Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[VLN] Vilniaus viešasis transportas

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Parašė Maalinauskas Rodyti pranešimą

Nėra, nes per daugelį metų vilniečiai atprato nuo naktinės kultūros. Atsiras transportas, ilgainiui atsiras ir važiuotojai.

Jums pigios. Moksleiviams, studentams ir pensininkams ne. Net ir daugumai dirbančių 13 eur nemaži pinigai, ne visi mieste gali leisti sau gerti kokteilius po 12 eur.

P.S. Naktiniems iš viso, turėtų galioti tie patys bilietai, kaip normaliam transportui. Kaip Prahoje, Varšuvoje ir kituose normaliuose miestuose.
    Netikiu kad sunkiai galą su galu suduriančių žmonių prisirinks tiek, kad apsimokėtų juos vežioti naktį į visus miesto galus dideliu dažnumu. Geriau paleisti tuos pačius autobusus dažniau kursuoti dieną, nes atvažiuoja prigrūsti.

Comment

Parašė Vinecko Rodyti pranešimą

Tai ką jie metams taip paliks? Tai kaput bus.
      Metams? Tu gal juokauji. Pradžiai terminą reiktų dauginti iš ~3, tada pridėti dar porą metų.

Comment

Parašė ejs-ejs Rodyti pranešimą

Nesvarbu ką matai, svarbu kas ir ką suskaičiavo.
        Mes juk visi matėm, kaip svarbu kas skaičiuoja, kai VMS gavo į rankas apklausą apie 30 min. bilietus, kuriais neva niekas nesinaudoja. Seniai mačiau tokią akiplėšišką manipuliaciją. Gal kas žino, kas vykdė apklausą?

Comment

Parašė Maalinauskas Rodyti pranešimą

P.S. Naktiniems iš viso, turėtų galioti tie patys bilietai, kaip normaliam transportui. Kaip Prahoje, Varšuvoje ir kituose normaliuose miestuose.
          Tai kad naktiniuose ir galioja įprasti bilietai, t.y. jeigu turi 30 dienų bilietą galiojantį savaitgaliasi, tai juo ir naudojiesi ir papildomai nieko neperki.

Comment

Parašė Kecal Rodyti pranešimą

Mes juk visi matėm, kaip svarbu kas skaičiuoja, kai VMS gavo į rankas apklausą apie 30 min. bilietus, kuriais neva niekas nesinaudoja. Seniai mačiau tokią akiplėšišką manipuliaciją. Gal kas žino, kas vykdė apklausą?
            Galėtumėte pasidalinti šaltinį, kur taip buvo sakoma? Nes aš visur mačiau, jog buvo sakoma, jog kelionės trukmė x% yra virš 30 minučių.

Comment

Parašė Horn Rodyti pranešimą

Galėtumėte pasidalinti šaltinį, kur taip buvo sakoma? Nes aš visur mačiau, jog buvo sakoma, jog kelionės trukmė x% yra virš 30 minučių.
              Daugumos kelionių trukmė virš 30 minučių. Dauguma parduodamų vienkartinių bilietų - 30 minučių. Bet dauguma kelionių matyt yra su nuolatiniais. Tai jei su nuolatiniais važinėja ilgiau, ta proga naikinam trumpus bilietus

Comment

Parašė mantasm Rodyti pranešimą

Daugumos kelionių trukmė virš 30 minučių. Dauguma parduodamų vienkartinių bilietų - 30 minučių. Bet dauguma kelionių matyt yra su nuolatiniais. Tai jei su nuolatiniais važinėja ilgiau, ta proga naikinam trumpus bilietus
                Dauguma važiuoja piko metu ir tuo metu, dėl neužtikrinto VT prioriteto gatvėse, tiesiog sėdi spūstyje ir užtrunka ilgiau nei 30 min. Kitu metu didžiajai daliai kelionių pakanka 30 min. Na nebent važiuojama skersai viso miesto, bet tokių keliautojų tikrai nėra dauguma.

Comment

Parašė sleader Rodyti pranešimą

Dauguma važiuoja piko metu ir tuo metu, dėl neužtikrinto VT prioriteto gatvėse, tiesiog sėdi spūstyje ir užtrunka ilgiau nei 30 min. Kitu metu didžiajai daliai kelionių pakanka 30 min. Na nebent važiuojama skersai viso miesto, bet tokių keliautojų tikrai nėra dauguma.
                  Berods dauguma kelionių vyksta su nuolatiniais bilietais, o ne vienkartiniais? Ir, spėju, piko metu arklio dalis keleivių yra su nuolatiniais, o vienkartiniai bilietėliai labiau naudojami kitu metu. Bet kokiu atveju pagal bendrą kelionių trukmę spręsti apie vienkartinių bilietėlių poreikius yra truputi netikslu.

