Parašė lanxtot
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
[VLN] Vilniaus viešasis transportas
Collapse
X
-
Na, nuo pat sovietmečio pabaigos rajoninis transportas pastoviai buvo skaudus klausimas. Esmė, kad kai dirbantieji bene visi persėdo į nuosavas mašinas, natūralu, kad Lietuvos mąstu prasidėjo tam tikra šios srities degradacija, retėjo reisai, uždarinėti maršrutai. Bet Vilniaus rajonas ypač dabar palyginus neblogai tvarkosi. Po pirminio nuosmukio atsitiesė, o perspektyvos su Duchnevičium tikrai geros. Ir Rastinėnai bent jau ne Vosyliukai, turintys tenkintis Centvalio košmaru.
- 3 patinka
Comment
-
Parašė lanxtot Rodyti pranešimąNa, nuo pat sovietmečio pabaigos rajoninis transportas pastoviai buvo skaudus klausimas. Esmė, kad kai dirbantieji bene visi persėdo į nuosavas mašinas, natūralu, kad Lietuvos mąstu prasidėjo tam tikra šios srities degradacija, retėjo reisai, uždarinėti maršrutai. Bet Vilniaus rajonas ypač dabar palyginus neblogai tvarkosi. Po pirminio nuosmukio atsitiesė, o perspektyvos su Duchnevičium tikrai geros. Ir Rastinėnai bent jau ne Vosyliukai, turintys tenkintis Centvalio košmaru.
Comment
-
Parašė Vinecko Rodyti pranešimą
O galima kažkaip daugiau apie Centvalis ir Vosyliukus? Kas ten vyksta ir kaip?
Comment
-
Parašė Garbanius Rodyti pranešimąDar daugiau, 2020m 50vnt MAN’uose yra(buvo) kameros, kuriom galima fiksuot A juostos pažeidėjus. Įdomu praktikoje buvo kadanors naudojama?
Parašė mantasm Rodyti pranešimą
Turbūt tas pats kiekvieną rytą, tai lengvai prognozuojama.
Comment
-
Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimąNe, šyryt kitoje vietoje stovėjome, prie išsukimo į Ozo gatvę.
O policijos reidų toj vietoj nebebūna? Seniau kiek tekdavo rytais pro ten važiuot, jei ne kiekvieną tai kas antrą matydavau darančius tvarką A juostoje. Bet dar nuo priešpandeminių laikų neteko ryte ta kryptim važiuot.
Comment
-
Parašė Laure23 Rodyti pranešimąDėl 73 troleibusų vyksta pirkimas (jau berods uždarė ir plėšė vokus, dabar vertina), pasirašys sutartį balandį rašė bent seniau. Būčiau sakęs Škoda 33Tr yra favoritas, bet trumpesnės Škodos gavo daug neigiamų atsiliepimų, tai gali būti ir Solaris Trollino 18 - aišku, kas pigiau pasiūlys tą ir ims (nors jeigu EBRD duoda pinigų, tai gal į kokybę atsižvelgs).
Comment
-
Parašė mantasm Rodyti pranešimą
Abu kartus stovėjot +/- panašioj atkarpoj. Tai kaipo ir prognozuojama.
O policijos reidų toj vietoj nebebūna? Seniau kiek tekdavo rytais pro ten važiuot, jei ne kiekvieną tai kas antrą matydavau darančius tvarką A juostoje. Bet dar nuo priešpandeminių laikų neteko ryte ta kryptim važiuot.
Policijos reidą esu tik vieną kartą matęs ukmergės gatvėje, prie cash and carry parduotuvės radaru "šaudė" važiuojančius. Na čia neskaitant kelis kartus matyto trikojo.
Comment
-
Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimąNu nevisai toje vietoje jeigu skaičiuosime stotelėmis. Man tai rezultatas tas pats, bet kas lipa tame ruože tai bus svarbu.
Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimąPolicijos reidą esu tik vieną kartą matęs ukmergės gatvėje, prie cash and carry parduotuvės radaru "šaudė" važiuojančius. Na čia neskaitant kelis kartus matyto trikojo.
Comment
-
Parašė JUDUBus įdiegti ir keleiviams skirti savarankiško durų atidarymo mygtukai tiek išorėje, tiek viduje, kurie padės išspręsti šiuo metu kylančią problemą dėl durų neatidarymo.
Problemą matom ir žinom, bet vietoj normalių sprendimų (spaudimo vairuotojams ar jų baudavimo) įdiegsim mygtukus.
Įdomu kiek laiko praeis, kol vairuotojai ras būdą tuos mygtukus prie priekinių durų užblokuoti. Arba nusukti ir užklijuoti izoliacija.
- 13 patinka
Comment
-
Parašė Ignalina Rodyti pranešimąĮdomu kiek laiko praeis, kol vairuotojai ras būdą tuos mygtukus prie priekinių durų užblokuoti. Arba nusukti ir užklijuoti izoliacija.
