Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Darnus judumas. Viešasis transportas ir dviračiai ar nuosavas automobilis

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Parašė gerietis Rodyti pranešimą
    Jei dviratininkas nepasivelka, nesunku išlipti iš automobilio ir išmesti dviratį už gatvės ribų.
    Žymiai lengviau yra tiesiog pakentėti ir ramiai važiuoti iš paskos, jokių veiksmų tas nereikalauja. O jeigu tai yra sunku, tai tada jau metas pas psichologą kreiptis ir gydytis, ir atsisakyti vairavimo, kol psichologines problemas susitvarkysite.

Comment

Na taip. Kenčiančiam dangus. Tik LT 90% dviratininkų išvažiuoja pasivažinėti, o 90% automobilistų išvažiuoja su reikalais. Bet dviratastai maniakai mano kad "darnus durnumas" yra svarbiau už viską. Tegul visi kenčia.
      -

Comment

Na taip. Kenčiančiam dangus. Tik LT 90% dviratininkų išvažiuoja pasivažinėti, o 90% automobilistų išvažiuoja su reikalais. Bet dviratastai maniakai mano kad "darnus durnumas" yra svarbiau už viską. Tegul visi kenčia.
        Jeigu jau tokie skubūs reikalai, tai tegu pasirenka gatvę ne su greičio limitu 30 ir dviračių pirmumu

Comment

Rekreacinis pasivažinėjimas yra ne ką mažiau svarbus reikalas negu automoblistų reikalai. Dar ir turintis teigiamą poveikį važiuojančio sveikatai, ir jokio neigiamo poveikio aplinkai (tarša, triukšmas).

O dėl “Tegu visi kenčia”: ne, ne visi. Apie ~50% kelionėms pasirenka automobilį, o dviračių gatvės sudaro ne daugiau 1 % nuvažiuojamo kilometražo mieste, tai kalbam ne apie visus, o apie procento dalis.

Ir įdomu vadinti kitus maniakais, kai pats siūlote vairuotojams imtis fizinių priemonių prieš dviratininkus.

Comment

Prie temos, naujas Not Just Bikes video. Kai kurie argumentai prieš normalų viešąjį transportą jau girdėti iš Vilniaus tramvajaus oponentų

Comment

Geras video. Man įdomu, ką pasakytų Not Just Bikes apie Vilnių. Dabar daugiausia jis kritikuoja 'amerikietiškąją svajonę', kur visi gauna po nuosavą namą ir automobilį. Ta svajonė sukūrė suburbiją, kurioje gerą VT pastatyti yra labai sunku dėl mažo populiacijos tankio. Amerikiečiams toks modelis yra įaugęs į kraują: jie sėdi ilgas valandas kamščiuose tam, kad gautų daug erdvės namie - viskas kaip ir aišku. Vilniuje, tuo tarpu, didesnė dalis žmonių grūdasi kamščiuose tam, kad nuvažiuotų į pergrūstus rajonus. Jau vien tai yra visiškas mindf*ck. Tarp tų Vilniaus tankių rajonų tiesti rimtą VT (bent šiaurinėje upės pusėje) yra, turbūt, lengviau nei bet kur kitur pasaulyje dėl didelio tankio, plačių gatvių ir didelių atstumų tarp pastatų (t.y. idealių sąlygų). Tačiau skirtingai nuo JAV, kur LRT išgyvena rimtą atgimimą, Lietuvoje VT (jei jį galima taip pavadinti) mašrutai tik retėja, parkai yra pasenę, o jokių rimtų planų VT rimtam gerinimui nėra. Iš esmės, jei Not Just Bikes galvoją, kad USA yra blogai, jam reiktų apsilankyti šitoje automobilizuotoje mikrorajoninėje skylėje, greitai pakeistų nuomonę.

Comment

Na ok, ponai hipsteriai, paspirtukininkai ir dendrofilai, pažiūrėkite šį video ir pamėginkite atremti argumentus:

Comment

Tai priskirčiau prie meninės išraiškos

Tik nelabai suprantama prie ko čia liberals?

