Geras pasiūlymas. Nuimt lengvatas studentams ir tas jų išlaidas kompensuoti per stipendiją. Tai koks skirtumas ar duodama nuolaida ar jam kompensuojama per stipendiją? Dar kaip tik pliusas su nuolaidomis, nes gal ne visi naudojasi tuo VT, dalis gi turi ir nuosavus.
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
[VLN] Vilniaus viešasis transportas
Collapse
X
-
Parašė Creatium Rodyti pranešimąGeras pasiūlymas. Nuimt lengvatas studentams ir tas jų išlaidas kompensuoti per stipendiją. Tai koks skirtumas ar duodama nuolaida ar jam kompensuojama per stipendiją? Dar kaip tik pliusas su nuolaidomis, nes gal ne visi naudojasi tuo VT, dalis gi turi ir nuosavus.
Comment
-
Parašė Kitas Džiugas Rodyti pranešimąMiestui būtų geriau, jei neturėtų...
Arba iki 7 metų dykai, kaip yra dabar, paskui iki 14 mėnesiniams palikt 80, vienkartiniams 50, o nuo 14os 50 ir 50 proc. Logiškiausia.
Comment
-
Parašė FRT Rodyti pranešimąTegul turi. Bet 80proc reikia palikt iki tam tikros ribos. O 50proc taikyt 11-12 klasės moksleiviams ir studentams.
Arba iki 7 metų dykai, kaip yra dabar, paskui iki 14 mėnesiniams palikt 80, vienkartiniams 50, o nuo 14os 50 ir 50 proc. Logiškiausia.
Comment
-
Parašė Kitas Džiugas Rodyti pranešimąO iš kur keturiolikmečiai trauks tuos pinigus?
Comment
-
Parašė FRT Rodyti pranešimąTegul turi. Bet 80proc reikia palikt iki tam tikros ribos. O 50proc taikyt 11-12 klasės moksleiviams ir studentams.
Parašė Kitas Džiugas Rodyti pranešimąO iš kur keturiolikmečiai trauks tuos pinigus?
Parašė FRT Rodyti pranešimąTevai gi perka. Reikia mažint nuolaidas palaipsniui nuo tam tikro amžiaus
Visų pirmą aš pats naudojuosi VT lengvatomis, nes be jų VT bilietų neįpirkčiau.Gerbkite kitų forumo narių nuomones.
Comment
-
Nebuvo jokio žodžio apie neįgaliuosius. Jie turi, ir viskas gerai. Kalbu apie sveikutėlius moksleivius. Na gerai, tarkim moksleiviai turi. Bet studentai, dauguma gi turi VF vietas. Už juos valstybė ir taip sumoka nemažus pinigus už studijas. VT turi pasirūpint patys, nes tai yra tik lašas jų „xaliavos“ jūroje. Turi likti studentams tik 50proc. Dėl moksleivių sutinku, gal ir geriau palikt 80proc., bet nustokite lygint beaugančius moksleivius su subrendusiais studentais.
Nors pats esu studentas, bet manau, jog turi būti sulyginta nuolaida su vienkartiniais biletais. Beje, baigę mokslus studentai išvažiuoja svetur, todėl valstybei tai net neatsiperka. Tiek to, moksleiviams turi likt, nes jie yra labiau pažeidžiami nei studentai. Bet studentui reikia palikt tik 50peoc.
Autobusas36> Neįgalieji neturi būti skriaudžiami, bet palyginkime moksleivį ir studentą.
Moksleivis:
vaikšto į mokykla
mokslas iki 16 metų imtinai yra privalomas
negali dirbti
yra pilnai priklausomas nuo tėvų
Studentas:
studijuoja
neretai gyvena barake netoli universiteto
gali pilnavertiškai dirbti
gali gaut socialinę pašalpą (apie 400lt)
tam tikrais atvejais gauna stipendiją
mokslas nuo 16 metų yra neprivalomas, todėl čia grynai žmogaus valia mokytis ar ne.
yra nepriklausomas nuo kitų
Išvada: Studentas nevertas 80proc. nuolaidos. Jis turi kitų galimybių gauti pinigų nei moksleivis. Palikti 50proc. studentui ir taškas Beje, kiek studentų dabar rūko ar pan.... Jie tikrai gali sau leisti mokėti daugiau už VT.Paskutinis taisė FRT; 2012.07.10, 15:09.