- 1 patinka
Comment
-
Vilniaus savivaldybė skelbia milijardo eurų vertės viešojo transporto konkursą: ko tikėtis keleiviams
Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/verslas/transpo...iams-120094705
Taip pat būtų pakoreguotos 46 esamų maršrutų trasos, o 44 viešojo transporto maršrutų kursavimas būtų dažnesnis. Palyginti, jei šiuo metu į miesto gatves kasdien išrieda 627 viešojo transporto priemonės, kurios atlieka 45,7 mln. kilometrų ridos per metus, atlikus pakeitimus skaičiai padidėtų iki 824 viešojo transporto priemonių, o jos atliktų 67,6 mln. kilometrų ridos per metus.
Pala, aš nesuprantu, skamba vos ne kaip bajeris. Pirma, maniau, kad pinigų nėra: nei šaligatviams, nei kariniam saugumui, nei dar n sričių, o be to - būtina mokesčius kelti, nes nu neįmanoma kitaip...
Baigiant pajuokavimus, gal galėtumėt paaiškinti, kas ir kaip ruošiamasi daryti už tokią sumą? Man labai patinka dideli ir veržlūs projektai, bet čia nesuprantu pagrinde vieno dalyko, kurio neįgyvendinus, mano požiūriu, neverta tiek pinigų panaudoti būtent tokiu būdu kokiu ruošiamasi. Žinoma, esu atviras būti papildytas ir informuotas ir savo požiūrį pakeisiu priklausomai nuo naujos info.
Taigi, mano supratimu, kad Vilnius turėtų tikrai, o ne deklaratyviai, funkcionuojantį VT (kurio aš labai noriu, kaip ir pvz šaligatvių), reikia turėti išbaigtą bent pagrindinių gatvių tinklą, kuris atrodytų, mano supratimu, maždaug taip (nuspalvintos trūkstamos jungtys, daugėlių kurių vyktų būtent ir VT eismas):
Ar nelabai suklysiu sakydamas, kad šiam tinklui užbaigti reikėtų apie 300-400 milijonų? Jei taip, ir šiame milijardo vertės projekte numatyta bent didžiąją dalį trūkstamų gatvių užbaigti, nes jų reikia VT eismui, tuomet esu entuziastingai UŽ šį projektą, bet jei nebus tiesiamos taip reikalingos jungtys, tuomet abejoju ar efektyviai bus panaudoti pinigai VT puoselėjimui. Jei nebus tiesiamos trūkstamos jungtys, tuomet labiau būčiau linkęs pirma finansuoti šaligatvių tinklo užbaigimą (mano skaičiavimu reikia apie 75 milijonų) ir trūkstamų gatvių (kurių reikia VT) užbaigimui.
Kol kas tokie pirminiai pamąstymai.Paskutinis taisė spekas; 2025.03.19, 16:36.
Comment
-
Parašė mantasm Rodyti pranešimąEsu matęs daugybę kartų prie išsukimo į Paribio gatvę.
Comment
-
Parašė spekas Rodyti pranešimąVilniaus savivaldybė skelbia milijardo eurų vertės viešojo transporto konkursą: ko tikėtis keleiviams
Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/verslas/transpo...iams-120094705
Pala, aš nesuprantu, skamba vos ne kaip bajeris. Pirma, maniau, kad pinigų nėra: nei šaligatviams, nei kariniam saugumui, nei dar n sričių, o be to - būtina mokesčius kelti, nes nu neįmanoma kitaip...
Jiems (VMSA) grandiozinis projektas ir papildoma adminitracinė našta, VT keleiviams - realiai jokių pokyčių (stovės tuose pačiuose kamsčiuose, važiuos susigrūdę kaip silkės, autobusai netilps stotelių įvažose, maršrutai dubliuos, tiek gatvėse, tiek numeracijose ir t.t.). Svarbu PR postų per visus savivaldybės, jos įmonių ir vadovų soc. tinkluose prištampavo, nes juk tokio pinigų taškymo dar nėra buvę, ai pala stadionas...
- 23 patinka
Comment
-
Parašė Kaid Rodyti pranešimą
Trumpai tariant, nupirks vieną ar ne vieną privatų vežėją, pridubliuos maršrutus, juose važinės elektrobusai (be jokios krovimo infros) ir sutartyse numatys lankstų įkainį, atsižvelgiant į algas ir kuro kainas.
Jiems (VMSA) grandiozinis projektas ir papildoma adminitracinė našta, VT keleiviams - realiai jokių pokyčių (stovės tuose pačiuose kamsčiuose, važiuos susigrūdę kaip silkės, autobusai netilps stotelių įvažose, maršrutai dubliuos, tiek gatvėse, tiek numeracijose ir t.t.). Svarbu PR postų per visus savivaldybės, jos įmonių ir vadovų soc. tinkluose prištampavo, nes juk tokio pinigų taškymo dar nėra buvę, ai pala stadionas...
Vienas ar ne vienas privatus vežėjas padės atsikratyti tos pirmų durų ligos. Kalbėta apie tai, kad užsienio kompanijos irgi susidomėjo šiais konkursais, tai jei ateis kokia Arriva tai tikrai niekas neduos savivaliauti.
Comment
-
Parašė Palpatine Rodyti pranešimąKuo ypatinga ta Iešmininkų g.? ten pora įmonėlių ir nieko daugiauIr kur ten žiedas bus statomas, ar autobusai atbuline eiga sukinėsis
- 2 patinka
Comment
Comment