Parašė Kristisz
Rodyti pranešimą
Kaip pavyzdį, galiu pateikti iš tos pačios Pilaitės į stotį važiuojantį 54 autobusą. Juo važiuoti iš Pilaitės į stotį ar naujamiestį yra lėčiau nei sėsti į 4G ir prie spaudos rūmų sietyno st. persėsti į 2G. Taip pat, juo važiuoti yra netgi mažiau patogu, nes jis stoja kiekvienoje stotelėje, todėl tas nuolatinis siūbavimas padaro tą 40 min. kelionę labai nekomfortiška. Net jei reiktų į stotelę kurioje greitasis nestoja (pvz. aguonų st.), aš jau geriau rinkčiausi tiesiog toliau paeiti arba išlipčiau anksčiau ir pavažiuočiau dar tą vieną stotelę su bet kokiu ten pirmu atvažiavusiu troleibusu. Prie viso to pridėk, kad jis važiuoja 2 kartus per valandą, o ir punktualumu mes visi žinom, kad Vilniaus VT nepasižymi. Kam toks maršrutas reikalingas?
Tad aš nesuprantu, kodėl bijoma sistemos kurioje reikia daryti persėdimus? Į Konstitucijos pr. reikia tikrai ne visiems, bet iš ten gali persėsti į 3G ir pasiekti naujamiestį arba į 1G ir pasiekti senamiestį (čia neskaitant fiasko su persėdimo tvarka Konstitucijos/Kalvarijų sankryžoje). Vilnius turi visai gerą greitųjų autobusų linijų išdėstymą. Tiesa tuo tas gerumas ant žemėlapio ir pasibaigia. Mano pasiūlymas būtų atnaujinus škodas (o geriausia tai išvis lygiagrečiai), didžiausią dėmesį skirti būtent pagrindiniams stuburiniams maršrutams. Nes net naudojantis tik išimtinai jais, gali (su vos keliomis išimtimis) tarp bet kurių dviejų daugiabučių rajonų nuvažiuoti padaręs 0 arba vos 1 persėdimą.
Dabar minėtoje T. Narbuto stotelėje rytinio piko metu per valandą stoja 50 autobusų ir troleibusų. Be pandemijos turbūt būtų po vieną per minutę. Nemanau, kad tai yra efektyvu, o ir stotelėje sunku įsitekti suvažiavus daugiau vienu metu. Mano nuomone daug geriau būtų jei ten tiesiog važiuotu talpus modernus tramvajus kas 3 min. Būtų irgi minėtas tvarios plėtros projektas. Tik ne į perspektyvą, o jo reikia jau dabar, nes Pilaitėje daugiabučių statybos nestoja, bet dar baisiau atrodo tas naujas Viršuliškių rajonukas už spaudos rūmų kur kyla tiesiog 20 aukštų daugiabučiai.
Comment