik poilsio?)
Comment
-
Parašė Mettal Rodyti pranešimą6 maršrutas iki pat Gedimino pr. rekonstrukcijos kursuodavo tik darbo dienomis piko metu. O štai apie 11-o darbo režimą nieko nežinau.
Parašė lietus Rodyti pranešimą11-as daug kartų keitė savo trasą, bet 90-tųjų viduryje kai trasa buvo Antakalnis-Kalvarijų g.-Lukiškių a.-Laisvės pr.-Pašilaičiai tai važiuodavo visą dieną.
Comment
-
Parašė aRa Rodyti pranešimąTačiau apie 6-ojo maršruto darbo režimą aptariamu (kai dirbo ir 6A) laikotarpiu maršruto istorijoje nieko nerašoma, tiktai apie vėlesnį laikotarpį, kai jis buvo paliktas darbo dienomis (mano spėjimas – greičiausiai dėl ekonominės blokados 1990 metais).
Comment
-
Transportas, pakeitęs Vilniaus veidą visiems laikams
Raudonus troleibusus ir jų „ūsus“ galėtume vadinti Vilniaus vizitine kortele. Ši transporto priemonė kasdien keleivius perveža 19 maršrutų. Prieš daugiau nei prieš 70 metų jų buvo vos vienas. Senoji transporto priemonė važiuodavo nuo Geležinkelio stoties iki Antakalnio gatvės. Kas paliko lemiamą parašą dokumente, kuriame numatoma, kad Vilniaus gatves apraizgys troleibusų linijos ir kiek laiko užtruko tai padaryti – papasakojo ilgametis Energetikos ir technikos muziejaus Transporto ekspozicijos kuratorius Ričardas Žičkus.
Comment
-
Straipsnyje yra šiek tiek keistų faktų:- Troleibusai jau tikrai kursavo 1956 m. gruodį, o pirmasis reisas (kad ir bandomasis) buvo atliktas lapkričio 6, o ne 7 d.
- Pradiniame troleibusų maršrutų projekte, be linijų iš stoties į Antakalnį (iki Klinikų st.) bei nuo dab. V. Kudirkos a. iki Žvėryno žiedo, troleibusai turėjo kursuoti J. Basanavičiaus g., Savanorių pr., toliau aukštyn Žemaitės g., dab. Smolensko g. iki prekių stoties. T.y. ne Naugarduko g. čia ne prie ko.
- Škoda 9Tr parduoti į Ukrainą? Tikrai? Ar patys ukrainiečiai bent žino apie tai?
Comment
-
Parašė dyttrich Rodyti pranešimąAtsimenate, tokius autobusus?
O į tą pačią temą, gal kas turit pirmojo raudonojo MAN autobuso nuotrauką, kurį Vilnius buvo gavęs dovanų nuo Oslo? Dar salone buvo užklijuota info apie tai virš langų jame
Comment
-
Parašė Fabas Rodyti pranešimą
Taip tokie budavo 44 ir trumpučiai 31 greitieji labai maloniai veždavo. Tarytum dabar pamenu salone budavo savas kvapas nuo tų minkštų dalių viš sėdynių.
O į tą pačią temą, gal kas turit pirmojo raudonojo MAN autobuso nuotrauką, kurį Vilnius buvo gavęs dovanų nuo Oslo? Dar salone buvo užklijuota info apie tai virš langų jame
http://fotobus.msk.ru/photo/559156/?vid=367100 http://fotobus.msk.ru/photo/559926/Mano nuotraukas naudoti be mano leidimo DRAUDŽIAMA!!!
- 1 patinka
Comment
-
Kuriais metais klasikiniai Mercedes išnyko iš Vilniaus?
https://www.miestai.net/forumas/foru...alerija/page11Paskutinis taisė dyttrich; 2018.05.24, 00:43.
Comment
Comment