Comment

Parašė Sula Rodyti pranešimą
                    Tai priskirčiau prie meninės išraiškos

Tik nelabai suprantama prie ko čia liberals?
                    Nes JAV liberalai = mūsų kairė dar nuo tarpukario laikų

Comment

Parašė Ångstrom Rodyti pranešimą
                      Na ok, ponai hipsteriai, paspirtukininkai ir dendrofilai, pažiūrėkite šį video ir pamėginkite atremti argumentus:

Loud and clear...

Comment

Nepatiko kažkaip ta meninė išraiška, tipo ar čia turiu girdėti ką šneka, ar čia turiu klausytis triukšmo

Suburbijų fanams Adam Something pažiūros yra katastrofa.

Daugiabutininkams netgi palaima. VT arti, parduotuvė, kebabinė/picerija arti, net poliklinika iš bėdos pėsčiomis pasiekiama.
                        Adam Something šiaip daugiau pozityvios nuomonės apie daugiabučius. Tai vieta kur gana lengva vystyti darnų judumą, gerą VT, dviračių takus. Jei koks bėginis transportas praeitų netriukšmaudamas per rajoną, tai iš vis palaima būtų

Comment

Parašė PoDV Rodyti pranešimą
                          Suburbijų fanams Adam Something pažiūros yra katastrofa.
                          Suburbijų fanas – tai, kai patinka miestiečiams šikti ant galvos ir kad niekas dėl to nesiskųstų?

Click image for larger version  Name:	w null_2xs9qkx2tl591.jpg Views:	1 Size:	73,6 kB ID:	1976762
                          Paskutinis taisė Ångstrom; 2022.06.27, 19:19.

Comment

Parašė mantasm Rodyti pranešimą

Nes JAV liberalai = mūsų kairė dar nuo tarpukario laikų
                            Tame ir reikalas, kairė šiaip jau by default yra už VT.
                            Jei imti europinį liberalizmą, tai gal. Bet autobanų-autostradų statyba irgi nevisai būdingas liberalios politikos reiškinys.

Comment

Parašė Sula Rodyti pranešimą

Tame ir reikalas, kairė šiaip jau by default yra už VT.
                              Jei imti europinį liberalizmą, tai gal. Bet autobanų-autostradų statyba irgi nevisai būdingas liberalios politikos reiškinys.
                              Tai čia ir žaidžiama ant sarkazmo. Liberalams nepatiks argumentai, kurie išsakomi tame video, nes jie įrodo, kad ateitis - automobilizmo skatinime )

Comment

nežinau man tai white noise padeda susikaupti, nerealistinis triukšmas ten video anyway. Daug blogiau ką šiuo metu rašant komentarą girdžiu pro langą.

Comment

Mano laikais (1990-ji) į mokyklą Naujininkuose vaikai (be tėvų palydos) važinėdavo iš NVilnios, Pilaitės, Pašilaičių ir pan. Šiais laikais tėvai veža savo vaikus automobiliu net už 1km.
                                  Visi forumų moderatoriai yra forumo balastas.

Comment

Parašė Aleksio Rodyti pranešimą
                                    Mano laikais (1990-ji) į mokyklą Naujininkuose vaikai (be tėvų palydos) važinėdavo iš NVilnios, Pilaitės, Pašilaičių ir pan. Šiais laikais tėvai veža savo vaikus automobiliu net už 1km.
                                    Na matai, nes gatvės nesaugios, nes jos pilnos tevėlių vežančius savo vaikus į mokyklas.

Comment

Parašė Aleksio Rodyti pranešimą
                                      Aš pats būdamas pradinukas (2000-ųjų pradžia) važinėjau vienas autobusu 3km. Ir ką, nenumiriau.
                                      Daugiau mano nuotraukų >>
                                      Mano rajonas ir apylinkės >>

Comment

Šiaip mieste trūksta socialinės reklamos, kad vaikai šiaip patys gali nuvykti į mokyklas, ir šiaip aiškios iniciatyvos iš miesto valdžios.

Comment

Valdžios iniciatyva į kitą pusę nukreipta - įrenginėt Kiss and Ride parkovkes.

Comment

Working...
                                          X