Comment
-
Parašė FRT Rodyti pranešimąNebuvo jokio žodžio apie neįgaliuosius. Jie turi, ir viskas gerai. Kalbu apie sveikutėlius moksleivius. Na gerai, tarkim moksleiviai turi. Bet studentai, dauguma gi turi VF vietas. Už juos valstybė ir taip sumoka nemažus pinigus už studijas. VT turi pasirūpint patys, nes tai yra tik lašas jų „xaliavos“ jūroje. Turi likti studentams tik 50proc. Dėl moksleivių sutinku, gal ir geriau palikt 80proc., bet nustokite lygint beaugančius moksleivius su subrendusiais studentais.
Nors pats esu studentas, bet manau, jog turi būti sulyginta nuolaida su vienkartiniais biletais. Beje, baigę mokslus studentai išvažiuoja svetur, todėl valstybei tai net neatsiperka. Tiek to, moksleiviams turi likt, nes jie yra labiau pažeidžiami nei studentai. Bet studentui reikia palikt tik 50peoc.
Autobusas36> Neįgalieji neturi būti skriaudžiami, bet palyginkime moksleivį ir studentą.
Moksleivis:
vaikšto į mokykla
negali dirbti
Studentas:
studijuoja
mokslas nuo 16 metų yra neprivalomas, todėl čia grynai žmogaus valia mokytis ar ne.
Išvada: Studentas nevertas 80proc. nuolaidos. Jis turi kitų galimybių gauti pinigų nei moksleivis. Palikti 50proc. studentui ir taškas Beje, kiek studentų dabar rūko ar pan.... Jie tikrai gali sau leisti mokėti daugiau už VT.
Tai išbandžiau aš pats stodamas į Viko apie 2008 m.Gerbkite kitų forumo narių nuomones.
Comment
-
Parašė FRT Rodyti pranešimąBet studentai, dauguma gi turi VF vietas. Už juos valstybė ir taip sumoka nemažus pinigus už studijas. VT turi pasirūpint patys, nes tai yra tik lašas jų „xaliavos“ jūroje.
Parašė FRT Rodyti pranešimąTuri likti studentams tik 50proc. Dėl moksleivių sutinku, gal ir geriau palikt 80proc., bet nustokite lygint beaugančius moksleivius su subrendusiais studentais.
Parašė FRT Rodyti pranešimąMoksleivis:
vaikšto į mokykla
negali dirbti
Negali dirbti? Aš, būdamas moksleivis, jau po 8 klasės vasarą oficialiai dirbau. Tegu ir paprastus darbus, tegu ir nepilnu etatu. Tai gal ir man būtų buvę teisinga braukti nuolaidas? (tiesa, savo algą tokiu atveju turbūt būčiau ir teišleidęs kone tik tam transportui.. ) Galbūt čia turėjot omeny tai, kad moksleivis per mokslo metus neturi laiko dirbti? O kuo tada dieninių studijų studento situacija kitokia?
Parašė FRT Rodyti pranešimąStudentas:
studijuoja
Gali pilnavertiškai dirbti. Gal neakivaizdininkai (nežinau, kaip jie dabar vadinasi) ir gali. Tie dieninėse studijose, kurie įstojo studijuoti, o ne kaip nors pratempti iki diplomo, retai kada gali (lygiai kaip moksleiviams - užsiėmimai, namų darbai, o dar po visą miestą trim kryptim duotis). Esu studijavęs ir dirbęs vienu metu, organizmas dar prisimena.
