Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[VLN] Vilniaus autobusų fotogalerija

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

O, pagaliau ir šitam autobusui įdėjo skandinavišką švieslentę.
    O šiaip ne taip baisiai atrodė šis autobusas - baisiau atrodo 524 (gal su laiku ir jį perdažys).
    O šiaip man ši dažymo schema labai primena 060 iki perdažymo
    Daugiau mano nuotraukų >>
    Mano rajonas ir apylinkės >>

Comment

Norint pritraukti keleiviu, VT turi bent atrodyti patrauklus. Reikėtų padaryt apklausą vilniečių, spėju geltona-mėlyna gautu 9:1

Comment

Parašė aRa Rodyti pranešimą
        Ne visai taip

Ši dažymo schema kilo nuo kažkada iš Vokietijos miesto Eseno gautų naudotų Mercedes-Benz O305G (pavyzdys). Kiek modifikuotu jos pavyzdžiu ir buvo pradėta perdažinėti Ikarus-us bei kitus tuomet naudotus autobusus.

Ir naujos Karosos 1997 metais jau buvo specialiai užsakytos su tokia dažymo schema (todėl ji nėra "primesta"). Tiesa, pirmose Karosa B741 (ilgų) partijose buvo ir "tradicinio čekiško" balta - raudona dažymo autobusų. Matyt, norėjo gauti greitai ir nereikalavo, kad visus nudažytų specialiai Vilniui.

Antrojo Karosų "antplūdžio" Vilniuje 1999 metais visi autobusai (trumpi Karosa B832 ir ilgi Karosa B841, beje baigti surinkti Kaune) buvo su "vilnietiška" dažymo schema.

Todėl ilgą laiką tai buvo vieninga Vilniaus autobusų dažymo schema. Ir tik su naujų Volvo atėjimu atsirado skirstymas: nauji pilki, o naudoti geltona - mėlyna.

P.S. Karosa B732, kurios Vilniuje buvo gautos 1996-1997 metais masiškai kartu su dauguma kitų Lietuvos parkų, dažymas be abejo, buvo tradicinis balta - raudona.
        Dėkui už tokį ilgą paaiškinimą. Papildomai paklausčiau - ilgos ir trumpos Karosos buvo "atidažytos tinkamai"? Nes per gal 10 m. dingo.

Tie mersai, beje, žydrai gelsvi, buvo dailūs, ir spalvos jiems tiko
        Supaprastintas mėlyna geltona man jau buvo "iš bėdos". Bet čia grynai asmeniniai vertinimai.

Comment

Tas žydrai-gelsvas 197x autobusams gal ir tiko, bet tik ne 2016 metais tokiais deriniais dažyt autobusus.

Comment

Parašė Fulgur Rodyti pranešimą
            Dėkui už tokį ilgą paaiškinimą. Papildomai paklausčiau - ilgos ir trumpos Karosos buvo "atidažytos tinkamai"? Nes per gal 10 m. dingo.
            Buvo visi perdažyti. Paskutiniai 3 (252, 262, 226) perdažyti kažkur 2007 m. Visos trumpos Karosos B732 (be švieslenčių) bei dalis B741 (kurios su baltu stogu dabar ir salone balta vietoje mėlynos) buvo čekiškos raudonai-baltos.
            Viešojo transporto temų rodyklė >>

Comment

Parašė Fulgur Rodyti pranešimą
              <...>
              Pridėsiu, jog iki 2009-ųjų važinėjo Karosa B941.1936 su originalia balta spalva. Po rimtesnio remonto buvo perdažytas dabartinėmis Karosų spalvomis, o viduje paliko originalią baltą spalvą.

Taip pat ir pirmoji Vilniuje Karosa B741.1918 (330 garažinis) buvo viduje balta (matomai anksčiau irgi buvo čekiško dažymo baltai-raudona išorėje).

Comment

Solaris Urbino 12 Pristatymas

Viskas apie keleivinį transportą http://www.ebus.lt/

Mano nuotraukos https://www.flickr.com/photos/134209824@N04/

Comment

Dizainas turbūt vienas patraukliausių. Netgi senieji Soliariai labai puikiai atrodo ir šiom dienom.

Comment

Senieji soliariai ? Tu čia taip atsiliepi apie tuos, kuriuos gavom vos prieš 2 metus ?

Comment

Parašė 10.000 Rodyti pranešimą
                      Senieji soliariai ? Tu čia taip atsiliepi apie tuos, kuriuos gavom vos prieš 2 metus ?
                      Manau čia turimi omenyje Kauno dyzeliniai Solariai

Comment

4 kartos Solaris Urbino 12 salonas.
                        Skirtumai salono išplanavime nuo ankstesnių Solarių: už priekinio rato (durų pusėje) sėdynės sudėtos atbulai - t.y. veidu į autobuso galą ir televizorinė švieslentė, kurioje matysis maršruto išklotinė ir kiek stotelių liko.

Comment

Kas per mada tas sėdynes atbulai sukioti? Kai kur tikrai trukdo ratas, bet kitur visiškai be prasmės.

Comment

Pirma diena maršrute. Šis į 22 autobuso maršrutą išvažiavo po 14 val:

Šiaip įspūdis tikrai geras, minkštai važiuoja, šildo, viduje informacinis ekranas rodo stotelių išklotinę. Daug geresni įspūdžiai nei tikėjaus.
                            My Flickr
                            My Trainpix

Comment

Gal yra tos išklotinės nuotrauka iš arčiau?

Comment

Parašė Pilaitis Rodyti pranešimą
                                Gal yra tos išklotinės nuotrauka iš arčiau?
                                Nėra, bet per artimiausias kelias dienas turėtų kažkas įkelti.
                                My Flickr
                                My Trainpix

Comment

Gal žinot, kokios įmonės švieslentės yra? Nepanašu į Pixel.

Comment

Parašė Pilaitis Rodyti pranešimą
                                    Gal žinot, kokios įmonės švieslentės yra? Nepanašu į Pixel.
                                    Lenkijoj, kiek atsimenu, dominuoja R&G gamintojo švieslentės. Tai, spėju, galimas variantas, jog šiame autobuse būtent šio gamintojo švieslentė ir bus.

Comment

Solaris Urbino 12 300, Vilnius

Viskas apie keleivinį transportą http://www.ebus.lt/

Mano nuotraukos https://www.flickr.com/photos/134209824@N04/

Comment

Jei kau Vilnius pirks NAUJUS troleibusus, pagalvočiau apie dažymo schemos keitimą. Panaši manau labai žiūrėtusi prie autobusų pilko derinio

Comment

O kam ? Kad būtų spalvų Vilniaus viešajame transporte margalynė ?

Comment

Working...
                                          X