Comment

Berods dauguma kelionių vyksta su nuolatiniais bilietais, o ne vienkartiniais? Ir, spėju, piko metu arklio dalis keleivių yra su nuolatiniais, o vienkartiniai bilietėliai labiau naudojami kitu metu. Bet kokiu atveju pagal bendrą kelionių trukmę spręsti apie vienkartinių bilietėlių poreikius yra truputi netikslu.
                    Būtent. Jeigu taip rinko statistiką pagal kažkokias kelionės trukmes, tai labai iškreipti duomenys. Koks daugiausiai naudojamas bilietas, reikėtų ir skaičiuoti kokių bilietų daugiausiai nuperkama (iš vienkartinių). Koks man skirtumas, jei kažkas ryte sėdėdamas kamštyje važiuoja 40 min, jeigu tada kai man reikia pasinaudoti VT aš juo keliauju ~20-25 min ir perku man reikalingą 30min bilietą.

Comment

Parašė Kecal Rodyti pranešimą
                      Koks skirtumas kas vykdė apklausą, jei reikiami žmonės įnirtingai įtikinėja, kad lietus visada geltonas ir truputį keisto kvapo.

Comment

Parašė sleader Rodyti pranešimą

Būtent. Jeigu taip rinko statistiką pagal kažkokias kelionės trukmes, tai labai iškreipti duomenys. Koks daugiausiai naudojamas bilietas, reikėtų ir skaičiuoti kokių bilietų daugiausiai nuperkama (iš vienkartinių). Koks man skirtumas, jei kažkas ryte sėdėdamas kamštyje važiuoja 40 min, jeigu tada kai man reikia pasinaudoti VT aš juo keliauju ~20-25 min ir perku man reikalingą 30min bilietą.
                        Savivaldybė pasirėmė apklausa, neva reprezentatyvia, kad žmonės dažniausiai važiuoja virš 30 min. (nesu visiškai tikras dėl formuluočių, nes mačiau prieštaringų pareiškimų; todėl ir klausiu, gal kas žino, kas rengė apklausą, o gal net ir daugiau duomenų matė). Bet VMS patys pripažino, kad daugiausia iš vienkartinių bilietų parduodama 30 min. bilietų. O kas kiek važiuoja iš tikrųjų, jie negali žinoti, nebent įrengtų specialias kameras ir bandytų kruopščiai fiksuoti, kas kada įlipo, išlipo ir kiek važiavo.

Comment

Elementariai pažongliravo duomenimis ir gavo norimą atsakymą.
                          Man apklausos rezultatas (ar bet kokių duomenų surinkimas), kuris parodo, kad dažna kelionės trukmė yra virš 30 min. - tik parodo jog infrastruktūra yra blogos būklės ir transportas juda pernelyg lėtai. Kaip jau ir apkalbėta, jeigu neatsižvelgiama su kokiais bilietais keleiviai tokias keliones atlieka, tokie skaičiai visiškai nepasako bilietų rūšių poreikio.

Comment

Prie ko čia tie nuolatiniai? Ir nuolatiniai, ir reti keleiviai turi tiek ilgesnių, tiek trumpesnių kelionių.
                            Aš norėjau atkreipti dėmesį, jog man atrodo komentatoriai tyčia visiškai iškreipia faktus. Komunikuojama, jog kelionės trukmė (retų klientų, t.y. trumpalaikiais bilietais) dažniausiai trunka > 30 min. Ar jūs matėte kažkur parašyta, jog keleiviai perka ir aktyvuoja dažniausiai 60 min?

Aš ir save prisimenu covid laikais, kai rečiau važiuodavau, tai įlipi į VT ir važiuoji 1-2 stoteles nežymėjęs, jog tik pažymėti 30 min bilietą. Tada pabaigoje dar tikiesi, jog paskutinėj stotelėj nestovi kontrolė, nes tektų laukti malonės dėl 10 minučių tolerancijos. Beje ar žinote, jog 10 minučių tolerancija niekur nėra patvirtinta ir ji tik kontrolieriaus malonė. Realiai kontrolė turėtų bausti laikui pasibaigus.

P.S. skaičiau tik vieną straipsnį šia tema ir tą ne visą, tad galiu klysti.