Socialinę pašalpą ir stipendiją gali gaut, gali negaut. Įtariu, kad net ir gaunant abi, suma vis tiek nesiektų nė vidutinės pensijos dydžio.
Yra nepriklausomas nuo kitų - čia kuriuo aspektu? Tėvai nežino, kada naktį grįši? Užtat minėto barako budėtojas žino. Dar klausimas, kuris atvejis geriau. Oficiali teisė pirkti rūkyti ir gerti? Tą užtikrina pilnametystė, o ne studijos. Finansinė nepriklausomybė? Kiek studentų išgyvena be tėvų paramos, netgi iš tų dirbančių?
Parašė FRT Rodyti pranešimąIšvada: Studentas nevertas 80proc. nuolaidos. Jis turi kitų galimybių gauti pinigų nei moksleivis. Palikti 50proc. studentui ir taškas Beje, kiek studentų dabar rūko ar pan.... Jie tikrai gali sau leisti mokėti daugiau už VT.
Parašė FRT Rodyti pranešimąDar galima nuimt dirbantiems studentams. Kontrrolė gi gali tikrint ISIC, todėl reikia tik paruošti tinkamą įstatymo pataisą.Paskutinis taisė furtivete; 2012.07.10, 20:33.
Comment
-
Parašė Kitas Džiugas Rodyti pranešimąMiestui būtų geriau, jei neturėtų...
Parašė FRT Rodyti pranešimąJei norim nuolaidų reikia, kad savivaldybė jas laiku kompensuotų. O nebūtų skolų kaip dabar.
Comment
-
Parašė Creatium Rodyti pranešimąMiestui būtų geriau ir tuo atveju, jeigu kompensavimu užsiimtu pati valstybė, tai yra skiriant lėšas iš valstybės biudžeto. Pinigai bet kokiu atveju yra vienodi, eina ta pačia kryptimi ir yra tų pačių žmonių.
Būtų pinigai - nebūtų skolų. Iš kur savivaldybei gauti dešimtis milijonų, kai pajamos tos pačios, o išlaidos padidėja?
Biletų kainos gi kurį laiką buvo pastovios. Savivaldybė skolinga būtent už lengvatas daugiausia. Buvo gi neseniai raštas išplatinkas detalus. Tik nepamenu kur.
Comment
-
Parašė FRT Rodyti pranešimą
Studentas:
studijuoja
Išvada: Studentas nevertas 80proc. nuolaidos. Jis turi kitų galimybių gauti pinigų nei moksleivis. Palikti 50proc. studentui ir taškas Beje, kiek studentų dabar rūko ar pan.... Jie tikrai gali sau leisti mokėti daugiau už VT.
VU Filosofijos, Lituanistikos, ... fakultetai - centre
VU Chemijos ir Matematikos fakultetai - Naugarduko g. + Baltupiai
VU Gamtos ir Medicinos f-tai - Čiurlionio g. + Santariškės
VGTU atskiri fakultetai Naugarduko ir Basanavičiaus gatvėse. O kur dar krūva kolegijų, išmėtytų po visą miestą. Bendroj sumoj gaunasi gana daug. Kitas klausimas, kur studentai apsigyvena - bendrabučiuose ar nuomojasi privačiai. Visiškai neaišku, kur didžioji dauguma nusėda, nes bendrabučiai irgi nėra nemokami. Todėl visiškai neatsakinga teigti, jog studentų gyvenamoji vieta yra arti mokymosi įstaigos.
Studentas negali pilnavertiškai dirbti dėl dviejų priežasčių. Pirma nukenčia studijos, antra niekam nereikalingas nekvalifikuotas darbuotojas - sunku susirasti gerai apmokamą darbą. Kame čia pilnavertiškumas?
Socialinę pašalpą gauna tik invalidai arba kitais būdais nukentėję nuo žiauraus likimo. Beje, ji dažniausiai būna vienkartinė.
