O štai žurnalistai toliau kalbina "ekspertus" ir tokius šedevrus kepa:
Ekspertas iškeikė Vilniaus kelių infrastruktūrą: per 30 metų – tik aplinkkelis
Ekspertas iškeikė Vilniaus kelių infrastruktūrą: per 30 metų – tik aplinkkelis
Pirmadienio rytą Vilnių sukaustė rekordinės spūstys. Vairuotojai sostinės keliuose strigo po valandą ir daugiau, stipriai vėlavo viešasis transportas. Nors oro sąlygos nebuvo išskirtinės, eismą paralyžiavo nuo pat ankstyvo ryto pasipylusios avarijos. Ekspertai teigia, kad užsikimšusias miesto gatves lemia dar viena priežastis – prastai išvystyta kelių infrastruktūra.
Pirmadienio rytą spūstyse strigo ir komunikacijos ekspertas Jaunius Špakauskas.
„Aš šiandien išvažinėjau iš savo namų kiemo ir pamačiau tiesiai prieš jį stovintį kamštį, kurio toje vietoje beveik niekada nebūna. Aš supratau, kad čia kažkas neįprasto nutiko. ...
...
„Čia yra Vilniaus problema (mes ją daug kartų esam aptarę), kad per 30 metų sugebėjome pasidaryti lygiai vieną aplinkkelį, jo dalį, o ne viso Vilniaus aplinkkelį, kaip turėtų būti“, – priduria V. Milius.
Taigi gyventojai iš vieno miesto galo važiuoja į darbovietes, veža vaikus į mokyklas, darželius ir būrelius kitame. Kadangi to padaryti su dviračiu ar viešuoju transportu neįmanoma, didėja automobilių srautas.
„Tai reiškia, kad mums reikia kelių, gatvių, o mes jų nepadarėm“, – pažymėjo ekspertas.
Pirmadienio rytą spūstyse strigo ir komunikacijos ekspertas Jaunius Špakauskas.
„Aš šiandien išvažinėjau iš savo namų kiemo ir pamačiau tiesiai prieš jį stovintį kamštį, kurio toje vietoje beveik niekada nebūna. Aš supratau, kad čia kažkas neįprasto nutiko. ...
...
„Čia yra Vilniaus problema (mes ją daug kartų esam aptarę), kad per 30 metų sugebėjome pasidaryti lygiai vieną aplinkkelį, jo dalį, o ne viso Vilniaus aplinkkelį, kaip turėtų būti“, – priduria V. Milius.
Taigi gyventojai iš vieno miesto galo važiuoja į darbovietes, veža vaikus į mokyklas, darželius ir būrelius kitame. Kadangi to padaryti su dviračiu ar viešuoju transportu neįmanoma, didėja automobilių srautas.
„Tai reiškia, kad mums reikia kelių, gatvių, o mes jų nepadarėm“, – pažymėjo ekspertas.
Comment