Parašė 1252
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Parkavimas. Infrastruktūra
Collapse
X
-
- 5 patinka
-
Parašė MindesAcc Rodyti pranešimą
Lygiai ta pati norejau pasakyti. Zonu ispletimas neduos daug naudos kol visokie runkeliai toliau statys savo geldas kaip nori ir kur nori bandydami apeiti parkingo mokescius. Dar tokiu atveju kaip visi iprato protingai ir legaliai parkuotis automobilius, butu daug efektyviau tiksliai matuoti parkingo uzimtuma ir atitinikamai kelti parkingo kainas.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė Savitarnos kasa Rodyti pranešimą
O tai nėra taip kad zona užima plotą o ne tiesiog gatvės pakraštį? Kažkada esu matęs straipsnį kaip kažkoks idiotas piktinosi jog gavo baudą už nesumokėtą parkavimą, nors buvo pasistatęs iš viso draudžiamoje vietoje. Jeigu daugiabučio kiemas įeina į zoną, tai ir parkuotojai ant namo stogo turėtų susimokėti.
- 10 patinka
Comment
-
Parašė Savitarnos kasa Rodyti pranešimą
O tai nėra taip kad zona užima plotą o ne tiesiog gatvės pakraštį? Kažkada esu matęs straipsnį kaip kažkoks idiotas piktinosi jog gavo baudą už nesumokėtą parkavimą, nors buvo pasistatęs iš viso draudžiamoje vietoje. Jeigu daugiabučio kiemas įeina į zoną, tai ir parkuotojai ant namo stogo turėtų susimokėti.
Comment
-
Reikia ne branginti zonas, o nustoti taikyti lengvatinį mokestį rezidentams. Nes tai ne tik kad vietoje negalinčių prisiregistruoti gyventojų (studentų ar kitokių besinuomojančių būstą, t.y. pagal apibrėžimą turinčių mažiau turto nei tie, kurie tą turtą turi) finansinė diskriminacija, bet dar papildomai iškreipia natūralų paklausos/pasiūlos santykį. Kur normalioje sistemoje visi savaime pasiskirstytų, kas nori laikyti mašiną po langais už brangiau, o kas norės pasilikti kaime/garaže už pigiau, dabar tiesiog visi susimoka tą metinį mokestį, o mašinų sumoje nesumažėja. O ir kur sumažės, jei tarkime, ne pačioje pigiausioje geltonoje zonoje mašinos leidimas kainuoja 14 eur. METAMS.
Prie mano namų buvo padarę mokamą parkingą, tai pagerėjimas jautėsi pirmus du mėnesius. Vėliau viskas tapo taip kaip buvo, tik tiek kad dabar visi susimoka. Awesome.
- 7 patinka
Comment
-
Parašė Creatium Rodyti pranešimąPlanuojami zonų ribų pokyčiai. Nors mėlyna zona traukiasi, bet raudona brangsta ir bus 50ct brangiau negu iki šiol buvo mėlyna zona. Tad bendrai kaina vis tiek didėja.
Comment
-
Parašė Lettered Rodyti pranešimą
Kodėl mažėja mėlyna zona?
Comment
-
Jei jau imamasi kažką keisti draudimais, baudimais tuomet turi būti lygiagrečiai kuriamos alternatyvos situacijoms spręsti. Neturėtų gyvenimas būti aklai organizuojamas principu ,,nepatinka - uždraudžiu''. Man gal žmonių skaičius nepatinka - uždrauskime gyventi tam tikru tankiu?
Šie apsunkinimai yra suprantami, bet lygiagrečiai kokia situacija yra su kiemų infrastruktūros atnaujinimu - kokios dabar sąlygos plynuose laukuose, kurių pilna daugiabučiu kiemuose, įrengti parkingus? Pvz gyventojai ar gali pasisamdyti architektą, paruošti kiemo atnaujinimo projektą ir pagal jį atnaujinti kiemą, kad jame būtų pagal šiuolaikinį poreikį sprendžiama ir žaliųjų plotų klausimas, ir vaikų žaidimo aikštelių klausimas, ir sporto suaugusiems, ir parkavimo? Galbūt ir su savivaldybės finansime parama.
Ar nebus taip, kad samdyk kiek nori architektų, ruošk kiek nori projektų, bet VMS tau pasakys kažką panašaus: ,,Negalima daugiau vietų rengti, mes neatsakingi už žemę ir tt''? Ar dar koks briedas? Ar pvz bus įpainiojami į kokius 5 metelius vykstančius biurokratinius procesus (kaip mano atveju. Ir tai aš juos užbaigiau tik perėmęs į savo rankas darbus iš VMS)?Paskutinis taisė spekas; 2023.11.16, 17:56.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė Garbanius Rodyti pranešimąTai tam ir apmokestina, kad nereiktų užtvarų įrenginėt
Comment
-
Parašė Creatium Rodyti pranešimąVa užpildymo duomenys.
Parašė Creatium Rodyti pranešimąPlanuojami zonų ribų pokyčiai. Nors mėlyna zona traukiasi, bet raudona brangsta ir bus 50ct brangiau negu iki šiol buvo mėlyna zona. Tad bendrai kaina vis tiek didėja.
Parašė spekas Rodyti pranešimąJei jau imamasi kažką keisti draudimais, baudimais tuomet turi būti lygiagrečiai kuriamos alternatyvos situacijoms spręsti. Neturėtų gyvenimas būti aklai organizuojamas principu ,,nepatinka - uždraudžiu''. Man gal žmonių skaičius nepatinka - uždrauskime gyventi tam tikru tankiu?
Šie apsunkinimai yra suprantami, bet lygiagrečiai kokia situacija yra su kiemų infrastruktūros atnaujinimu - kokios dabar sąlygos plynuose laukuose, kurių pilna daugiabučiu kiemuose, įrengti parkingus? Pvz gyventojai ar gali pasisamdyti architektą, paruošti kiemo atnaujinimo projektą ir pagal jį atnaujinti kiemą, kad jame būtų pagal šiuolaikinį poreikį sprendžiama ir žaliųjų plotų klausimas, ir vaikų žaidimo aikštelių klausimas, ir sporto suaugusiems, ir parkavimo? Galbūt ir su savivaldybės finansime parama.
Parašė rmss Rodyti pranešimą
O ką reiškia "apmokestina kiemą"? Pas mane mokama zona, patekimas į kiemą niekaip neblokuojamas, gali bet kas atvykti. Šiaip net negaila, nes beveik visada būna vietos, bet dabar atsirado du marozai su audinėm ir ikiteisminėm striukėm kurie beveik kasdien atvaro, būtų visai linksma užraukt.
- 2 patinka
Comment
Comment