Su stipendijom dar gražiau. Tam tikrais atvejais... Labai retais atvejais. Pas mus VU vidutiniškai stipendijas gauna 10-15% studentų. Jeigu mano specialybėje yra 50 žmonių, tai stipendijas gauna 5-7 žmonės. Tikrai labai daug. Beje, tos stipendijos pasityčiojimo vertos. Pensininkai ir tai daugiau gauna.
Apie studentų galimybę rinktis mokytis ar ne, ar apie rūkymą išvis nesąmonių pripaistyta.
Aš dar kartą prašau baigti kelti bereikalingas bangas apie lengvatų būti ir nebūti, o imtis tikrai ko nors naudingo, nes jau nusišnekama, baisu skaityt...
Comment
-
Parašė FRT Rodyti pranešimąBiletų kainos gi kurį laiką buvo pastovios. Savivaldybė skolinga būtent už lengvatas daugiausia. Buvo gi neseniai raštas išplatinkas detalus. Tik nepamenu kur.
Comment
-
Parašė rufas...tr Rodyti pranešimąAš dar kartą prašau baigti kelti bereikalingas bangas apie lengvatų būti ir nebūti, o imtis tikrai ko nors naudingo, nes jau nusišnekama, baisu skaityt...
Su tokia tvarka kiekvienas virš 21 m. turės daugiau išleisti transportui, bet mažiau savivaldybėms kainuos + tiems, kurie dar tik įsitvirtina darbo rinkoje bus postūmis nenutraukti naudojimosi VT po mokyklos ar profesinio mokymo (tad nuolaidos taikymo ratas išsiplės, valio!) + mažiau "amžinų studentų" dėl lengvatų
Šiaip visą laiką buvau toks gerietis, kuris su malonumu būtų dalinęs į visas puses pašalpas ir kitokias asmenines gėrybes. Bet kai pradėjau dirbti ir supratau, kiek man reikia daug pastangų įdėti, kad pasiekčiau gerą rezultatą, o už gerą rezultatą dar ir per galvą duoda. Tuo tarpu šalia žinau žmogų, kuris nedirbo, ir gavo socialinę pašalpą, kurios dydis - nuo mano algos atskaityti mokesčiai! O faktas bent jau tas, kad žmogus šalia pašalpos dar visokių pajamų prisidaro, kad ir mano algą galiausiai pasiekia, na ir nepersidirba. Jei suvoktumėt, tai švelniai tariant tiesiog pikta
Ai ir beje vienas iš skundų mano darbu: buvo skundas, kad "X Y [parašyta su dviemis klaidomis] atėmė vienintelį mano pragyvenimo šaltinį - socialinę stipendiją" Nežiūrint į kitas skunde buvusias gramatines klaidas, studentas persilaikinėja vos ne visus egzaminus ir yra prisidaręs gausybę skolų, už kurias net ir negalima socialinės stipendijos skirti. Va jums gerasis "žinių" (ginkdie ne pinigų) ištroškęs studentas
Comment
-
Parašė Rijikas Rodyti pranešimąSavivaldybė "negali tiesiog nuimti lengvatų", nestai nėra jų diskrecijoje. Jos privalo vadovautis transporto lengvatų įstatymu; gal pačiame įstatyme dar yra kokios nors lankstumo ribos, jei savivaldybė labai nori nemokamai vežioti visus keleivius.
Tik aš labai abejoju, ar panaikinus nuolaidas (pensininkams, studentams ir pan) išaugtų pajamos... Net panaikinus pagal įstatymą privalomas nuolaidas, jos vistiek tikriausiai būtų suteikiamos. O dabartinė situacija dar naudinga savivaldybėms ir tuo, kad galima verkti dėl suteiktų nuolaidų, reikalauti jas kompensuoti, ir joms suversti visas VT finansines problemas.
