Vienintelis MAN NG262 autobusas, su kalpokais ant visų ratų. Atsiemu savo žodžius apie ši modeli, nežinau kaip kiti autobusai bet šitas autobusas be turbinos į kalną laisvai užvažiuoja 40 km/h greičiu, kur dujinis autobusas su turbina nevisada išgali į kalna tokiu greičiu užvažiuoti. Graražinis numeris 598, 47 maršrutas Pilaitė, Bitėnų st.
Vairuotojaus kabina, iš esmės man viskas šitame autobuse patiko ir kabina gražiai sutvarkyta, bet yra vienas trūkumas dėl durų atidarymo, ten kur turėtų būti mygtukas 1-osioms durims atidaryti, ten atsidaro 3-iosios durys, o kur turi atsidaryti 3-iosios durys, ten atsidaro 1-oios durys, 2-ujų durų mygtukas liko savo vietoje.
Dar porą nuotraukų iš šono.
Autobusų parko technikinė pagalba Horten numeris 6076 nutempė į parką autobusą MAN NG313 CNG numeris 877, nuotraukoi toliau matosi kaip mechanikai priekinį ratą apžiūri, Stotis Geležinkelio gatė.
"Spoilerių mažasis broliukas" Heuliez GX217 CNG numeris 908, Stotis, Seinų gatvė, 13 maršrutas.
Nors šiemet nemokamu maršrutu Katedros a. - Litexpo (knygų mugė) važiuoja 2 autobusai (kursavimo intervalas kas 30 min.), bet jie vistiek visiškai prisipildo jau prie Arkikatedros- toks lankytojų antplūdis šiųmetinėje knygų mugėje. Kiek mačiau, tik po 18 val. link Litexpo autobusai jau važiavo laisvesni, o štai miesto centro link važiavo sausakimši iki pat maršruto darbo pabaigos. Keleivių netruko ir pro Parodų rūmus važiuojančiuose autobusuose ir troleibusuose. Beje, mačiau ir pro Parodų rūmus važiuojantį 100 maršruto mikroautobusą (kai iš tiesų jis turi važiuoti Oslo gatve). Matyt, nusprendė papildomai užsidirbti. Visa automobilių stovėjimo aikštelė prie Litexpo ir Parodos gatvės kelkraštis buvo užstatyti automobiliais, užstatyta buvo ir Laisvės pr. pirmoji juosta tarp Parodų ir Architektų gatvių.
Taigi nemokamu Knygų mugės maršrutu dirbo du Mercedes-Benz O405N2 autobusai - Nr. 500 (šis dirbo šiuo maršrutu ir praeitais metais) ir 505.
Deja, pavyko pagauti tik 505. Juo ir pravažiavau nuo Lukiškių iki Litexpo.
O štai ir naujiena, Volvo 7700A numeris 701 su nauja reklama. Autobuso kalpokai labai dera prie mėlynos autobuso reklamos. Stotis, 53 maršrutas. Tokia reklama dar turi autobusas Volvo 7700A numeris 708.
Štai ir MAN NG262 numeris 595 linijoje, Stotis, 19 maršrutas.
MAN NG272 numeris 424, Skaidiškės, Skaidiškių žiedas, 12 maršrutas.
Volvo 7700A numeris 742, Fabijoniškių žiedas, 53 maršrutas.
Mercedes Benz O405GN2 numeris 499, Skaidiškės, Skaidiškių žiedas, 12 maršrutas.
Volvo Säffle 5000 numeris 850, Pilaitė, Bitėnų st. 47 maršrutas.
Kovo 1 d. 52A dirbo vien tik didelės talpos autobusai, nors 2, 4 ir 62 vis dar kursavo. Savaime suprantama, jie vežiojo orą.
MB O405 nr. 623, Laisvės prospektas, 52A maršrutas
Be jo, dar dirbo Saffle 5000 nr. 858 ir pertraukiamas Heuliez GX217 CNG nr. 908. Šiandien jau važiavo vien midibusai (591, 594 Neoplaniukai ir 066 Van Hool).
Jau nėra darbo dienos, kad 48 nevažiuotų bent 1 ilgas autobusas. Jokios tvarkos, kokiu grafiku dirba ilga mašina nėra (išimtis - žemagrindžiu grafiku dirba tik trumpi). Tarkim šiandien, abu 2 pamainų autobusai buvo Karosa B741 (396 ir 125; o gal dar ir pertraukiamas koks buvo ilgas - šito nemačiau).
MB O405G nr. 479, Santariškių g., 48 maršrutas
Šiandien, dėl Kaziuko mugės, 10 ir 11 maršrutai abiejomis kryptimis važiuoja per Pylimo g.:
MB O520 Cito nr. 028, 11 maršrutas (link Užupio), Pylimo gatvė
MB O530 Citaro nr. 158, 10 maršrutas, Pylimo gatvė
MAN NG262 nr. 595, Pylimo gatvė, 26 maršrutas
Ir pabaigai - prastos kokybės desertas: MAN NG262 su gražiu numeriu 600, Pylimo gatvė, 53 maršrutas.
Ne ex Gariūnų. Jis kaip važinėjo, tai ir važinėja nemokamais Gariūnų maršrutais. Tiesiog Perkūnkiemio/Šeškinės ir Žalgirio g. maršrutų autobusai pakaitomis pirmadieniais "uždarbiauja" 05-u.
Comment