Comment

Kad kažkas sukčiauja, tai nereiškia jog visi tokie. Aš asmeniškai turbūt 9 iš 10 kartų panaudoju 30 min bilietą, nes kelionė iki tiek laiko ir užtrunka. Kitas dalykas, kad daug kelionių dirbtinai ištęstos dėl neoptimalių tvarkaraščių. Todėl trumpai keliaujančių atžvilgiu yra nesąžininga kažkieno sukčiavimą kompensuoti jų sąskaita.

Comment

Parašė Horn Rodyti pranešimą

Prie ko čia tie nuolatiniai? Ir nuolatiniai, ir reti keleiviai turi tiek ilgesnių, tiek trumpesnių kelionių.
                                Aš norėjau atkreipti dėmesį, jog man atrodo komentatoriai tyčia visiškai iškreipia faktus. Komunikuojama, jog kelionės trukmė (retų klientų, t.y. trumpalaikiais bilietais) dažniausiai trunka > 30 min. Ar jūs matėte kažkur parašyta, jog keleiviai perka ir aktyvuoja dažniausiai 60 min?

Aš ir save prisimenu covid laikais, kai rečiau važiuodavau, tai įlipi į VT ir važiuoji 1-2 stoteles nežymėjęs, jog tik pažymėti 30 min bilietą. Tada pabaigoje dar tikiesi, jog paskutinėj stotelėj nestovi kontrolė, nes tektų laukti malonės dėl 10 minučių tolerancijos. Beje ar žinote, jog 10 minučių tolerancija niekur nėra patvirtinta ir ji tik kontrolieriaus malonė. Realiai kontrolė turėtų bausti laikui pasibaigus.

P.S. skaičiau tik vieną straipsnį šia tema ir tą ne visą, tad galiu klysti.
                                Ar buvo sakyta, kad 30min+ yra būtent keleivių su trumpalaikiais bilietais? Nes kiek pamenu susidarė vaizdas, kad bendrai visų VT kelionių tokia trukmė.

O dėl bilietų, buvo minėta, kad berods 90% perkamų bilietų buvo 30min?

Comment

Iš LRT straipsnis apie galimą zoninę kainodarą.
                                  Viskas kaip ir gerai, tačiau kada Lazdyneliai, Žemieji Paneriai, Santariškių ligoninė tapo priemiesčių? Jus norite man pasakyti, kad jeigu važiuoju iš Centro į Lazdynėlius tuo pačiu 21 tai turiu mokėti daugiau tik dėl to, kad viena stotelė miškelyje? WTF VMS

Comment

Viskas kaip ir gerai, tačiau kada Lazdyneliai, Žemieji Paneriai, Santariškių ligoninė tapo priemiesčių? Jus norite man pasakyti, kad jeigu važiuoju iš Centro į Lazdynėlius tuo pačiu 21 tai turiu mokėti daugiau tik dėl to, kad viena stotelė miškelyje? WTF VMS
                                    Gal neteisingai interpretuoji? Juk tikrai ne Centras yra Lazdyneliai, Žemieji Paneriai, Santariškės. Schemoje yra Centro sąvoka.
                                    Taip ir iki Gariūnų galime nueiti.
                                    Nepirk iš Decathlon, Ritter Sport, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, ypač Kalnapilis myžalų,
                                    Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

Comment

Parašė Arunasx Rodyti pranešimą
                                      Gal neteisingai interpretuoji? Juk tikrai ne Centras yra Lazdyneliai, Žemieji Paneriai, Santariškės. Schemoje yra Centro sąvoka.
                                      Taip ir iki Gariūnų galime nueiti.
                                      Jau galime įsivaizduoti, kaip bus Oro uostas įtrauktas į priemiesčio zoną ir kokia pasipiktinusių banga būtų dėl šito.
                                      Daugiau mano nuotraukų >>
                                      Mano rajonas ir apylinkės >>

Comment

Parašė ssnaiperis Rodyti pranešimą
                                        Jau galime įsivaizduoti, kaip bus Oro uostas įtrauktas į priemiesčio zoną ir kokia pasipiktinusių banga būtų dėl šito.
                                        Tikrai nėra Centras
                                        Nepirk iš Decathlon, Ritter Sport, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, ypač Kalnapilis myžalų,
                                        Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

Comment

Nori į Santariškes dėl sveikatos problemų? Mokėk už priemiestinį transportą lyg važiuotus į kokius Birelius Gyveni Visorių soduose? Centras!

Comment

Working...
                                          X