Comment
-
Parašė Nikas Rodyti pranešimąJus nupušot ar ką? Bet kurioje normalioje ES valstybėje yra nuolaida jaunimui iki 25 metų, nepriklausomai netgi ar jis studentas, ar ne. Tai yra normalus būdas skatinti jaunimą naudotis visuomeniniu transportu.
Parašė Rijikas Rodyti pranešimąTuo tarpu šalia žinau žmogų, kuris nedirbo, ir gavo socialinę pašalpą, kurios dydis - nuo mano algos atskaityti mokesčiai! O faktas bent jau tas, kad žmogus šalia pašalpos dar visokių pajamų prisidaro, kad ir mano algą galiausiai pasiekia, na ir nepersidirba. Jei suvoktumėt, tai švelniai tariant tiesiog pikta
Ai ir beje vienas iš skundų mano darbu: buvo skundas, kad "X Y [parašyta su dviemis klaidomis] atėmė vienintelį mano pragyvenimo šaltinį - socialinę stipendiją" Nežiūrint į kitas skunde buvusias gramatines klaidas, studentas persilaikinėja vos ne visus egzaminus ir yra prisidaręs gausybę skolų, už kurias net ir negalima socialinės stipendijos skirti.
Su socialinėm pašalpom (kaip ir nedarbo išmokom) kita kalba - aišku, visokių žmonių yra, taip pat ir piktnaudžiaujančių, bet čia reikėtų pirmiausia žiūrėti tikrai ne į dieninių studijų studentus. Nors ir jų labai įvairių pasitaiko, kaip minėtam skunde. Mano akim situacija dabar tokia, kad dėl įsivyravusios nepagarbos "darbininkiškom" specialybėm studentų tiesiog yra tapę per daug (bet ko gero joks politikas, ypač prieš rinkimus, to nedrįs pasakyti, nebent vynios į vatą: "yra per daug universitetų") - tie, kurie išties gabūs, pajėgūs, nori ir stengiasi nuodugniai studijuoti, tiesiog paskęsta tarp šitokių pavyzdžių. Nenorėčiau, jog valstybė pradėtų orientuotis į tą nusileidusią kartelę: "ai, daug kas vis tiek dirba (todėl mokosi vidutiniškai ar prasčiau), dalis turi turtingus gimines ir važinėja mašinom, tai už ką išvis studentams privilegijos". Taip nutikus, materialiai pasunkėtų padėtis ir tiems motyvuotiesiems, ir būtų dar labiau atstumti tie, kurie dar tik ruošiasi stoti.
Comment
-
A.Zuokas: po dešimtmečio Vilniuje nebeliks troleibusų, atsiras saulės energija šildomų namų
http://www.delfi.lt/news/daily/lithu....d?id=59114419
Comment
-
Parašė furtivete Rodyti pranešimąbet panagrinėti bendrą rinkinį studentams tenkančių lengvatų, garantijų, sąlygų studijuoti ir prie to derinti darbą - koks stipendijų/išlaidų santykis, mokslo kaina, paskolų sąlygos, studijų organizavimo principai (studijų sunkumas, jų grafiko lankstumas norintiems papildomai uždarbiauti, kaip lengva rasti darbą ir kokios algos - ar pas mus studentui pakaktų dirbti puse etato mažai kvalifikuotą ir nepervarginantį darbą, kad gyventų padoriai be tėvų paramos?).
Tai gal net paprasčiau teikti nuolaidą visiems vienodai, bet pagal kitokius pasiskirstymo procentus, kurių logiškas paskirstymas prisidėtų prie taupumo ir niekam nepakenktų? Ar tų +33 Lt/mėn. (55-22) būtų daugumai 21+ amžiaus studijuojančio jaunimo tokia didelė našta? Reik gal SADM pasiūlyti, tegul parengia tokio teisinio reguliavimo poveikio vertinimą ir bus aišku
Taip nutikus, materialiai pasunkėtų padėtis ir tiems motyvuotiesiems, ir būtų dar labiau atstumti tie, kurie dar tik ruošiasi stoti.
Comment
Comment